Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Τα καινούρια super models υμνούν τις κανονικές γυναίκες, εξώφυλλο μανιφέστο από τη βρετανική Vogue

Τα καινούρια super models υμνούν τις καν...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Οι περιζήτητες Paloma Elsesser, Precious Lee, Jill Kortleve αντιπροσωπεύουν την μεγάλη στροφή στον κόσμο της μόδας

To εξώφυλλο του Απριλίου της βρετανικής Vogue διαλαλεί αυτό που πια έχει ωριμάσει ως άποψη και φιλοσοφία στον κόσμο της μόδας:

Οι φιγούρες των προτύπων ομορφιάς έχουν αλλάξει, η γυναικεία σιλουέτα μπορεί να είναι όμορφη από κάθε φυλή, έστω κι αν δεν είναι πολύ αδύνατη, ενώ χάνεται ο ρόλος - κρεμάστρα. Δεν πρόκειται για απλή εικόνα αλλά για μανιφέστο. Η τριάδα του cover story προβάλλει τη νέα γενιά μοντέλων που ήρθε για να μείνει. Η Paloma Elsesser, η Precious Lee και η Jill Kortleve, τα πιο περιζήτητα plus- normal size κορίτσια σήμερα, καμαρώνουν μπροστά στο φακό των Inez & Vinoodh, έτοιμες όχι μόνο να ποζάρουν αλλά και να διατυπώσουν τη γνώμη τους.

Η 30χρονη αφροαμερικανή Elsseser αναπολεί τον 15χρονο εαυτό της να κάθεται στο μπάνιο και να θέλει απεγνωσμένα να δει κάποιον σαν και αυτή -με στήθος και κοιλιά- να βρίσκεται στα περιοδικά και στις πασαρέλες. «Θέλω να ξέρει -αυτό το κορίτσι των 15 ετών- ότι μπορούμε κι εμείς να είμαστε σικάτες, όμορφες και cool. Θέλω να δει όλες τις πιθανότητες», αναφέρει με αυτοπεποίθηση στη Vogue.
Ολες τους όμως εκπροσωπούν αυτή την στροφή προς τη γυναικεία ενδυνάμωση. Η Anita Bitton, casting director για την Bottega Veneta και τον Marc Jacobs, αναφέρει ότι οι πελάτες της ζητούν πια συγκεκριμένα τα κορίτσια αυτά, γιατί δεν ψάχνουν απλά μοντέλα, αλλά προσωπικότητες.
«Mεγαλώνοντας με τα πρότυπα της βραζιλιάνικης ομορφιάς, την εποχή που μεσουρανούσαν η Ζιζέλ και η Αλεσάντρα Αμπρόσιο, σκεφτόμουν στα πρώτα μου βήματα γιατί δείχνω τόσο διαφορετική από τις άλλες; Εκανα τη σύγκριση και ένοιωθα παράταιρη, μετά κατάλαβα ότι έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα, όχι τον εαυτό μου» λέει η 29χρονη Ολλανδέζα Kortleve με το υπέροχο πρόσωπο.

«Η μητέρα μου με αποκαλούσε super model από την αρχή. Δε λέω σήμερα ότι τα έχουμε καταφέρει, αλλά τουλάχιστον πως πλέον η δουλειά μας είναι αποδεκτή» ομολογεί η Αμερικανίδα Lee με τις ζουμερές καμπύλες.
Στις μέρες μας ξεπεράστηκε όμως και η ακρότητα, δηλαδή είχες να κάνεις από το size 0 που συνηθιζόταν στις πασαρέλες, αλλά ξαφνικά έβλεπες size 14. Ο μέσος όρος που είναι τα νούμερα 8,10,12 δεν υπήρχε… Η τριάδα της Vogue είναι κοντά στις κανονικές, καθημερινές γυναίκες. Ταυτόχρονα καθιερώθηκαν στο χώρο όχι σε ηλικίες μετά την εφηβεία, αλλά ως γυναίκες με ολοκληρωμένο χαρακτήρα.

Στη σχετική φωτογράφιση τις θαυμάζουμε με εφαρμοστά και αποκαλυπτικά ρούχα Valentino, Alaia, Alexander Mc Queen αλλά και εντυπωσιακά κοσμήματα τύπου  Bulgari, Van Cleef & Arpels, De Beers κ.α. Και φαίνονται σαγηνευτικές.

Ειδήσεις τώρα 

Αμαλιάδα: Κρατείται ο παππούς του 14χρονου που πυροβόλησε την 10χρονη αδερφή του- Στο Καραμανδάνειο η μικρή

Σε δομή της Πάτρας η 13χρονη που γέννησε το παιδί του βιαστή της

Τσουχτερό το κόστος για την ανανέωση του διπλώματος οδήγησης – Φτάνει στα 140 ευρώ τη φορά

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View