Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρωτιά με 11.000 εισιτήρια για τη "Χαμένη Κόρη" με την Ολίβια Κόλμαν στο ελληνικό box office

Πρωτιά με 11.000 εισιτήρια για τη "...

Το "Top Gun: Maverick" συνεχίζει τη θριαμβευτική του πορεία έχοντας φτάσει τα 235.000 εισιτήρια ενώ σχετικά καλά κρατήθηκε και η ταινία για τον Έλβις Πρίσλει

Το κοινωνικό, δραματικό φιλμ που αναφέρεται σε μία δύσκολη ιστορία μητρότητας, «Η Χαμένη Κόρη – The Lost Daughter» σε σενάριο και σκηνοθεσία της Μάγκι Τζίλενχαλ, με τις Ολίβια Κόλμαν, Ντακότα Τζόνσον και Τζέσι Μπάκλεϊ που γυρίστηκε στις Σπέτσες, ήρθε 1ο στο εγχώριο box office το τετραήμερο 30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2022 κόβοντας πανελλαδικά σε 23 αίθουσες σχεδόν 11.000 εισιτήρια (10.817 εισιτήρια για την ακρίβεια).

Η αλήθεια είναι πως η αξιόλογη και υποψήφια για 3 βραβεία Όσκαρ ταινία με κεντρική ηρωίδα την Λήδα, μια πενηντάρα Βρετανίδα ακαδημαϊκό (Ολίβια Κόλμαν) που φτάνει στο νησί για μοναχικές διακοπές, όμως η γνωριμία της με μια νεαρή μητέρα θα την αναγκάσει να ανασύρει δικές της μνήμες, βγήκε στην εβδομάδα της πρεμιέρας της κυρίως στην Αθήνα (σε 20 αίθουσες) ενώ στην Πάτρα σύμφωνα με πληροφορίες από το θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο, το φιλμ θα έρθει μέσα στο προσεχές διάστημα για προβολή, οπότε οι εδώ σινεφίλ ας περιμένουν λίγο.

Την ίδια ώρα η εντυπωσιακή ταινία «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν που παίζεται και στην Πάτρα, στα Odeon Veso Mare αλλά και έως την Κυριακή 3/7 στο θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο, συνέχισε τη 2η εβδομάδα προβολής της με περίπου 10.000 εισιτήρια σε 72 αίθουσες πανελλαδικά, φτάνοντας συνολικά μέχρι σήμερα τα 36.449. Στις ΗΠΑ η ταινία για τον Έλβις Πρίσλει με τον Όστιν Μπάτλερ στον απαιτητικό αυτό ρόλο, ήδη έχει φτάσει τα 68 εκατ. δολάρια συν ακόμη 46,2 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το φιλμ που συνεχίζει απτόητο για 6η εβδομάδα να σαρώνει είναι το όντως πολύ καλό φιλμ «Top Gun: Maverick» με τον Τομ Κρουζ και την Τζένιφερ Κόνελι αλλά και τον Μάιλς Τέλερ από το νέο αίμα του Χόλιγουντ που πρόσθεσε ακόμη 9.607 εισιτήρια από 59 αίθουσες πανελλαδικά (παίζεται και στην Πάτρα στις κλιματιζόμενες αίθουσες των Odeon Veso Mare) και πλέον πλησιάζει σιγά σιγά τα 250.000 εισιτήρια (για την ώρα σύμφωνα με τον πίνακα που είδαμε στο flix.gr, βρίσκεται στα 234.787).

Οι δε παγκόσμιες εισπράξεις της ταινίας έχουν φτάσει το 1 δις, 109 εκατ. δολάρια!

Το φιλμ τρόμου «Νεκρό Τηλέφωνο» με τον Ίθαν Χοκ που επίσης παίζεται για 2η εβδομάδα στην Πάτρα, έχει φτάσει πανελλαδικά, σε 11 μέρες προβολής τα 25.769 εισιτήρια (στις ΗΠΑ ήδη βρίσκεται στα 47,5 εκατ. δολάρια συν ακόμη 27 από τον υπόλοιπο κόσμο) ενώ το εντυπωσιακό αλλά «ολίγον απ’ όλα», «Jurassic World: Κυριαρχία» του Κόλιν Τρέβοροου με τους πιστευτούς χάρη στα εξελιγμένα ειδικά εφέ, δεινόσαυρους, που παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare, έχει μέχρι σήμερα (διανύει την 4η εβδομάδα προβολής του) ξεπεράσει τα 84.000 εισιτήρια, ελπίζοντας να πλησιάσει τα 100.000 ενώ στις ΗΠΑ συνεχίζει να προσελκύει κοινό παρά τις μέτριες κριτικές με τις εισπράξεις να έχουν ανέβει στα 332 εκατ. δολάρια συν ακόμη 493 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο.

Όσο για το κάπως αδικημένο εμπορικά «Lightyear» της Pixar (διανομή από Feelgood) που στις ΗΠΑ σε σχεδόν 2 εβδομάδες προβολής έφτασε τα 105,3 εκατ. δολάρια συν 82,2 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο, στη χώρα μας έχει πιάσει μέχρι στιγμής, σε σχεδόν 3 εβδομάδες, τα 35.231 εισιτήρια σύμφωνα με τον πίνακα που είδαμε στο www.moveitmag.gr.

Τέλος αναφορικά με την πρωτιά στο box office της Βόρειας Αμερικής όπου την Δευτέρα 4 Ιουλίου είχαν & την αργία της εθνικής εορτής τους, της Ημέρας Ανεξαρτησίας, την κατέκτησε όπως είδαμε στο boxofficemojo, μία παιδική ανιμέισον ταινία που εδώ στην Ελλάδα θα την δούμε μετά τον Δεκαπενταύγουστο που οι περισσότερες οικογένειες θα έχουν γυρίσει από τις διακοπές, το χαριτωμένο φιλμ «Minions: The Rise of Gru» με εισπράξεις προ covid 19 περιόδου, της τάξης των 108,5 εκατ. δολαρίων. Η ταινία με τα κίτρινα πλασματάκια, τα μίνιονς, όπου ακούγονται οι φωνές των Steve Carell, Taraji P. Henson και Michelle Yeoh, κέρδισε το Αμερικάνικο κοινό και όχι μόνο μιας και στον υπόλοιπο κόσμο οι εισπράξεις ήσαν ανάλογες, φτάνοντας το 3ήμερο της πρεμιέρας της ταινίας, τα 93.7 εκατ. δολάρια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture