Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Villa Balbiano: Ξεναγηθείτε στη συγκλονιστική έπαυλη της ταινίας «House of Gucci»

Villa Balbiano: Ξεναγηθείτε στη συγκλονι...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η έπαυλη των πέντε αιώνων με οικοδεσπότη τον πατριάρχη της ιταλικής δυναστείας (τον ενσαρκώνει ο Αλ Πατσίνο) είναι κορυφαίο αξιοθέατο του φιλμ

 Η αισθητική του πολυαναμενόμενου φιλμ «House of Gucci» συναγωνίζεται το all star cast: Πλάι στους Lady Gaga, Ανταμ Ντράιβερ, Αλ Πατσίνο, Τζάρεντ Λέτο, Σάλμα Χάγιεκ θα ζαλιστούμε από την προκλητική χλιδή του ’80-’90, δηλαδή τα ρούχα, τα κοσμήματα, τις λιμουζίνες, τα ιδιωτικά τζετ, τις κοσμικότητες με τα shows και τα parties, τα υπερπολυτελή θέρετρα και τα πανάκριβα σπίτια. Όμως μια αρχοντική, παραμυθένια βίλα είναι που ξεχωρίζει μεμιάς: Η ονομαστή Villa Balbiano στην φημισμένη και ειδυλλιακή λίμνη Κόμο. Ο σκηνοθέτης των υπερπαραγωγών Ρίντλει Σκοτ την διάλεξε για να απεικονίσει το status και το άπιαστο life style της μυθικής ιταλικής δυναστείας της μόδας. Πρόκειται για τον προσωπικό παράδεισο και το φρούριο  του πατριάρχη της φαμίλιας, Άλντο Γκούτσι. Από αυτόν  ο ανιψιός του Μαουρίτσιο άρπαξε την προεδρία  της εταιρείας και έζησε στιγμές αχαλίνωτου πλούτου με τη φιλόδοξη σύζυγο η οποία μετέπειτα καταδικάστηκε για τη δολοφονία του. Μιλάμε για ένα παλάτι vintage σαγήνης, που ακολουθεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής. Εξαρχής άλλωστε  η ταινία δείχνει τον Αλ Πατσίνο να γευματίζει με φόντο τους υπέροχους κήπους  και χαρίζει πανοραμικές λήψεις της μοναδικής αυτής βίλας.

Η θέα στη λίμνη από τα μεγαλοπρεπή παράθυρα και μπαλκόνια είναι ασυναγώνιστη. Ολες οι σάλες έχουν διακοσμηθεί με μεγάλους πολυελαίους, διαθέτουν σκαλιστές και ζωγραφιστές οροφές, αμέτρητα έργα τέχνης και έπιπλα εποχής. Το σπίτι υψώνεται σε μια καταπράσινη έκταση είκοσι στρεμμάτων, με εκπληκτικά σχηματισμένους κήπους, συντριβάνια, ψηφιδωτά, ανθοστήλες και αγάλματα την οποία «χαιδεύουν» τα διασημότερα νερά του ιταλικού Βορρά. Συγκεκριμένα μιλάμε για κτίριο του 16ου αιώνα  στη θέση Ossuccio της Λομβαρδίας.

Αρχικά η Villa Balbiano υπήρξε κατοικία του καρδινάλιου Τολομέο Γκάλιο, ο οποίος αργότερα ανακηρύχθηκε Δούκας του Αλβίτο. Το κτίριο ολοκληρώθηκε σταδιακά από τους κληρονόμους του  με τις ακαταμάχητες τοιχογραφίες και τα συλλεκτικά αντικείμενα να αυξάνονται. Ο Τζιοβάνι Μπατίστα Τζιόβο, ένας εκ των γόνων,  ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε έγγραφα που αποδίδουν  τον γενικό διάκοσμο στο ζωγράφο και αρχιτέκτονα Πελεγκρίνο Τιμπάλντι, αλλά  αυτό αμφισβητήθηκε από μεταγενέστερους ιστορικούς τέχνης. Το στυλ του Νεοκλασικισμού το απέδωσε στη Villa Balbiano ο μετέπειτα ιδιοκτήτης της ο καρδινάλιος Άντζελο Μαρία Ντουρίνι που ήταν μεγάλος πάτρωνας των Τεχνών στα τέλη του 18ου αιώνα. Ο Ντουρίνι μάλιστα ανανέωσε το «παλάτσο» προσθέτοντας αρχαιοελληνικά στοιχεία. Τον 19ο αιώνα, η βίλα πέρασε στα χέρια ενός βιομηχάνου κλωστοϋφαντουργίας και παρήκμασε τόσο που στη συνέχεια άρχισαν να πωλούνται τμήματα του κτήματος. Η βίλα ανανεώθηκε τον 20ο αιώνα, τη δεκαετία του 1960, από το νέο της ιδιοκτήτη, έναν γερμανικής καταγωγής μηχανικό. Μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς από το 1980 έως το 2011, απέκτησε ξανά την αίγλη της χάρη στις παρεμβάσεις του Γάλλου αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Jacques Garcia. Αυτός δημιούργησε τις σημερινές, ανακαινισμένες σουίτες με την ιδιωτική προβλήτα. Πέραν του ότι χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα του House of Gucci, η βίλα  διατίθεται για εκδηλώσεις και διακοπές.  Μια εβδομάδα για αποκλειστική χρήση της Villa Balbiano φθάνει περίπου τα 150.000 ευρώ. (Για events το σπίτι μπορεί να χωρέσει 550 άτομα αλλά για διαμονή 16 άτομα) .* Μην ξεχνάτε πως η ταινία «βγαίνει» στα σινεμά Ευρώπης και Αμερικής στα τέλη του μήνα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View