Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Dolce e Gabbana: Εκαναν καπέλα τους τρούλους στο Alberobello και οι stars ήταν εκεί

Dolce e Gabbana: Εκαναν καπέλα τους τρού...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τα show της πατριδογνωσίας συνεχίζονται, παρούσες μεταξύ άλλων Νταιάνα Ρος, Ελεν Μίρεν, Κιμ Καρντάσιαν

Μαγευτική Alta Moda σαν ζωντανή καρτ-ποστάλ!

Tα φολκλορικά κεντήματα και την παραδοσιακή χειροτεχνία της περιοχής Puglia στη Νότια Ιταλία, αλλά και τους χαρακτηριστικούς «τρούλους» των σπιτιών στην κωμόπολη- αξιοθέατο Alberobello (που μετατράπηκαν σε πελώρια καπέλα) γιόρτασαν οι ενθουσιώδεις λάτρεις της πατρίδας τους, Dolce e Gabbana.

Στην τελευταία τους collection που παρουσιάστηκε μέσα σε γραφικά σκαλάκια και αυλές με γλάστρες και ελιές, τα μοντέλα ύμνησαν το τοπικό, λαικό χρώμα. Το μέρος εντάσσεται άλλωστε στα πολιτιστικά μνημεία της Unesco και οι περίφημες κυκλικές σκεπές από ξερολιθιά χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα. Εννοείται βέβαια πως η κουλτούρα έσμιξε με το γνώριμο style των σχεδιαστών, δηλαδή τις θηλυκές μεσογειακές σιλουέτες, τις αισθησιακές δαντέλες, τα ρούχα- εσώρουχα, τους κορσέδες, τα ανδρόγυνα σμόκιν, τις κάπες του καθολικισμού. Τα κοσμήματα που στόλισαν τα looks ήταν κι αυτά άκρως θεαματικά ενώ έσμιξαν με χωριάτικα, ψάθινα καλαθάκια και παπούτσια- μπαλαρίνες. 

Ανάμεσα σε celebrities όπως οι Ελεν Μίρεν, Κιμ Καρντάσιαν, Κρις Τζένερ, Ρόζι Χάντιγκτον, Λεονί Χαν, Αλεσάντρα Αμπρόσιο, Λουσιέν Λαβισκαντ κάθονταν και τεχνίτες ή κάτοικοι της περιοχής με ντόπιες φορεσιές. Επί σκηνής καταχειροκροτήθηκαν ο ζωντανός θρύλος Νταιάνα Ρος και ο ιταλός τραγουδιστής Μπλάνκο. «Θέλουμε να αφηγηθούμε έναν τρόπο ζωής ώστε να τον νιώσουν οι φίλοι πελάτες μας ως μοναδική εμπειρία. Είμαστε χαρούμενοι που δείχνουμε τί προσφέρει η Ιταλία. Η Puglia εξάπτει τη φαντασία μας όπως η Βενετία και το Κάπρι» δήλωσε το διάσημο δίδυμο.

Πέρα από το show έγιναν και άλλα events καθώς και αναφορές στη φύση και στους ελαιοπαραγωγούς εκεί. Πρόκειται για ένα tour του label σε ένα άλλο κομμάτι της ιταλικής γης με ξεχωριστό αρχιτεκτονικό ιδίωμα, ανάμεσα σε Μπάρι -Μπρίντεζι, δηλαδή στο «τακούνι» της γειτονικής χώρας στο χάρτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View