Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Benvenuto Sabato de Sarno! Ενας έμπειρος Ναπολιτάνος designer στο τιμόνι του Gucci

Benvenuto Sabato de Sarno! Ενας έμπειρος...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

O 39χρονος διάδοχος του Alessandro Michele έχει εργαστεί σε Prada, Dolce e Gabbana, Valentino

«Βόμβα» ήταν η είδηση της αποχώρησης του Alessandro Michele από την κοσμοκρατορία του οίκου Gucci λόγω ασυμφωνίας στη φιλοσοφία προώθησης των collections και τώρα μαθαίνουμε πως τη θέση του ως επικεφαλής θα πάρει ο 39χρονος Sabato de Sarno με τις ναπολιτάνικες ρίζες. Στον καινούριο του ρόλο, θα είναι υπεύθυνος για όλες τις συλλογές του οίκου Gucci, αναλαμβάνοντας την καλλιτεχνική διεύθυνση των γυναικείων και ανδρικών συλλογών, των δερμάτινων ειδών, αξεσουάρ αλλά και των lifestyle προιόντων.  Είναι ήδη γνωστός στην κοινότητα της μόδας έστω κι αν το όνομά του δεν λέει κάτι στο ευρύτερο κοινό. Η πρώτη σημαντική του θητεία ήταν το 2005, στον οίκο Prada. Μερικούς μήνες μετά, άρχισε να δουλεύει για τον οίκο Dolce & Gabbana. Επειτα μετακόμισε και πάλι, ξεκινώντας στον οίκο Valentino, το 2009, όπου και παρέμεινε μέχρι και σήμερα όντας στενός συνεργάτης του Pierpaolo Piccioli, με τον οποίο σχεδίαζαν μαζί τις γυναικείες και ανδρικές συλλογές.

«Είναι βαθιά ευγνώμων που θα αναλάβω τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Gucci. Είμαι περήφανος που θα είμαι μέρος ενός οίκου με τόση αξιοσημείωτη ιστορία και κληρονομιά, που ανά τα χρόνια, έχει καταφέρει να υποδεχτεί και να εκτιμήσει τις αξίες στις οποίες πιστεύω. Είμαι πολύ συγκινημένος και ενθουσιασμένος να συμβάλλω το δημιουργικό μου όραμα για τον οίκο», δήλωσε ο De Sarno για τα νέα του καθήκοντα.

Στις πρώτες του φωτογραφίες δεν μοιάζει καθόλου με τον Alessandro Michele και το τρελό του mix & much. Aλλωστε αυτό επιθυμούσε ο όμιλος Kering, να σταματήσει δηλαδή να προκαλεί και όχι την επαναφορά του Tom Ford όπως ψυθιριζόταν. Δεν ξεχνάμε βέβαια πως ο Michele ξανάκανε ποθητό και επίκαιρο το σήμα παγκοσμίως, ενώ τετραπλασίασε τα έσοδα σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη συλλογή του De Sarno θα κάνει ντεμπούτο στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου τον Σεπτέμβριο του 2023.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View