Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Γιατί το νυφικό της Νταιάνα έχει επισκιάσει το καστ στο «The Crown 4»

Γιατί το νυφικό της Νταιάνα έχει επισκιά...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το φοράει η νεαρή 24χρονη ηθοποιός Εμμα Κόριν, η οποία έγινε εξώφυλλο στη βρετανική Vogue Οκτωβρίου

Όχι, δεν είναι οι ηθοποιοί που προσελκύουν πρωτίστως το ενδιαφέρον στον πολυαναμενόμενο νέο κύκλο της βραβευμένης σειράς εποχής «The Crown»: Το διάσημο και παραμυθένιο νυφικό της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταιάνα έχει γίνει το έμβλημα, όχι μόνο στο τρέιλερ αλλά και στα περισσότερα διεθνή δημοσιεύματα. Συζητιέται περισσότερο και από τη θεαματική μεταμόρφωση της Γκίλιαν Αντερσον σε Μάργκαρετ Θάτσερ. Γιατί όμως;

 Πρόκειται για ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα φορέματα του κόσμου και σημείο αναφοράς στην ιστορία της μόδας. Το σχεδιαστικό δίδυμο David & Elizabeth Emmanuel έφτιαξε το νυφικό που έχει καταχωρηθεί στη λίστα των πιο επιδραστικών  «British Royal Wedding Dresses of All Time» του περιοδικού Time.

Υλοποιημένο από ιβουάρ, ολομέταξο ταφτά και στολισμένο με δαντέλα και 10.000 πέρλες θα κόστιζε σήμερα περίπου 600.000 ευρώ. Ηταν ένα «κρινολίνο» που συμβόλιζε νεανικό αισθησιασμό και μεγαλοπρέπεια. «Θέλαμε να δώσουμε «δραματική διάσταση και να μετατρέψουμε τη Νταιάνα σε πριγκίπισσα του παραμυθιού» αναφέρουν οι designers, που τότε ήταν ανερχόμενο brand name στη λονδρέζικη fashion σκηνή.

 Πιο συγκεκριμένα, το outfit άφησε εποχή αντιπροσωπεύοντας την αισθητική των early 80s, με τους έντονους ώμους και τα φουσκωτά μανίκια, ενώ συνδύαζε και την ιστορική, παραδοσιακή χάρη. Το ύφασμα του φορέματος προερχόταν από την εταιρεία Stephen Walters και τη Lullingstone Silk Farm. Στολίστηκε από δαντέλα – αντίκα που ανήκε στην Queen Mary. Διέθετε βέβαια την αξέχαστη «ουρά» των επτάμισι μέτρων, φρου- φρου τελειώματα και πέπλο της βρετανικής μάρκας Roger Watson Laces.

 

Oι Emmanuels διέθεσαν το αυθεντικό σχέδιο στην παραγωγή του «The Crown» ώστε να το αντιγράψει η βραβευμένη με Emmy costume designer Amy Roberts. Εκείνη ετοίμασε μια «ρεπλίκα» στο ίδιο πνεύμα, ώστε να διαφέρει ελάχιστα από το πρωτότυπο.

 

Η 20χρονη Νταιάνα ως νύφη, στις 29 Ιουλίου του 1981, ήταν πρωταγωνίστρια μιας «μυθικής» πορείας  από το Clarence House στο Ναό St. Paul’s Cathedral για να παντρευτεί τον πρίγκιπα Κάρολο. Η αμφίεσή της επηρέασε απίστευτα τη γαμήλια ένδυση όλης της δεκαετίας του ΄80 και των αρχών του ’90 και έκανε όλες τις γυναίκες να θέλουν νιώσουν βασίλισσες στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους. Και εκείνες οι εικόνες της, ήρθαν σε πλήρη αντιπαράθεση με το πολύκροτο διαζύγιο, την κατάθλιψη και το τραγικό της τέλος.

 

Η 24χρονη ηθοποιός Εμμα Κόριν που θα υποδυθεί την Νταιάνα σε νεαρή ηλικία στο «The Crown» και έγινε εξώφυλλο στη βρετανική Vogue αυτού του μήνα, εξήγησε πως το σήριαλ θα δείξει τη  νύφη αλλά όχι το γάμο. «Φοράω το νυφικό για μία στιγμή», αναφέρει, τονίζοντας ότι έκανε τέσσερις ή πέντε πρόβες, η κάθε μία από τις οποίες διήρκεσε πολλές ώρες. Μάλιστα τη βοήθησαν δέκα άτομα για να καταφέρει να φορέσει την τόσο ογκώδη και περίτεχνη δημιουργία. Όταν πρωτοεμφανίστηκε ντυμένη νύφη στο γύρισμα επικράτησε σιγή. Τέτοια ήταν η επιρροή του νυφικού στο συνεργείο!

Ο δημιουργός του The Crown, Peter Morgan έχει ανακοινώσει πως μετά τον 4ο κύκλο που ξεκινάει στις 15 Νοεμβρίου, η ιστορία για τη βασίλισσα Ελισάβετ και όλο το Μπάκινχαμ, θα ολοκληρωθεί στον 5ο κύκλο. Θα «ζωντανέψει» όλη σχέση της Νταιάνα με τον Κάρολο ως το χωρισμό τους αλλά και η «ενηλικίωση» της, από αθώο και ανυποψίαστο κορίτσι σε γυναίκα. Όπως πάντα, το αισθητικό μέρος αναμένεται αριστουργηματικό, καθώς στην ανάπλαση εποχής αυτή η παραγωγή «δεν παίζεται» πραγματικά!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View