Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από 6 Οκτωβρίου 2022 και πάλι στις αίθουσες το θρυλικό φιλμ "Τα Σαγόνια του Καρχαρία" του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Από 6 Οκτωβρίου 2022 και πάλι στις αίθου...

Η ταινία που γνώρισε τεράστια επιτυχία και καθιέρωσε τον όρο blockbuster, είχε προταθεί και για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 1975

Την θυμάστε σίγουρα την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Τα Σαγόνια του Καρχαρία - Jaws» που είχε γνωρίσει στην εποχή της τεράστια εμπορική επιτυχία. Το φιλμ λοιπόν που ουσιαστικά καθιέρωσε τον όρο μπλοκμπάστερ, έρχεται ξανά στις οθόνες μας στις 6 Οκτωβρίου 2022, σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια σε διανομή της Tulip.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

Πρωταγωνιστούν οι: Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Ρόι Σνάιντερ, Ρόμπερτ Σο.

Διάρκεια: 124 λεπτά.

Σχεδόν πέντε δεκαετίες από την αρχική κυκλοφορία τους, τα «Σαγόνια του Καρχαρία» έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας κινηματογραφικής κουλτούρας, παραμένοντας μια από τις πιο συναρπαστικές, τρομακτικές και αξέχαστες ταινίες.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επαναπροσδιόρισε τον σύγχρονο κινηματογράφο και εγκαινίασε μια νέα εποχή κινηματογράφησης με ταινίες όπως ο «E.T.» το 1982 και τα «Σαγόνια του Καρχαρία» που ήταν μόλις η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του και θεωρείται το πρώτο blockbuster όλων των εποχών.

Στην Ελλάδα η ταινία είχε πρωτοπροβληθεί τα Χριστούγεννα του 1975, πριν δηλαδή σχεδόν 47 χρόνια.

Όταν ένας αιμοδιψής καρχαρίας εξαπολύει δολοφονικό χάος σε μια παραλιακή κοινότητα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, τότε θα αναλάβουν να κυνηγήσουν το θηρίο ο τοπικός σερίφης, ένας υδροβιολόγος και ένας παλιός θαλασσοπόρος.

Πραγματικά είναι αδύνατον να αποτιμηθεί η επίδραση της ταινίας σε μεταγενέστερες περιπέτειες όπου ο άνθρωπος βρίσκεται απέναντι σε ένα θηρίο της φύσης και φυσικά οι απομιμήσεις είναι αμέτρητες.

Το απολαυστικό σασπένς και ο τρόμος της ιστορίας γίνονται όλο και πιο έντονα με το πέρασμα του χρόνου και των δεκαετιών και φέτος το κοινό έχει τη μοναδική ευκαιρία να βιώσει αυτή τη μαγική περιπέτεια σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια για να ανακαλύψουν και οι νεότεροι την συγκεκριμένη ταινία.    

Το φιλμ «Jaws» που είχε και 3 συνέχειες λόγω της τεράστιας επιτυχίας του (παγκόσμιες εισπράξεις που έφτασαν τα 476,2 εκατ. δολάρια) κυκλοφόρησε αρχικά στις 20 Ιουνίου 1975, και ήταν βασισμένo στο βιβλίο του Πίτερ Μπέντσλεϊ.  Με την έξοδό της στους κινηματογράφους η πειστικά γυρισμένη ταινία κατέρριψε κάθε ρεκόρ εισπράξεων στο box-office, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως προτάθηκε & για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας αλλά έχασε από τη «Φωλιά του Κούκου» του Μίλος Φόρμαν.

Τελικά κέρδισε τρία βραβεία Όσκαρ, καλύτερου ήχου, μοντάζ και για την εμβληματική μουσική επένδυση του Τζον Γουίλιαμς, που έγινε διαχρονικό σημείο αναφοράς.

Πιθανόν το φιλμ να το δούμε και στην Πάτρα.

Παλιότερα το θυμόμαστε να προβάλλεται στο σινε Ελίτ της Αγ. Νικολάου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture