Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Με τη νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ θα ξεκινήσει το 63ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Με τη νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ θ...

Ο λόγος για το αυτοβιογραφικό φιλμ του σπουδαίου Αμερικανού σκηνοθέτη Steven Spielberg, «The Fabelmans», μία δημιουργία αφιερωμένη στο σινεμά και τη μαγεία του

Με το αυτοβιογραφικό φιλμ του σπουδαίου Αμερικανού σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ -Steven Spielberg «The Fabelmans», μία δημιουργία αφιερωμένη στο σινεμά και τη μαγεία του, θ’ ανοίξει, όπως έγινε γνωστό, σε λιγότερο από 4 εβδομάδες, στις 3 Νοεμβρίου 2022 το φετινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

To 63o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει λοιπόν με ένα φιλμ που ήδη ξεχώρισε στο πρόσφατο Φεστιβάλ του Τορόντο όπου και βραβεύτηκε και που ήδη ακούγεται πως θα φτάσει και έως τα Όσκαρ.

Το «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ έλαβε εξαιρετικές κριτικές στις πρώτες προβολές του καθώς και το βραβείο κοινού στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τoρόντο, ένα καλό σημάδι για την πορεία του στα φετινά Όσκαρ.

Σε σενάριο του ίδιου του 75χρονου Σπίλμπεργκ (η ταινία του παραγωγής 1975, «Jaws – Tα Σαγόνια του Καρχαρία» που είχε «σκίσει» εμπορικά επαναπροβάλλεται αυτές τις μέρες σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, και στην Πάτρα), και του βραβευμένου με Πούλιτζερ θεατρικού συγγραφέα Τόνι Κούσνερ, ο οποίος κέρδισε Οσκαρικές υποψηφιότητες για τα σενάρια των φιλμ «Λίνκολν» και «Μόναχο», η ταινία «The Fabelmans» ακολουθεί τη ζωή του σκηνοθέτη από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και την ενηλικίωσή του στην Αριζόνα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Γκάμπριελ ΛαΜπέλ ως ο 16χρονος επίδοξος σκηνοθέτης Σάμι Φέιμπελμαν, η τετράκις υποψήφια για Όσκαρ ερμηνείας, Μισέλ Γουίλιαμς ως η καλλιτεχνική μητέρα του, Μίτζι, ο Πολ Ντέινο, ως ο πετυχημένος, επιστήμονας πατέρας του, Μπαρτ, ο Σεθ Ρόγκεν ως ο Μπένι Λόουι, ο κολλητός φίλος του Μπαρτ και οικογενειακός φίλος των Φέιμπελμαν, καθώς και ο υποψήφιος για Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου για το «Συνηθισμένοι άνθρωποι» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζουντ Χιρς και ο Ντέιβιντ Λιντς στον ρόλο του σκηνοθέτη Τζον Φορντ. Τη μουσική υπογράφει ο πέντε φορές βραβευμένος με Όσκαρ, συνθέτης Τζον Γουίλιαμς.

Το «The Fabelmans» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Νοεμβρίου 2022 σε διανομή από την Odeon και το περιμένουμε για προβολή & στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture