Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Το υποψήφιο για 6 Όσκαρ, "Tar" με την Κέιτ Μπλάνσετ στη 2η αίθουσα του Πάνθεον

Πάτρα: Το υποψήφιο για 6 Όσκαρ, "Ta...

Από την Πέμπτη 9 έως και την Τετάρτη 15/2/2023

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη που λειτουργεί ως αμιγώς κινηματογραφική αίθουσα, θα προβάλλεται από την Πέμπτη 9/2 έως την Τρίτη 14/2 στις 18:45 και στις 21:30, και την Τετάρτη 15/2 μόνο στις 18:45 η ταινία «TAR» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τοντ Φιλντ (In the Bedroom, Little Children).

Στο αξιόλογο αυτό κοινωνικοδραματικό φιλμ που είναι υποψήφιο για 6 βραβεία Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, α’ γυναικείου ρόλου (Κέιτ Μπλάνσετ), φωτογραφίας και μοντάζ, παίζουν εκτός της Αυστραλής ηθοποιού Κέιτ Μπλάνσετ, οι Νίνα Χος, Νοεμί Μερλαντ, Μαρκ Στρονγκ, Σόφι Κάουερ, Τζούλια Γκλόβερ, Αλαν Κόρντουνερ.

Διάρκεια: 158 λεπτά

Είδος ταινίας: Δράμα

Περίληψη

Η Ταρ βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της, καθώς προετοιμάζει τόσο την παρουσίαση ενός βιβλίου όσο και την πολυαναμενόμενη ζωντανή εκτέλεση της Πέμπτης Συμφωνίας του Μάλερ. Η ζωή της θα αρχίσει να παίρνει μια απρόσμενα δραματική τροπή. Πρόκειται για μια σπουδή πάνω στη μεταβαλλόμενη φύση της εξουσίας, στον αντίκτυπό της στην κοινωνία και στην ανθεκτικότητα της απέναντι στον σύγχρονο κόσμο.

Η Κέιτ Μπλάνσετ τιμημένη ήδη με 2 Όσκαρ β’ γυναικείου για το «Aviator» και α’ γυναικείου ρόλου για το «Blue Jasmine» του Γούντι Άλεν το 2013, έχει πολλές πιθανότητες να επικρατήσει στη φετινή αμφίρροπη Οσκαρική κούρσα με μεγάλη αντίπαλο τη Μισέλ Γέο του «Τα Πάντα όλα».

Να προσθέσουμε πως η Αυστραλή ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ τιμήθηκε για το «Tar» & με το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο πρόσφατο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, το δεύτερο βραβείο της καριέρας της στην Βενετία.

Διανομή στις αίθουσες από την εταιρεία Tulip.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture