Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Γιατί ανυπομονούμε: The Crown season 5- το παλάτι σε διάσπαση, από τις 9 Νοεμβρίου

Γιατί ανυπομονούμε: The Crown season 5- ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το trailer χαρακτηρίζεται καθηλωτικό καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ αναφέρεται στα πιο δύσκολα χρόνια της ζωής της

Η μεγάλη τηλεοπτική είδηση των ημερών είναι μόνο μια: Ο πέμπτος κύκλος της δημοφιλούς και πολυβραβευμένης, ιστορικής σειράς «The Crown- Το Στέμμα» επισημοποίησε την εκκίνηση της προβολής του στο Netflix στις 9 Νοεμβρίου. Οι φανατικοί οπαδοί της υπερπαραγωγής με την απίστευτα υψηλή αισθητική αδημονούν και «μετράνε μέρες» ενώ φωτογραφίες, τρέιλερ και πρώτες αντιδράσεις για το περιεχόμενο των επεισοδίων απασχολούν τη διεθνή επικαιρότητα.  Ανυπομονούμε καθώς το βασικό καστ είναι τελείως ανανεωμένο, ενώ τα γεγονότα είναι πολύ κοντινά- άρα και αμφιλεγόμενα- στις μέρες μας. Συν ότι ο θάνατος της αγαπημένης queen είναι τόσο πρόσφατος ώστε εξιτάρει το ενδιαφέρον για τη ζωή της. Θα δούμε λοιπόν την Ιμέλντα Στάντον στο ρόλο της ηλικιωμένης πλέον Βασίλισσας Ελισάβετ, τον Τζόναθαν Πράις στο ρόλο του πρίγκιπα Φίλιππου, τον Ντόμινικ Γουέστ στο ρόλο του πρίγκιπα Καρόλου, την Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι στον ρόλο της Νταϊάνα, τη Λέσλι Μάνβιλ στο ρόλο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, τον Τζόνι Λι Μίλερ στο ρόλο του Τζον Μέιτζορ και την Ολίβια Γουίλιαμς στο ρόλο της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Η βασική αφίσσα του νέου κύκλου

Η βασική αφίσσα του νέου κύκλου

Ιμέλντα Στόντον και Τζόναθαν Πράις υποδύ...

Ιμέλντα Στόντον και Τζόναθαν Πράις υποδύονται το ηλικιωμένο πλέον βασιλικό ζεύγος

Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι  ως Νταιάνα και Λέσλι...

Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι ως Νταιάνα και Λέσλι Μάνβιλ ως Μαργαρίτα

Μεταφερόμαστε στα eighties και nineties, τότε που η Ελισάβετ βίωσε ως την πλέον σκληρή δοκιμασία, να διαχειριστεί το σκάνδαλο του διαζυγίου Καρόλου και Νταιάνα. Με τα media να οργιάζουν για την μεγαλύτερη ever κρίση στο Μπάκινχαμ η Lady D λέει την ατάκα «πως θα παλέψει μέχρι τέλους» ενώ ο Κάρολος «αφήνεται» στην Καμίλα έχοντας παραδεχθεί δημόσια την απιστία του. Εννοείται θρυλικά looks της Νταιάνα όπως το περίφημο, αποκαλυπτικό «revenge dress» δεν λείπουν από τον πολυαναμενόμενο κύκλο. Το τρέιλερ χαρακτηρίστηκε ήδη καθηλωτικό καθώς ξεκινάει με την κατασροφική πυρκαγιά του 1992 στο Κάστρο του Windsor,  ενώ ακούγεται η φωνή της βασίλισσας  που αναφέρεται στα πιο δύσκολα χρόνια της ζωής της. Ακούγεται ως υπόκρουση το hit «Bittersweet Symphony» των The Verve και παρακολουθούμε τη Νταιάνα έτοιμη να μιλήσει στο BBC Panorama για τη θλιβερή ζωή μέσα στο παλάτι.

 Εν μέσω των αναταραχών, ο παρουσιαστής ειδήσεων Trevor McDonald ρωτάει: «Έχουν βλάψει τα βασιλικά σκάνδαλα τη φήμη της χώρας;». Σε μια έντονη παρατήρηση στον Κάρολο, ακούμε τη βασίλισσα να λέει: «Δεν νομίζω ότι η συμπεριφορά μου απειλεί την επιβίωσή της». Και  ο Κάρολος ουρλιάζει εξαγριωμένος για τη Νταιάνα: «Τι στο διάολο κάνει;».

Θυμίζουμε ότι η Daily Telegraph δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Η απόφαση του The Crown να δείξει τον ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ του Καρόλου και της Diana προκαλεί ανησυχίες στο Μπάκινχαμ». Τότε ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τζον Μέιτζορ χαρακτήρισε το The Crown «ένα βαρέλι γεμάτο ανοησίες», ενώ η βασιλική βιογράφος, Σάλι Μπέντελ Σμιθ υποστήριξε ότι η σειρά «κάνει σημαντική ζημιά στην αντίληψη των ανθρώπων για την ιστορία τη βασιλική οικογένεια». Γνωστοποιήθηκε επίσης πως θίγεται και η σχέση του Φίλιππου με την Πένι. Μιλώντας στο Variety, ο δημιουργός του The Crown, Πίτερ Μόργκαν και οι νέοι πρωταγωνιστές Ντεμπίκι- Γουέστ, απέρριψαν πάντως τους ισχυρισμούς ότι η σειρά δεν ήταν φιλική προς την οικογένεια.

«Νομίζω ότι πρέπει όλοι να αποδεχτούμε ότι η δεκαετία του 1990 ήταν μια δύσκολη περίοδος για τη βασιλική οικογένεια και ο βασιλιάς Κάρολος θα έχει σχεδόν σίγουρα κάποιες οδυνηρές αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η ιστορία θα είναι αγενής γι’ αυτόν ή για τη μοναρχία», δήλωσε ο Μόργκαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View