Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Mόνικα Μπελούτσι- Vogue Greece: «Να μη δουλεύω συνέχεια, αλλά να ζήσω ως γυναίκα»

Mόνικα Μπελούτσι- Vogue Greece: «Να μη δ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μίλησε για τη θηλυκότητα, την ωριμότητα, την Ελλάδα, τα παιδιά της και άλλα πολλά η Ιταλίδα – σύμβολο του μεσογειακού ερωτισμού

Δεν δίστασε να δώσει απαντήσεις με εξομολογητική διάθεση στην ελληνική Vogue η 58χρονη ιταλίδα ντίβα Μόνικα Μπελούτσι.

Μπροστά στο φακό της Ellen Von Unwerth, με ασπρόμαυρο βεστιάριο, ήταν όπως πάντα ακαταμάχητα αισθησιακή. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Πριν από 50 χρόνια, μετά την ηλικία των 40 δεν φαινόσουν πουθενά, άσχετα από το ταλέντο σου. Τώρα, αν και δεν είναι ακόμα ό,τι πιο συνηθισμένο, υπάρχουν καριέρες που κρατάνε πολλά χρόνια. Σήμερα, η ώριμη γυναίκα υπάρχει. Είδατε το Good Luck to You, Leo Grande; Πόση δύναμη έχει αυτή η ταινία και πόσο θαρραλέο είναι να δείξει ότι η θηλυκότητα δεν είναι μόνο στο σώμα μιας γυναίκας, αλλά και στο μυαλό της. Είναι μια επανάσταση! Γιατί παλαιότερα κάτι τέτοιο ίσχυε μόνο για τους άνδρες». 

«Σήμερα λέω στον εαυτό μου ότι δεν θέλω να δουλεύω συνέχεια, αλλά να περάσω λίγο πιο πολύ χρόνο με τις κόρες μου, που θα μεγαλώσουν γρήγορα, να ζήσω τη ζωή μου ως γυναίκα, να κάνω πράγματα για μένα. Λατρεύω τη δουλειά μου, στην οθόνη αντιπροσωπεύουμε τη ζωή των άλλων, όμως χρειάζεται χρόνος και για την ίδια τη ζωή».

«Είμαι ανάμεσα σε δύο κουλτούρες για τα παιδιά μου. Το ιταλικό κομμάτι βγαίνει στο «έφαγες, κοιμήθηκες, κρύωσες», αλλά η γαλλική μου πλευρά λέει: «Άφησέ τες να ζήσουν και να μάθουν μέσα από τις εμπειρίες τους». Προσπαθώ να επιβιώσω ανάμεσα στα δύο».

«Στο Instagram είναι σαν να εφευρίσκουμε τη θηλυκότητα, γιατί βρισκόμαστε στη σφαίρα του ονειρικού. Και πολλές φορές αυτό είναι παρατραβηγμένο. Όσο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γενικότερα, υπάρχουν συν και πλην. Τα φοβόμαστε, όμως συγχρόνως δημιουργούν ταχύτατη επικοινωνία. Όποιος έχει κάποιο ταλέντο μπορεί να το δείξει και να ζήσει από αυτό. Χθες γευμάτισα με έναν ταλαντούχο σκηνοθέτη, ο οποίος μου έλεγε ότι επέλεξε έναν ηθοποιό μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την άλλη, υπάρχει η πραγματικότητα και η εικόνα. Υπάρχει σήμερα ο κίνδυνος να εφεύρεις μια ζωή μέσα από αυτά τα κανάλια, γιατί στο πλαίσιο της δημιουργίας όλα είναι πιθανά, όμως, προσοχή, αυτό είναι φαντασία, όχι η πραγματικότητα. Η εικόνα σου είναι κομμάτι σου, όμως δεν είναι εσύ».

«Για μένα το μαύρο δεν είναι χρώμα, αλλά κάτι που αντιπροσωπεύει το διαχρονικό, που φοριέται σε κάθε περίσταση, απλό για την ημέρα, κομψό για το βράδυ. Μας προσφέρει ένα είδος ασφάλειας».

«Η Ελλάδα είναι το καλοκαιρινό μου μέρος, έρχομαι συχνά. Νιώθω ότι με συνδέει κάτι προγονικό μαζί της, μέσα από τις ιταλικές ρίζες μου. Μας συνδέει κάτι σε επίπεδο DNA. Με τραβάει η κουλτούρα, ο τρόπος ζωής. Στην Αθήνα, στα νησιά, όλα είναι τόσο φιλόξενα, αισθάνομαι σπίτι μου. Σίγουρα μπορώ να πω ότι αγαπώ το φως, τους ανθρώπους, τις γεύσεις, αυτή είναι η λογική πλευρά. Υπάρχει όμως και το υποσυνείδητο, που δεν μπορείς να εξηγήσεις. Όταν ανεβάσαμε την παράσταση Maria Callas: Letters & Memoirs στο Ηρώδειο, είχα την ευκαιρία να ανέβω σε αυτή τη μοναδική σκηνή. Και κατά κάποιον τρόπο, αν δεν είχα λάβει το πράσινο φως της Ελλάδας γι’ αυτή την παραγωγή, η οποία ύστερα έγινε διεθνής, δεν θα είχαμε προχωρήσει τόσο πολύ».

 

Ειδήσεις τώρα 

Aντίο γιαγιά: Η εγγονή της Vivienne Westwood την αποχαιρέτησε ντυμένη νύφη στo Παρίσι

Eπιστρέφει «ξαναγεννημένο» το show της Victoria’s Secret μετά από 4 χρόνια απουσίας

Το αντικαρκινικό και αντιγηραντικό σφηνάκι που "πολεμά" και το άγχος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View