Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Alessandro Michele: Ενας αιώνας Gucci με multimedia «Κήπο αρχετύπων» στη Φλωρεντία

Alessandro Michele: Ενας αιώνας Gucci με...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο αστείρευτος σχεδιαστής καλεί το κοινό σε μια crazy tour, με «δωμάτια» που αναβιώνουν τις πιο ερεθιστικές καμπάνιες του

Ουδείς περίμενε βέβαια μια συμβατική ρετροσπεκτίβα για τα 100 χρόνια του οίκου Gucci, εφόσον τα ηνία ανήκουν στην «παρανοική» ιδιοφυία που λέγεται Alessandro Michele. Ετοίμασε λοιπόν μια ανατρεπτική multimedia έκθεση στην αναγεννησιακή Φλωρεντία, γενέτειρα του σήματος. Βασίζεται στις 15 πιο καινοτόμες διαφημιστικές καμπάνιες οι οποίες σφράγισαν την εξίμισι ετών  θητεία  του στην καλλιτεχνική διεύθυνση του δημοφιλούς label. Στον πολυχώρο Gucci Garden στο ιστορικό Palazzo della Mercanzia- πολύ κοντά στην πινακοθήκη Uffici και στην  Piazza della Signoria- δημιούργησε έναν «λαβύρινθο» εικόνων και κινηματογραφικών εγκαταστάσεων. Εστησε αιρετικά «περιβάλλοντα» που αναβίωσαν εκκεντρικά τις πιο πολύκροτες promo παραγωγές. Χρειάστηκαν 1400 πεταλούδες, 420 Gucci sneakers, 182 ρολόγια «κούκοι», αμέτρητα λαμπιόνια, περούκες, κούκλες, ψεύτικα ζώα, λουλούδια, γκράφιτι και άλλα πολλά! «Ηθελα να αποφύγω οτιδήποτε θανάσιμα βαρετό. Μου αρέσει η πρόκληση και να νιώθω κάπως... άβολα. Μια παιδική χαρά συγκινήσεων αποτελεί ένα μοναδικό ταξίδι στην φαντασία. Μεταφέραμε τον Gucci σε μια crazy tour γεμάτη σταθμούς ονείρου και ποίησης» εξήγησε ο Michele. Ηταν ο επιμελητής της όλης εκδήλωσης «Garden Archetypes», με τα interiors υπογεγραμμένα από το studio Archivio Personale.

O τίτλος με τη λέξη αρχέτυπα οφείλεται στη λογική ότι κάθε πρωτότυπο έργο είναι μοναδικό και αναντικατάστατο όσα αντίγραφα κι αν προκύψουν. «Θέλαμε να υπενθυμίσουμε κάθε ανεπανάληπτη στιγμή των συλλογών μας» εξήγησε ο 48χρονος σχεδιαστής από τη Ρώμη.

Ο Marco Bizzari, CEO της εταιρείας δήλωσε στη σχετική συνέντευξη Τύπου: «Είμαι ερωτευμένος με ό,τι κάνει ο Michele και δεν σταματάει να με εκπλήσσει». Eννοείται πως το event προβάλλεται από τα σημαντικότερα fashion media της οικουμένης. Αν πάτε ταξιδάκι στην Ιταλία άμεσα, θα προλάβετε την έκθεση, καθώς θα διαρκέσει μόλις δυο εβδομάδες με έναρξη 17/5.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View