Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Βόμβα: Εκτός Gucci λόγω της «οπτικής» του ο αναμορφωτής του Alessandro Michele

Βόμβα: Εκτός Gucci λόγω  της «οπτικής» τ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

H ιταλική Vogue κάνει λόγο για «επτά χρόνια επανάστασης» από τον γεννημένο στη Ρώμη, ανατρεπτικό designer

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο πασίγνωστος στον κόσμο της μόδας Alessandro Michele έχασε το τιμόνι του οίκου Gucci, label το οποίο υπηρέτησε 20 ολόκληρα χρόνια και την τελευταία επταετία ανέβασε στο νούμερο ένα της δημοτικότητας παγκοσμίως ως creative director. Η επίσημη ανακοίνωση μόλις βγήκε τιμώντας την ρηξικέλευθη δημιουργικότητά του αλλά η ψίθυροι λένε πως ήταν πλέον σε δυσμένεια από τον γάλλο κροίσο πρόεδρο του ευρύτερου ομίλου. 

«Ήμουν τυχερός που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Alessandro το 2014. Από τότε είχαμε την ευχαρίστηση να δουλεύουμε μαζί. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τα είκοσι χρόνια αφοσίωσης στον οίκο Gucci, για το όραμά του και την άνευ όρων αγάπη γι’ αυτό το μοναδικό οίκο κατά τη διάρκεια της πορείας του ως creative director», δήλωσε ο CEO Marco Bizzarri.

Ο Michele ο οποίος αύριο κλείνει τα 50 του χρόνια σχολίασε: «Υπάρχουν φορές που οι δρόμοι χωρίζονται λόγω της διαφορετικής οπτικής που έχουμε. Σήμερα ένα απίθανο ταξίδι τελειώνει για εμένα, το οποίο διήρκεσε περισσότερα από είκοσι χρόνια, σε μια εταιρεία όπου ακούραστα αφοσίωσα την αγάπη και το δημιουργικό πάθος μου. Αυτή τη μακρά περίοδο, ο οίκος Gucci ήταν το σπίτι μου, η οικογένεια που με υιοθέτησε. Σε αυτή την οικογένεια, σε κάθε μέλος ξεχωριστά που την υποστήριζε και τη φρόντιζε, στέλνω τις ευχαριστίες μου και τη μεγαλύτερη και πιο εγκάρδια αγκαλιά».

Θυμίζουμε πως ο πολυσυζητημένος δημιουργός που είναι παθιασμένος με το vintage και την αναπάντεχη ανάμιξη διαφορετικών αισθητικών σχολών εντάχθηκε στον οίκο Gucci στον τομέα των αξεσουάρ, όταν ακόμα ήταν επικεφαλής ο Tom Ford και τον Ιανουάριο του 2015 διαδέχτηκε την τότε creative director Frida Giannini. Οι gender fluid συλλογές του και τα ανδρόγυνα είδωλα που λάνσαρε όπως οι Τζάρεντ Λέτο, Χάρι Στάιλς, Μάνεσκιν άφησαν εποχή.

Ενώ ήδη ακούγονται ονόματα που πιθανότατα βρεθούν στη θέση του όπως οι Ricardo Tisci και Phoebe Philo, οι fashion editors πενθούν για την αποχώρησή του. Τα shows με την οργιώδη φαντασία, τα φιλμ, οι εκθέσεις και η εκκεντρικότητά του θα λείψουν από τη θεαματική διάσταση της fashion business. H ιταλική Vogue τον έχει βέβαια κεντρικό θέμα κάνοντας λόγο για «επτά χρόνια επανάστασης» με φωτογραφικό στιγμιότυπο που υποκλίνεται στο κοινό του. Γίνεται αναφορά και στο ότι ο σχεδιαστης έγραψε στο Instagram "να ζείτε με τα πάθη σας σε άνεμο ελευθερίας..." Oπως ψιθυρίζεται ο παντοδύναμος François-Henri Pinault, πρόεδρος και CEO του Ομίλου Kering στον οποίο ανήκει ο Gucci, ζήτησε αλλαγή βηματισμού για τον οίκο δηλαδή να επιστρέψει σε πιο διαχρονικό ύφος κόντρα στις «τρέλες» του Michele. Ο ίδιος μάλιστα απομάκρυνε και τον Daniel Lee από τη  Bottega Veneta, που επίσης είχε μεγάλη επιτυχία και απήχηση. 

 

Το πρωτοσέλιδο της ιταλικής Vogue

Το πρωτοσέλιδο της ιταλικής Vogue

Στο πρώτο show με την υπογραφή του ήταν ...

Στο πρώτο show με την υπογραφή του ήταν δύσκολο να ξεχωρίσεις γυναίκες από άνδρες μοντέλα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View