Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο πατρινός «γκουρού» του real estate, ετοιμάζει τα γήπεδα της ΑΕΚ και κάνει δωρεά - έκπληξη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών

Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο πατρινός «γκουρ...

Ανέλαβε το κόστος των μελετών ανάπλασης του κτιρίου της, που συνολικά ξεπερνάει τις 420.000 ευρώ

O διαπρεπής και πολύπλευρος πατρινός επιχειρηματίας Δημήτρης Ανδριόπουλος, πρόεδρος της κορυφαίας εταιρείας real estate “Dimand” που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Ρουμανία, του οποίου το όνομα έχει συνδεθεί με σημαντικά ακίνητα, πολύκροτες κατασκευές, μεγάλες εταιρικές συμφωνίες και γενικότερα με τολμηρές αναπτυξιακές κινήσεις, έκανε μια δωρεά- έκπληξη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών. Ανέλαβε το κόστος όλων των αναγκαίων μελετών για την ανάπλαση του κτιρίου της, που συνολικά  ξεπερνάει τις 420.000 ευρώ!

Η δωρεά μόλις εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο και αφορά συγκεκριμένα τη σύνταξη μελετών για συντήρηση, ανακαίνιση, ενεργειακή αναβάθμιση, εφόσον είχε προηγηθεί επιστολή ενδιαφέροντος της εταιρίας του κ. Ανδριόπουλου που βέβαια έγινε δεκτή. Το κτίριο της Βιβλιοθήκης επιτέλους έτσι θα ανανεωθεί σε τοίχους, δάπεδα, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και σε όλους τους χώρους του- αισθητικά και λειτουργικά- εφόσον η Πινακοθήκη αναμένεται να μεταφερθεί στο Παλαιό Αρσάκειο. Οι αρχιτεκτονικές μελέτες υπολογίζεται να κοστίσουν 215. 000 ευρώ, οι στατικές 106.000 ευρώ και οι ηλεκτρομηχανολογικές 107.655 ευρώ.

 

Μανιώδης δρομέας.

Μανιώδης δρομέας.

Μανιώδης δρομέας.

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Αυτό το διάστημα η εταιρεία του Δημήτρη Ανδριόπουλου κατασκευάζει το γήπεδο της ΑΕΚ. Φιλοξενείται συχνά στα αθηναικά media για την εντυπωσιακή επιχειρηματική του δράση και ως φανατικός μαραθωνοδρόμος. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, μικρός ήθελε να γίνει πυροσβέστης και πουλούσε λουκούμια στην Πάτρα για χαρτζηλίκι. Εχει εργαστεί ως υπάλληλος σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, ήταν ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου και διευθυντής ξενοδοχείου. Υπήρξε επίσης επικεφαλής των McDonalds Πειραιά και manager αθλητών στίβου. Οργάνωσε την έξοδο της Superfast Ferries του Περικλή Παναγόπουλου στις γραμμές της Αδριατικής και ήταν πρωτεργάτης των ανοικτών εμπορικών κέντρων όπως το Smart Park στα Σπάτα. Ως διευθύνων σύμβουλος της Intradevelopment του Σωκράτη Κόκκαλη, διαχειρίστηκε το έργο ανακατασκευής του γηπέδου Καραϊσκάκη πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα τέλη του 2016 η ΚΑΡΟΛΟΥ ΑΕ, που συνδέονταν με την Dimand και το Δημήτρη Ανδριόπουλο πώλησαν στην Εθνική Πανγαία δύο ακίνητα στην Πάτρα, το ένα από τα οποία είναι το πρώην ξενοδοχείο «Μορέας» που προοριζόταν εξ αρχής να λειτουργήσει ως Moxy Hotel της αλυσίδας Marriott International. Τελευταία η Dimand έχει ακουστεί για την αγορά και αξιοποίηση εμβληματικών κτιρίων της Παπαστράτος στον Πειραιά και για τα νέα κεντρικά γραφεία του ομίλου Αγγελικούση σχεδόν δίπλα από το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος- επένδυση ύψους 47 εκατ. ευρώ.

 

Ο ΧΑΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ ΞΑΝΘΟΥ

Την εποχή που διηύθυνε τα Mc Donalds, γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του και μητέρα των δύο παιδιών του Πέρρη Μουζακιώτη. Μαζί εργάστηκαν και στην Ελληνική Τεχνοδομική, καθώς εκείνη ήταν από τους εμπνευστές της δημιουργίας τη Dimand SA όπου και εργαζόταν στον τομέα της επικοινωνίας και του μάρκετινγκ μέχρι τον θάνατό της από μια σοβαρή ασθένεια.

Όταν ασχολήθηκε με το στίβο, ανέλαβε ως μάνατζερ την πρώην πρωταθλήτρια μήκους Νίκη Ξάνθου με την οποία έγιναν ζευγάρι, στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Μάλιστα, συνεταιρίστηκαν στην εταιρεία Terra Attiva για την κατασκευή 11 πολυτελών κατοικιών στην Πάτμο, τις οποίες έχουν επισκεφθεί και αρκετοί πατρινοί.

Η αείμνηστη σύζυγός του Πέρρη Μουζακιώτη

Η αείμνηστη σύζυγός του Πέρρη Μουζακιώτη

Η αείμνηστη σύζυγός του Πέρρη Μουζακιώτη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight