Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Met Gala Πρωτομαγιά! Απίθανη Vogue με τη γάτα και τα αγαπημένα μοντέλα του Lagerfeld

Met Gala Πρωτομαγιά! Απίθανη Vogue με τη...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Θαμπωθήκαμε από τα looks των 10 καλλονών που έντυσαν 10 σχεδιαστές μνημονεύοντας τον ανεπανάληπτο «Kaiser» της μόδας

Oταν η μόδα γίνεται υψηλή τέχνη: Μια μαγευτική φωτογράφιση στο εμβληματικό Grand Palais του Παρισιού και ένα μοναδικό εξώφυλλο μας επιφύλασσε η Vogue με αφορμή το φαντασμαγορικό Met Gala που αναμένεται την Πρωτομαγιά στη Νέα Υόρκη.

Αφού οι celebrities θα παρελάσουν με έμπνευση τη διαδρομή του αξεπέραστου Karl Lagerfeld, δημιουργήθηκαν εικόνες παραμυθένιας, καλλιτεχνικής αισθητικής με ρούχα- «ποιήματα» που τον θυμίζουν. Συγκεκριμένα, πόζαραν τα 10 super models που προτιμούσε ο πολυδιάστατος σχεδιαστής, Ναόμι Κάμπελ, Νατάλια Βοντιάνοβα, Αμπερ Βαλέτα, Σάλομ Χάρλοου, Τζίτζι Χαντίντ, Κένταλ Τζένερ, Ανόκ Γιάι, Λιου Γουέν, Ντέβον Αόκι, Αντούτ Ακές αλλά και η πολυαγαπημένη του γάτα και κληρονόμος του Choupette.

 «Ο φόρος τιμής στον Karl Lagerfeld είναι ένας φόρος τιμής στην ίδια τη ζωή, μια γιορτή στην πιο αγνή της μορφή. Λείπει σε όλους μας τόσο πολύ. Μια ζωή σαν αυτή του Karl—γεμάτη δόξα, ανησυχία, πάντα ανοιχτή και γεμάτη συναρπαστικές ανατροπές, στροφές και μεταμορφώσεις— δικαιολογεί μια γιορτή, ένα project πολύπλοκο και φιλόδοξο» έγραψε σχετικά στο περιοδικό η στενή του φίλη Αννα Γουίντουρ.

Ζητήθηκε από 10 επιφανείς designers της εποχής μας να ντύσουν τις καλλονές. Pier Paolo Piccioli (Valentino), Donatella Versace, John Galliano (Maison Margiela), Gucci, Thom Brownie, Olivier Rousteing (Balmain), Simone Rocha, Christopher John Rogers, Jun Takahashi (Undercover), μεγαλούργησαν με looks – μνημόσυνα και μίλησαν για τον επαναστάτη και οραματιστή της μόδας. Τα ρούχα αυτά, κόντρα στις εργασίες ανακαίνισης του μνημειακού χώρου αλλά και σε πασίγνωστα σημεία έξω από αυτόν «απογειώνονται». Τη γατούλα κρατάει σε μια λήψη η Ναόμι. (Φωτογράφος η Annie Leibovitz, στυλίστας ο Αlex Harrington)

«Δεν έπαιρνε τον εαυτό του πολύ σοβαρά, αλλά στην τελική οι ιδιοφυίες δεν το κάνουν ποτέ. Ήταν σαν κάθε σόου που έκανε να ήταν το πρώτο του. Του άρεσε επίσης να έχει γυναίκες γύρω του, για να του δίνουν δύναμη» αναφέρει η Ντονατέλα.

«Εντυπωσιαζόμουν πάντα από την έρευνα του Karl για τον μοντερνισμό. Είχε εμμονή με αυτό- την ιδέα της απεικόνισης του σύγχρονου. Δεν ήταν ποτέ νοσταλγικός» γραφει ο Πίτσολι. 

 Θυμίζουμε πως ο Karl Lagerfeld πέθανε 85 ετών το 2019 και αναμόρφωσε τους οίκους Chanel, Fendi, Chloe ενώ διατηρούσε και το δικό του ομώνυμο brand. Hταν επίσης έξοχος φωτογράφος, black & white fashion icon με κοφτερή γλώσσα και άπιαστος παραγωγός επιδείξεων με avant garde ματιά.

*Το αφιερωματικό εξώφυλλο της Vogue και η όλη πολυσέλιδη υπερπαραγωγή τιτλοφορείται «Karl Lagerfeld, A Celebration» ενώ η έκθεση του Met Gala λέγεται «Karl Lagerfeld, A line of Beauty»

Ειδήσεις Τώρα

Πανελλήνιες 2023: Ο αριθμός εισακτέων ανά ΑΕΙ - Πόσοι και πού μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Πάτρα: Αλυσίδα ζωής για τον 11χρονο Αποστόλη που διασωληνώθηκε μετά από ατύχημα με ποδήλατο

Μεγάλη Τετάρτη: H Ακολουθία του Ευχελαίου – Tι γιορτάζουμε σήμερα

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View