Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Πετάει τα ρούχα της η «Νταιάνα» του The Crown, έρχεται η σκανδαλιστική Λαίδη Τσάτερλι

Πετάει τα ρούχα της η «Νταιάνα» του The ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Από τις 2/12 στο Netflix η νεαρή non binary βρετανίδα star Εμμα Κόριν με πολύ φλογερές, «ακατάλληλες» σκηνές

Το διάσημο, ερωτικό μυθιστόρημα του Ντ. Χ. Λόρενς «Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι» που συνδέθηκε πρωτίστως με τον αισθησιασμό της Σίλβια Κριστέλ (1981), επανέρχεται στα σινεμά αλλά και στο Netflix από τις 2 Δεκεμβρίου. Η λεπτεπίλεπτη βρετανίδα ηθοποιός Εμμα Κόριν, που μάθαμε στο «The Crown-Το Στέμμα» στο ρόλο της Νταιάνα στα νιάτα της, πρωταγωνιστεί στο ρόλο- πρόκληση για την απελευθέρωση της γυναικείας σεξουαλικότητας στις αρχές του περασμένου αιώνα. Μιλάμε για μια λογοτεχνική ιστορία άκρατου σεξ που σκανδάλισε το 1929 -όταν και πρωτοκυκλοφόρησε -τα χρηστά ήθη της εποχής. Εστιάζει στην ηδονή μιας λαίδης για τον δασοφύλακα - εργάτη στο αχανές κτήμα του άρρωστου λόρδου συζύγου της. 

Το βιβλίο είχε απαγορευτεί σε πολλές χώρες και όπου τελικά εκδόθηκε ήταν πάντα στην περικομμένη του εκδοχή, με την ετικέτα «απαγορευμένο» σε εμφανή θέση στο εξώφυλλό του. Το 1960 πλέον, και αφού είχε ήδη κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ, επιτράπηκε η έκδοσή του και στη Μεγάλη Βρετανία στην αυθεντική του μορφή. Εχοντας χαρακτηστεί αρχικά ως το «πιο ακατάλληλο βιβλίο όλων των εποχών», σήμερα θεωρείται αριστούργημα και μετράει εκατομμύρια πωλήσεις αντιτύπων σε όλο τον κόσμο.

Ο συγγραφέας πάντως εξυβρίστηκε και σύρθηκε στα δικαστήρια για να δικαιολογήσει το έργο του και τελικά πέθανε το 1930 από φυματίωση, καταφρονημένος και με τη ρετσινιά του καταραμένου.

 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΟΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η Εμμα Κόριν που έχει δηλώσει υπέρ της σεξουαλικής ρευστότητας στις προτιμήσεις της ενώ πλέον αποκαλείται non binary star, μίλησε στο The Cut, ενώ ταυτόχρονα φωτογραφήθηκε με τολμηρή αισθητική. «Θέλαμε οι ερωτικές σκηνές να είναι απολύτως δικαιολογημένες και να εξελίσσονται. Είμαι τόσο χαρούμενη διότι δεν αισθάνθηκα ότι είναι άσκοπο το γυμνό της ταινίας. Σημαίνει τόσα πολλά ένα απλό άγγιγμα τώρα μετά τον covid» δήλωσε.

Στις ταινίες Lady Chatterley’s Lover  και Policeman αλλά και στο The Crown,  όπου παίζει υπάρχει κατά την άποψή της ένας κοινός παρονομαστής: «Αυτές οι γυναίκες λαχταρούν να απελευθερωθούν, να αναγνωριστούν και να επικυρώσουν στη σεξουαλικότητά τους. Είναι εκπληκτικό αν σκεφτείς πώς οι ταινίες αυτές διαδραματίζονται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και όμως η ανάγκη να είσαι επιθυμητός είναι κάτι διαχρονικό» αναφέρει η Εμμα. Tο βεστιάριο της ταινίας διαθέτει αυθεντικά ρούχα, αξεσουάρ και αντικείμενα των 20s-αλλά μποέμ κομμάτια των σύγχρονων labels  Zimmermann και Vilshenko. Σκηνοθετεί η Λορί ντε Κλερμόντ-Τονερέ και τον ποθητό συμπρωταγωνιστή της λαίδης υποδύεται ο Τζος Ο Κόνελ.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View