Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Παράσημο» στην καριέρα του Αχαιού Βασίλη Χαραλαμπόπουλου η συνάντηση με τον διάσημο Πέτερ Στάιν

«Παράσημο» στην καριέρα του Αχαιού Βασίλ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η παράσταση «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι ήδη η πιο πολυαναμενόμενη της άνοιξης

Δημοφιλέστατος πρωταγωνιστής με πηγαίο ταλέντο, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι από τα πλέον περιζήτητα καλλιτεχνικά ονόματα στη θεατρική Αθήνα.

Με καταγωγή από το Αίγιο, διαθέτει πλέον ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, το οποίο θα απογειώσει η παράσταση «Ο Μισάνθρωπος» της φετινής άνοιξης. Και αυτό γιατί τη σκηνοθεσία ανέλαβε ένας αδιαμφισβήτητος star της παγκόσμιας αυλαίας, ο διάσημος Πέτερ Στάιν. To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τον διεθνώς αναγνωρισμένο σκηνοθέτη με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο ρόλο του Αλσέστ από τις 19 Απριλίου. Πρόκειται  λοιπόν να υποδεχθούμε έναν ζωντανό θρύλο της γερμανικής θεατρικής πρωτοπορίας που πλέον είναι σε ηλικία 85 ετών, παραμένοντας όμως ακμαίος και παραγωγικός καλλιτεχνικά. Οι πρώτες επαφές έγιναν στη φάρμα του σκηνοθέτη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Λευτέρη Γιοβαννίδη παρόντα ενώ το τελευταίο διάστημα ο Στάιν κάνει πρόβες με όλο το θίασο στην πρωτεύουσα.  

Η πιο «σκοτεινή» ηθογραφική κωμωδία του Μολιέρου θεωρείται μια από τις σημαντικότερες στο είδος της. Περίπου 360 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα, το έργο «Ο Μισάνθρωπος» του εμβληματικού Γάλλου συγγραφέα παραμένει επίκαιρο κριτικάροντας το ψέμα, την υποκρισία και την εξαπάτηση του ίδιου μας του εαυτού και των άλλων. Μάλιστα ο Στάιν το ανέβασε πρόσφατα στο Παρίσι (2018) και μετά έκανε δεκάδες παραστάσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Τα κοστούμια της παράστασης στον Πειραιά κατασκευάστηκαν στο Παρίσι, από το AtelierCaracoAnezou και είναι τα ίδια που χρησιμοποιήθηκαν στη γαλλική παραγωγή.

Τα παπούτσια της παράστασης κατασκευάστηκαν από τον οίκο υποδημάτων PompeiShoes στηΡώμη.

Οι περούκες των Αλσέστ, Φιλάντ και Ορόντ  ετοιμάστηκαν από την “Audelloteatro” στο Τορίνο. Πλάι στο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ξεχωρίζει το όνομα της εξαιρετικής Ολιας Λαζαρίδου που θα παίξει την Αρσινόη. Ηδη προπωλούνται τα εισιτήρια.

Ειδήσεις τώρα

Criss cross denim: «Χαμός» με το ιδιόμορφο τζιν που φόρεσε η Κιμ στο Λονδίνο

Πάτρα: Επιστρέφει ο Προαστιακός και συνεχίζονται εργασίες νύχτα για ένα ακόμη μήνα- Σήμερα δοκιμαστικό δρομολόγιο

Πάτρα: Ζημιές στον πολυχώρο της Ιχθυόσκαλας- Άγνωστοι προσπάθησαν να μπουκάρουν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View