Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Με τη συμβολή του πατρινού Μάριου Σκλιβανιώτη σχεδιάζεται η έκθεση Lucio Dalla στην Αθήνα

Με τη συμβολή του πατρινού Μάριου Σκλιβα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πρόκειται για υπερπαραγωγή που ήδη παρουσιάστηκε σε Μπολόνια, Ρώμη, Νάπολη ενώ οδεύει και Μιλάνο

«Lucio Dalla- Anche se il tempo passa» τιτλοφορείται η μεγαλειώδης έκθεση μνήμης για τον αξεπέραστο τραγουδοποιό Λούτσιο Ντάλα, συνθέτη του εμβληματικού «Caruso», με αφορμή τη περσινή συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατό του στην Ελβετία και 80 χρόνων από τη γέννησή του στη Μπολόνια φέτος.

Ενας από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες στην ιστορία του ιταλικού πενταγράμμου, ο οποίος εξελίχθηκε σε star παγκοσμίου βεληνεκούς, τιμάται με μια πολυσύνθετη υπερπαραγωγή στην πατρίδα του. Ατέλειωτες «ουρές» προκάλεσε το εν λόγω αφιέρωμα σε Μπολόνια και Ρώμη (από όπου σας έχουμε αποκλειστικές φωτογραφίες) πέρασε από Νάπολη και προβλέπεται στάση στο Μιλάνο. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε ο πατρινός  Μάριος Σκλιβανιώτης, που έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στη Μπολόνια και έχει ζήσει στη Ρώμη ως προιστάμενος του ΕΟΤ έχοντας εργαστεί περεταίρω στον κλάδο του τουρισμού, θα συμβάλλει στην ενδεχόμενη μεταφορά της έκθεσης στην Αθήνα, πιθανότατα το 2024. Το τελευταίο διάστημα γίνονται επαφές με συγγενείς του αείμνηστου μουσουργού, τον οποίο είχε γνωρίσει προσωπικά.

Στιγμιότυπο από την έκθεση στη Ρώμη, η ο...

Στιγμιότυπο από την έκθεση στη Ρώμη, η οποία παρατάθηκε

Ο Ντάλα είχε περάσει και από την Πάτρα το 2004 μαζί με το Μάριο, ενώ είχε μιλήσει με τη γράφουσα για μια συνέντευξη (στην τότε Πελοπόννησο του αείμνηστου Σπύρου Δούκα). Στη χώρα μας θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις για τον διάσημο μουσικό εξαιτίας της επετείου από τη γέννησή του. Ξεκίνησε την πορεία του ως βιρτουόζος της τζαζ στη γενέτειρά του αλλά άρχισε τις διεθνείς εμφανίσεις από την Γαλλία. Ο θρύλος του ιταλικού τραγουδιού Τζίνο Πάολι στήριξε το ταλέντο του, ώστε μετέπειτα να δοκιμαστεί στη σόουλ, την ποπ και το μελόδραμα. Aφησε το στίγμα του και στο σινεμά. Εχει τραγουδήσει με τον Λουτσιάνο Παβαρότι και κοσμαγάπητες επιτυχίες του είναι τα κομμάτια: "Attenti al lupo", “Cosa sara”,"Balla balla ballerino",  "L'ultima luna". Ειδικά το «Caruso» το ερμήνευσαν μεγάλες φωνές όπως ο Ινγκλέσιας και ο Μποτσέλι. Είναι εμπνευσμένο από τον τενόρο Ενρίκο Καρούζο και έχει αφήσει εποχή με το συναισθηματικό του λυρισμό.

Lucio Dalla και Μάριος Σκλιβανιώτης στολ...

Lucio Dalla και Μάριος Σκλιβανιώτης στολιμάνι της Πάτρας το 2004

Αντυ Μπακοπούλου, Lucio Dalla, Μάριος Σκ...

Αντυ Μπακοπούλου, Lucio Dalla, Μάριος Σκλιβανιώτης στην τότε "Καλυψώ" στο Ρίο

Στην έκθεση- μνημόσυνο αναδεικνύονται φωτογραφίες, παρτιτούρες, προσωπικά του αντικείμενα και ρούχα, βίντεο συναυλιών, δηλώσεις συναδέλφων του αλλά και αναφορές ειδικών αναλυτών. Αναμένουμε ανυπομονώντας λοιπόν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View