Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

O Xρόνης Μπότσογλου είναι ένας ακόμα λόγος για να ξαναπάμε Ανδρο φέτος…

O Xρόνης Μπότσογλου είναι ένας ακόμα λόγ...

«Ζωγραφίζω ανθρώπους επειδή είναι το ωραιότερο πράγμα που υπάρχει» -Ραντεβού στο Μουσείο Γουλανδρή λοιπόν

Ένα μεγάλο όνομα της παραστατικής ζωγραφικής τιμάει με εντυπωσιακή ρετροσπεκτίβα από τις 2 Ιουλίου έως την 1η Οκτωβρίου, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο. Η αναδρομική έκθεση «Η Αδιάλλακτη Ειλικρίνεια της Ενσυναίσθησης» είναι αφιερωμένη στον εμβληματικό Χρόνη Μπότσογλου (1941-2022).

Περιλαμβάνει περισσότερα από 100 έργα, σχέδια με μολύβι, παστέλ, ελαιογραφίες, ακουαρέλες, μπρούτζινα, ορειχάλκινα και γύψινα, που αντιπροσωπεύουν πάνω από 65 χρόνια μιας εξαιρετικά γόνιμης καλλιτεχνικής πορείας. Ανάμεσα τους συναντά κανείς έργα-ορόσημο του δημιουργού αλλά και πολλά που εκτίθενται για πρώτη φορά.

Αρκετά εκθέματα προέρχονται από την ίδια τη Συλλογή του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή, αλλά συμμετείχε και η οικογένεια του ζωγράφου, διάφοροι συλλέκτες, ιδιώτες και θεσμοί. Η έκθεση καλύπτει μια χρονική περίοδο από το 1953 έως το 2018. Η αγάπη του στον άνθρωπο κυριαρχεί, χωρίς ωραιοποίηση ή συγκατάβαση αλλά με ειλικρίνεια και ευαισθησία για το «εύθραυστο» και «τρωτό» της οντότητάς του. Η φιγούρα της μητέρας του και της συζύγου του Ελένης ξεχωρίζουν στο έργο του.

Ο επισκέπτης θα περιηγηθεί στις θεματικές ενότητες «Τοπία», «Νεανικά έργα», «Έρως», «Πέρασμα από τον Ρεαλισμό στον Υπαρξισμό» «Προσωπική Νέκυια» «Αναφορές» αποτυπώνουν την εξέλιξή του. Οσοι παρακολουθούν το νεοελληνικό χρωστήρα γνωρίζουν πως τα πορτρέτα του έχουν γράψει τη δική τους ιστορία.

Ειδήσεις Τώρα

Pink diva: Aναστάτωσε τη Νέα Υόρκη το καυτό bustier mini dress της Χέιλι Μπάλντουιν

«Χαμός» στο TikTok με το χτένισμα «Mermaid cut», πρότυπο η εξωτική Σιμόν Άσλεϊ

Ναυάγιο στην Πύλο: Η ανάρτηση της Aντζελίνα Τζολί για την τραγωδία

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View