Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Tέλος στα πρότυπα ομορφιάς στο Valentino couture show! Ναι στις καθημερινές γυναίκες

Tέλος στα πρότυπα ομορφιάς στο Valentino...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Σιλουέτες κάθε τύπου και βάρους, ώριμες ηλικίες και γκρίζα μαλλιά- όχι σαν εξαίρεση αλλά σαν καθεστώς -από τον Pierpaolo Piccioli

Μέσα από την υψηλή ραπτική, το χώρο όπου επιλέγονταν παραδοσιακά τα πιο ψιλόλιγνα και άερινα μοντέλα άρθρωσε τη δική του υποστήριξη στην «κανονικότητα» και ο ιταλός creative director του οίκου Valentino, Pierpaolo Piccioli. Η εαρινή επίδειξή του στην Paris Couture Week , στο αφαιρετικό ατελιέ της Place Vendome, «άνοιξε» με τη 57χρονη Kristen McMenamy, super model των nineties, οπότε εξαρχής αποσαφηνίστηκε ότι το πολυαγαπημένο, μαγευτικό label πάει πλέον κόντρα στο κατεστημένο. Φυσιολογικά σώματα που συναντάμε παντού, γκρίζα μαλλιά αλλά και γυναίκες σε ώριμες ηλικίες, κάθε φυλής, βγήκαν στην πασαρέλα. Είδαμε βέβαια και τις κλασικές φιγούρες του μοντέλου χάρη στις Αντούτ Ακές και Μαριακάρλα Μπόσκονο αλλά μαζί τους και τα plus size μοντέλα Ντέβιν Γκαρσσία και Αντζίρ Αμόλ αλλά και την γκριζομάλλα Χάνελορ Κνουτς που εντυπωσίασε και σε πρόσφατη καμπάνια σειράς του Zara. Λάρα Στόουν, Βιολέτα Σάντσεζ, αλλά και ένας μεσήλικας Τζον Κοστατζαρένα διαμήνυσαν πως μπορούμε να δείχνουμε φυσικοί, όπως είμαστε και όπως νιώθουμε άνετα, με το πέρασμα του χρόνου. Μάλιστα, ο Piccioli είχε φροντίσει αυτές οι «νορμάλ» παρουσίες να μην είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. 

«Βλέπουμε στα shows 50 αδύνατες κοπέλες και μια κανονική και το θεωρούμε πρόοδο. Πρέπει να δημιουργήσουμε στα ατελιέ νέες σιλουέτες. Από το μεσαίωνα μας απασχολούν τα πρότυπα ομορφιάς , αλλά τελειώσαμε πια με τους κανόνες. Η ανθρωπότητα δίνει σημασία σε αυτό που αξίζει. Ελευθερία και να είσαι ο εαυτός σου» δήλωσε ο couturier στη Vogue.  H διάσημη μακιγιέζ Pat McGrath, παρουσίασε τη δική της νέα, έντονη εκδοχή του winged eyeliner.  Οι άκρες έφθαναν ως  τα φρύδια των μοντέλων, ενώ διακόσμησε πολλά από αυτά με μαύρα φτερά, αντλώντας έμπνευση από τις φτερωτές λεπτομέρειες της συλλογής. Τα χείλη  βάφτηκαν σε nude αποχρώσεις και άλλα σε σκουρόχρωμες berry.  

Τα ρούχα διέθεταν όλα τα iconic στοιχεία του οίκου: τεατράλε μανδύες και ογκώδεις φούστες με φιόγκους και βολάν, ρετρό κάπες, λαμπερά ολοκέντητα κοστούμια, παντελόνια με «ουρές» και μπούστα, ντραπέ τουαλέτες  κλπ. Πολλά «γοργονέ» πατρόν και ψηλές, διάφανες κάλτσες για τον αισθησιασμό δίχως στερεότυπα. Όλα έδειχναν τέλεια ραμμένα και συνδυασμένα για κάθε γυναίκα!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View