Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Θα περιμένουμε 1-2 εβδομάδες για την "Χαμένη Κόρη" της Μάγκι Τζίλενχαλ στην Πάτρα

Θα περιμένουμε 1-2 εβδομάδες για την &qu...

Το δυνατό ψυχολογικό δράμα με την Ολίβια Κόλμαν που γυρίστηκε στις Σπέτσες, έκανε πρεμιέρα στις 30/6 σε διανομή της Σπέντζος Φιλμ

Με αρκετά καλές κριτικές και υψηλή βαθμολογία όπως ο βαθμός 8 από την εφημερίδα «Τα Νέα», έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 30/6/2022 στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή από την Σπέντζος Φιλμ η υποψήφια για τρία βραβεία Όσκαρ ταινία της 44χρονης Νεουορκέζας ηθοποιού και σκηνοθέτιδας πλέον Μάγκι Τζίλενχαλ, «Η Χαμένη Κόρη – The Lost Daughter». Το φιλμ που γυρίστηκε στη χώρα μας, στις Σπέτσες και είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα της Έλενα Φεράντε προτάθηκε για τα Όσκαρ του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου που επίσης υπέγραψε η ταλαντούχα Μάγκι Τζίλενχαλ - Maggie Gyllenhaal καθώς και του καλύτερου α’ γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και β’ γυναικείου ρόλου – Τζέσι Μπάκλει.

Είναι ένα ψυχολογικό δράμα που αντιμετωπίζει με θαρραλέα ειλικρίνεια τις σχέσεις της σύγχρονης γυναίκας με τη μητρότητα, την κοινωνική ανεξαρτησία και τη σεξουαλικότητα.

Το φιλμ αναμένεται να έρθει για προβολή και στην Πάτρα, στο θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο σε μία με δύο εβδομάδες από σήμερα, όπως μας πληροφόρησε ο αιθουσάρχης Παναγιώτης Κοτσαύτης.

Η Maggie Gyllenhaal που είναι γνωστή ηθοποιός και αδελφή του επίσης ηθοποιού Τζέικ Τζίλενχαλ που είναι 3 χρόνια μικρότερος, είχε προταθεί για το βραβείο Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου στο «Crazy Heart» το 2009, ενώ από τις ιδιαίτερες ερμηνείες της ήταν και στο ανεξάρτητο φιλμ της Sara Colangelo «The Kindergarten Teacher – Η Νηπιαγωγός» του 2018 που είχε κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα. Το 2021 η Μάγκι Τζίλενχαλ πραγματοποίησε το φιλόδοξο σκηνοθετικό της ντεμπούτο με το ψυχολογικό δράμα «The Lost Daughter» για το οποίο μάλιστα τιμήθηκε στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας με το βραβείο του καλύτερου σεναρίου.

Έχοντας σταθεί πίσω από την κάμερα για μια μικρού μήκους όλη κι όλη, η γνωστή ηθοποιός Μάγκι Τζίλενχαλ ("Η Γραμματέας", "Ο Σκοτεινός Ιππότης", "Η Νηπιαγωγός") αποδέχτηκε την πρόκληση της Έλενας Φεράντε και έσπρωξε την ανεξάρτητη παραγωγή της ως τα Όσκαρ, αποσπώντας μια προσωπική υποψηφιότητα για σεναριακή διασκευή, αναφέρει ο κριτικός Χρήστος Μήτσης στο περιοδικό Αθηνόραμα (έδωσε 3 αστέρια) προσθέτοντας πως η Τζίλενχαλ μετέφερε την ιστορία από τις ανατολικές ακτές της νότιας Ιταλίας (η παρουσία της Καμόρα είναι έντονη στο βιβλίο) στον Αργοσαρωνικό και συγκεκριμένα στις Σπέτσες, όπου καταφτάνει η Λέιντα για ολιγοήμερες διακοπές. Μια 48χρονη Αγγλίδα εκπαιδευτικός, χωρισμένη και μητέρα δύο κοριτσιών, η οποία θα γνωρίσει στην παραλία του νησιού τη Νίνα και την οικογένειά της. Μια Αμερικανίδα μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, η εικόνα των οποίων θα ξυπνήσει στη Λέιντα μνήμες από το τραυματικό παρελθόν της ως νεαρής μητέρας, εμπειρία που την έχει σημαδέψει βαθιά και εκείνη μάταια προσπαθεί να απωθήσει.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Μήτσης, «με την πολύτιμη αρωγή του μοντέρ Αφόνσο Γκονσάλβες ("Carol", "Paterson", το τηλεοπτικό "True Detective"), η Τζίλενχαλ αρχίζει να φυτεύει με απανωτά φλασμπάκ τις αναμνήσεις της ηρωίδας της στο παρόν. Διαστέλλοντας το χώρο και το χρόνο, αναμειγνύοντας εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα, κάνει τον ψυχολογικό εφιάλτη της απόλυτα ζωντανό και σχεδόν χειροπιαστό.

Η Τζίλενχαλ, η οποία σκηνοθετεί με υψηλή δραματική ένταση, αποσπά σοκαριστικά ειλικρινείς ερμηνείες από τις πρωταγωνίστρίες της (Οσκαρικές υποψηφιότητες για τις Ολίβια Κόλμαν και Τζέσι Μπάκλει) κι αν ακόμα εκβιάζει κάποιες σεναριακές συμπτώσεις για να φτάσει μέχρι την καρδιά του σκοταδιού, θέτει το δάκτυλό της επί τον τύπον των ήλων της σύγχρονης "γυναικείας συνθήκης", γνωρίζοντας ότι πιθανώς δεν θα βρει σίγουρες, ίσως και καθόλου, απαντήσεις».

Διάρκεια: 2 ώρες.

Παίζουν εκτός της Olivia Colman και της Jessie Buckley, η Dakota Johnson και οι Paul Mescal, Dagmara Domińczyk, Jack Farthing, Oliver Jackson-Cohen, Peter Sarsgaard και ο Ed Harris.

Η ταινία βγήκε σε περιορισμένη διανομή στις Αμερικάνικες αίθουσες στις 17 Δεκεμβρίου 2021 και κατόπιν διατέθηκε για streaming στην πλατφόρμα του Netflix από τις 31 Δεκεμβρίου και μετά.

Στην Ελλάδα λόγω των γυρισμάτων που έγιναν εδώ, επελέγη να παιχθεί στις αίθουσες το καλοκαίρι.

Στο rotten tomatoes η «Χαμένη Κόρη» συγκεντρώνει ποσοστό 94% και στο metacritic 86.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture