Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τα σαγόνια του καρχαρία: Σε επανέκδοση η ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Τα σαγόνια του καρχαρία: Σε επανέκδοση η...

Από την Universal Pictures και την Amblin Entertainment

Κανένας σκηνοθέτης δεν είχε σημαντικότερη και πιο μακρά επίδραση στοναμερικανικό κινηματογράφο από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος έχει δημιουργήσει μερικές από τις πιο ανεξίτηλες κινηματογραφικές αναμνήσεις για πολλές γενιές και εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.

 Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επαναπροσδιόρισε τον σύγχρονο κινηματογράφο και εγκαινίασε μια νέα εποχή κινηματογράφησης με ταινίες όπως το «E.T.» και τα «Σαγόνια του Καρχαρία» που ήταν μόλις η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του και θεωρείται το πρώτο blockbuster όλων των εποχών. Η ταινία  -φαινόμενο παραμένει αξεπέραστη σε επίπεδο κινηματογραφικής δεξιοτεχνίας αλλά και σε επίπεδο αφήγησης.

Σχεδόν πέντε δεκαετίες αργότερα, τα «Σαγόνια του Καρχαρία» έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας κινηματογραφικής κουλτούρας και έχουν εμπνεύσει πολλές γενιές κινηματογραφιστών, παραμένοντας μια από τις πιο συναρπαστικές, τρομακτικές και αξέχαστες ταινίες όλων των εποχών. Πραγματικά είναι αδύνατον να αποτιμηθεί η επίδραση της ταινίας σε μεταγενέστερες περιπέτειες όπου ο άνθρωπος βρίσκεται απέναντι σε ένα θηρίο της φύσης και φυσικά οι απομιμήσεις είναι αμέτρητες.

 Το απολαυστικό σασπένς και ο τρόμος της ιστορίας γίνονται όλο και πιο έντονα με το πέρασμα του χρόνου και των δεκαετιών και φέτος το κοινό έχει τη μοναδική ευκαιρία να βιώσει αυτή τη μαγική περιπέτεια σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

 Η ταινία κυκλοφόρησε αρχικά στις 20 Ιουνίου 1975, και ήταν βασισμένη στο βιβλίο του Πίτερ Μπέντσλεϊ. Με την έξοδό της στους κινηματογράφους κατέρριψε κάθε ρεκόρ εισπράξεων στο box-office, ενώ κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Τελικά κέρδισε τρία βραβεία Όσκαρ®, συμπεριλαμβανομένου ενός για την εμβληματική μουσική επένδυση του Τζον Γουίλιαμς, που έγινε διαχρονικό σημείο αναφοράς

 Από 6 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους σε επανέκδοση από την Tulip

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture