Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η ταινία "Η Αυτοκρατορία του Φωτός" με την Ολίβια Κόλμαν στις 23/2 στη χώρα μας

Η ταινία "Η Αυτοκρατορία του Φωτός&...
Μαρτάτος Tάκης

Η Κόλμαν είναι υποψήφια φέτος για τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου α' γυναικείου ρόλου σε δράμα

Η ταινία Βρετανικής παραγωγής «Η Αυτοκρατορία του Φωτός - Empire of Light» σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ για την «Αμερικάνικη Ομορφιά» το 2000, Σαμ Μέντες, διαδραματίζεται σε μια αγγλική παραθαλάσσια πόλη στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Πρόκειται για μια δυνατή και συγκλονιστική ιστορία για την ανθρώπινη επαφή και τη μαγεία του κινηματογράφου, από τον βραβευμένο με Oscar Βρετανό σκηνοθέτη Sam Mendes.

Στην ταινία που θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας στις 23 Φεβρουαρίου 2023 σε διανομή της Feelgood, πρωταγωνιστούν: οι βραβευμένοι με Oscar ερμηνείας Βρετανοί ηθοποιοί Olivia Colman & Colin Firth, ο βραβευμένος με BAFTA Micheal Ward και οι Tom Brooke, Tanya Moodie, Hannah Onslow, Crystal Clarke και ο Toby Jones.

Η σπουδαία Olivia Colman που κέρδισε το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, είναι υποψήφια φέτος για το «Empire of Light» για την Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Ταινία.

Να σημειώσουμε πως το φιλμ «Empire of Light» που είναι ένα ρομαντικό δράμα έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Telluride στο Κολοράντο των ΗΠΑ στις 3 Σεπτεμβρίου 2022 και θα βγει στις αίθουσες του Ηνωμένου Βασιλείου στις 9 Ιανουαρίου 2023 από την Searchlight Pictures.

Την ταινία την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture