Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Eνα κτίριο ορόσημο για το Μαρούσι από τη Dimand του πατρινού Δημήτρη Ανδριόπουλου

Eνα κτίριο ορόσημο για το Μαρούσι από τη...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Λανσάρεται ως ο εργασιακός χώρος του μέλλοντος και ένα project «state of the art», προορίζεται για την εταιρεία PwC

Τη φιλόδοξη ανάπτυξη ενός νέου, «πράσινου» συγκροτήματος γραφείων ξεκινάει στην πρωτεύουσα η Dimand Real Estate έχοντας αποκτήσει μια έκταση 11 στρεμμάτων  στην πρόσοψη της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι. Επενδύοντας έως και 55 εκατομμύρια ευρώ θα κατασκευάσει δυο δίδυμα, φουτουριστικά κτίρια τεσσάρων επιπέδων τα οποία θα μισθωθούν από την εταιρεία PwC καθώς αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανέγερσης μέσα σε 18 μήνες. Ο πατρινός διευθύνοντας σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος προσπαθούσε εδώ και αρκετά χρόνια να εξασφαλίσει την αξιοποίηση του συγκεκριμένου οικοπέδου. Με στόχο έναν «ευέλικτο, περιβαλλοντικά βιώσιμο και καινοτόμο χώρο εργασίας με λιγότερους ατομικά προσδιορισμένους χώρους και περισσότερους κοινόχρηστους χώρους με  «γειτονιές» πρόκειται για ένα state of the art κτίριο που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.

 Το συγκρότημα θα στεγάζει ταυτόχρονα 1.000 έως 1.200 εργαζομένους, καθώς το κάθε κτίριο θα καταλαμβάνει 5.500 τ.μ έκαστο. Προβλέπεται μεταξύ των κτιρίων ακάλυπτος χώρος πρασίνου, που θα λειτουργεί ως πυρήνας κοινωνικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων αλλά και ως χώρος ανάπαυλας. Ειδική μέριμνα έχει υπάρξει για τον φωτισμό και αερισμό σε όλους τους χώρους εργασίας, ενώ έμφαση έχει δοθεί και στην ακουστική μελέτη προκειμένου να επιτευχθούν οι ιδανικές εσωτερικές συνθήκες.  Στη στέγη όπως και στον ακάλυπτο θα δημιουργηθεί κήπος με βλάστηση Μεσογείου. Ο κ. Ανδριόπουλος εξέφρασε τη σιγουριά του για την έγκαιρη παράδοση του έργου, μολονότι θα προτιμούσε να είχε ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο της τάξης των 20-21 μηνών. Ωστόσο τόνισε με έμφαση στη σχετική παρουσίαση, ότι «ήδη η εταιρεία τρέχει 23 έργα, εκ των οποίων έχει 6 ενεργά εργοτάξια. Το τεχνικό τμήμα 55 έμπειρων ατόμων που διαθέτει η Dimand έχει ήδη δοκιμαστεί σε μεγάλα έργα όπως το γήπεδο Καραϊσκάκη που παραδόθηκε μέσα σε 13 μήνες, σε συμπληρωματικά έργα της Cosmote στην Παιανία που παραδόθηκαν σε 14 μήνες κ.ά.».

 Το έργο στο Μαρούσι θα ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις ενώ θα είναι πιστοποιημένο από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, όπως συμβαίνει σε όλα τα κτίρια της Dimand.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View