Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες»: Βάλτος, βία, αγάπη και δίκη σε Veso Mare και Κάστρο

«Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες»: Βάλτ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μην αγνοήσετε την κινηματογραφική μεταφορά του παγκόσμιου best seller με την ταχύτατα ανερχόμενη Ντέιζι Εντγκαρ Τζόουνς

Mην ξεχνάτε πως συνεχίζεται σε Σινέ Κάστρο και Odeon Veso Mare η ταινία «Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες» -αισθαντική ιστορία ενηλικίωσης και δικαστικό δράμα μαζί- που βασίζεται σε πολυαγαπημένο, παγκόσμιο best-seller. Η αιθέρια βρετανίδα ηθοποιός Ντέιζι Εντγκαρ Τζόουνς, που γνωρίσαμε στην ερωτική σειρά «Συνηθισμένοι άνθρωποι» πρωταγωνιστεί στο ρόλο της απομονωμένης «πιτσιρίκας του βάλτου», Κάια. Ενός κοριτσιού που αποζητάει την αγάπη και την αποδοχή λατρεύοντας τις σπάνιες φυσικές ομορφιές του τόπου της.

 

To ομώνυμο βιβλίο της Ντέλια Όουενς που έχει συγκινήσει αμέτρητους αναγνώστες σε πολλές χώρες, μεταφέρεται στον κινηματογράφο σε παραγωγή της Ρις Γουίδερσπουν. Και όταν η μυθοπλασία τάσσεται υπέρ της γυναικεία ενδυνάμωσης το ενδιαφέρον είναι πολύ πολύ επίκαιρο. Η σεναριακή διασκευή, ακολουθεί τα αφηγηματικά  φλας μπακ της συγγραφέως  ενώ η σκηνοθεσία εξυψώνει το οικολογικό υπόβαθρο, δίχως όμως να αποφεύγει κενά στο μοντάζ και κλισέ απεικόνιση των δεύτερων χαρακτήρων. Ετσι όμως η σαρωτική ερμηνεία της κεντρικής ηρωίδας σου «μένει».  

Το όνομα της Κάια είναι περιθωριοποιημένο στην κοινότητα Μπάρκλι Κόουβ. Ζει ολομόναχη, ως παιδί  κακοποιημένης μητέρας  και εξαφανισμένου βίαιου πατέρα.  Παρά την ομορφιά της αντιμετωπίζεται με καχυποψία και προκατάληψη,  Όταν δύο νεαροί από την πόλη γοητεύονται από εκείνη, αφήνεται στον έρωτα, αλλά όταν ο ένας από τους δύο βρεθεί νεκρός, θεωρείται ύποπτη. Καθώς η υπόθεση εξελίσσεται, η ετυμηγορία για το τι πραγματικά συνέβη περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, απειλώντας να αποκαλύψει τα πολλά μυστικά που κρύβονταν μέσα στον βάλτο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View