Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Μια γυναίκα στο εδώλιο από τη Ζιστίν Τριέ, φετινή θριαμβεύτρια των Καννών

Μια γυναίκα στο εδώλιο από τη Ζιστίν Τρι...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Γυναικεία υπόθεση το φινάλε, από την ιστορία του φιλμ, μέχρι τις δυναμικές κυρίες στο βάθρο

Η απονομή του πολυπόθητου «Χρυσού Φοίνικα», του κορυφαίου βραβείου στο Φεστιβάλ των Καννών, είχε αποδέκτη την 44χρονη γαλλίδα Ζιστίν Τριέ, η οποία ανέβηκε στο βάθρο με την τρίτη της συμμετοχή στη διοργάνωση. Κεντρικό πρόσωπο στην ταινία «Anatomy of a Fall» μια γυναίκα στο εδώλιο, καθώς πρόκειται για δικαστικό θρίλερ με έξοχο σενάριο για μια συγγραφέα που κατηγορείται για το φόνο του ανταγωνιστικού συζύγου της.

Με αυτή τη νίκη, η Τριέ γίνεται η τρίτη γυναίκα που αποσπάει αυτή τη μεγάλη διάκριση καθώς διαδέχεται την Τζέιν Κάμπιον (Μαθήματα Πιάνου, 1993) και την Τζούλια Ντικουρνό (Τιτάν, 2021). Αποκομίζοντας μια συγκλονιστική ερμηνεία από την πρωταγωνίστρια Σάντρα Ούλερ, η σκηνοθέτης εξετάζει τις διαφορετικές πλευρές ενός εγκλήματος, αλλά τελικά την πραγματικότητα ενός γάμου. Το ζευγάρι ζει μέσα στην ένταση, επειδή η σύζυγος σημειώνει επιτυχία και είναι περιζήτητη στα media, ενώ ο σύζυγος υπομένει μια καθημερινότητα καθηγητή, φοβισμένος να κυκλοφορήσει βιβλίο. Ο ημίτυφλος 11χρονος γιος τους είναι ο «καθρέφτης» της σχέσης τους. Πρόκειται για φόνο ή αυτοκτονία στις χιονισμένες Αλπεις; Η υπόθεση μένει πάντως με αναπάντητα ερωτηματικά.

Η Τριέ παρέλαβε το βραβείο από τη super star του Χόλιγουντ Τζέιν Φόντα, η οποία δεν δίστασε να της πετάξει τον πάπυρο στον αέρα όταν τον ξέχασε στο βάθρο, έχοντας ήδη καταγγείλει τον Μακρόν για το νομοσχέδιο συνταξιοδότησης στα 64 που έχει «διαλύσει» τη Γαλλία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View