Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ai Weiwei- Λονδίνο: Τα ονειρικά «νούφαρα» του Μονέ αλλιώς, με 650.000 Lego…

Ai Weiwei- Λονδίνο: Τα ονειρικά «νούφαρα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο Κινέζος καλλιτέχνης σχολιάζει πάντα ανατρεπτικά τις αλλαγές στο σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό τοπίο

Ο αντισυμβατικός και πολυσυζητημένος παγκοσμίως Κινέζος εικαστικός και ακτιβιστής Ai Weiwei, προκαλεί ξανά «θόρυβο».

Στα 65 του χρόνια, το αιρετικό του πνεύμα παραμένει φλογερό και δεν διστάζει να παρουσιάσει τη δική του οπτική στον διάσημο ιμπρεσσιονιστικό πίνακα του Κλοντ Μονέ «Water Lilies- Νούφαρα». Ο εμβληματικός Γάλλος ζωγράφος απεικόνισε τα λουλούδια με θέα στον κήπο του, ενώ ο Ασιάτης δημιουργός χρησιμοποιεί τα Lego τουβλάκια ως κομμάτι της σύγχρονης τεχνολογικής γενιάς και ποπ κουλτούρας.

Με τίτλο «Water Lillies #1», το έργο θα  εντάσσεται στη νέα του πολυαναμενόμενη έκθεση στο Μουσείο Design του Λονδίνου, που είναι και το μεγαλύτερο στην Αγγλία. Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί στις 9 Απριλίου, σε αίθουσες που έχουν συνδεθεί με το σχέδιο και την αρχιτεκτονική.   
«Αυτά τα κομμάτια που μοιάζουν με pixel υποδηλώνουν σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες που είναι κεντρικές στη σύγχρονη ζωή και σε σχέση με το πώς η τέχνη διαδίδεται συχνά στον σύγχρονο κόσμο»,  γράφει τομσχετικό δελτίο Τύπου.

Κατά την αναπαραγωγή της εικόνας, ο Γουεϊγουέι πρόσθεσε δεξιά μια «σκοτεινή πύλη» που αναφέρεται στην εποχή που ζούσαν ο ίδιος και ο πατέρας του σε αναγκαστική εξορία κατά τη δεκαετία του '60. Ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί και μια άλλη ο ονομαστή εγκατάσταση, γνωστή ως Untitled (LEGO Incident). Μάλιστα, όλα τα υλικά δωρίστηκαν στον  δημιουργό από το κοινό, αφότου έγινε πρωτοσέλιδο το 2014 όταν η LEGO αρνήθηκε προσωρινά μια μαζική παραγγελία καθώς δεν ήθελε να χρησιμοποιηθούν τα προϊόντα της για πολιτικούς σκοπούς.

 Επίσης θα εκτεθούν μια λάρνακα της δυναστείας των Χαν με το λογότυπο της Coca-Cola, ένα καπέλο από χυτό γυαλί και ένα iPhone που έχει κοπεί στα δύο από ένα τσεκούρι κατασκευασμένο από νεφρίτη. Ο Weiwei δεν είναι άλλωστε ποτέ προβλέψιμος. Oπως σημειώνει ο Guardian: Ο Ai Weiwei φαντασιώνεται ξανά το Μονέ».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View