Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Η "Μήδεια" με τον Μάκη Παπαδημητρίου ξανά αυτή την Κυριακή στο Αρχαίο Ωδείο

Η "Μήδεια" με τον Μάκη Παπαδημ...

Στο πλαίσιο του 40ου Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ

Ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων παρουσιάζει, ξανά μετά την μεγάλη επιτυχία της πρώτης παράστασης που δόθηκε στις 24 Αυγούστου 2021, στο πλαίσιο του 40ου Φεστιβάλ Πάτρας –Θεσμός Αρχαίου Δράματος και στον φυσικό του χώρο, το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, από την Μυθωδία και την People Entertainment Group  την παράσταση “Μήδεια”, μια «Μποστική» παρωδία που ανατρέπει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα.

Η παράσταση θα δοθεί με απόλυτη ασφάλεια και πλήρη τήρηση όλων των υγειονομικών κανονισμών που επιβάλλονται λόγω Covid-19.

Η παράσταση που έχουν ήδη παρακολουθήσει χιλιάδες θεατές, σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη θα παιχθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20:30.

 Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Monika.

Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας δεν ενσαρκώνει γυναίκα, αλλά ο εξαίρετος και βραβευμένος ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου πλαισιωμένος από ένα θίασο που απαρτίζεται από υπέροχους ηθοποιούς: Γιάννη Καλατζόπουλο, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νίκορέστη Χανιωτάκη, Γιάννη Δρακόπουλο, Άννα Φιλιπάκη, Γεράσιμο Σκαφίδα, Άννα Κλάδη και τον Γιάννη Μαθέ στη μουσική διδασκαλία / ζωντανή απόδοση μουσικών θεμάτων.

Η παράσταση φιλοδοξεί, με τη σύγχρονη ματιάά που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του, να μεταδώσει τον σπουδαίο σατιρικό́ λόγο του Μποστ που ασχολήθηκε με τόσο χιούμορ και ευαισθησία με τα πάθη και τα λάθη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Υπόθεση:

Στη Μήδεια, ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μπόστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσωνα, που την κεράτωνε από πάνω με μία καλόγρια!

Έτσι, θολωμένη η Μήδεια αρπάζει το χασαπομάχαιρο απ’ την κουζίνα και φευ! Σφάζει όποιον βρει μπροστά της!

Λίγα λόγια για το έργο:

Η «Μήδεια» του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ) αποτελεί μια από τις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας κι έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία ανά περιόδους στο θέατρο Στοά με την Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Θανάση Παπαγεωργίου, όπως επίσης από άλλους θιάσους σε καλοκαιρινές περιοδείες στην Ελλάδα. Η τελευταία φορά που ανέβηκε στην χώρα μας ήταν το 2015 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Απ’ το πρώτο ανέβασμα του έργου το 1993, το χιούμορ του Μποστ, που ήθελε «οι θεατές περισσότερο να χαμογελάνε και λιγότερο να χαχανίζουν», πέτυχε το στόχο του και δημιούργησε μια μοναδική σάτιρα βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας. Με την μοναδικότητα της γραφής του, ο Μποστ μετατρέπει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη σε μια -μέχρι δακρύων από τα γέλια- κωμικοτραγική φιγούρα και παράλληλα, με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες, καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα.

Όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα έργο που επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς».

Μήδεια -Μάκης Παπαδημητρίου

Οιδίποδας -Γιάννης Καλατζόπουλος (το ρόλο μοιραζόταν με τον αξέχαστο ηθοποιό Κώστα Τριανταφυλλόπουλο)

Ευριπίδης -Γιάννης Δρακόπουλος

Καλόγρια Πόλυ -Μαρία Διακοπαναγιώτου

Ιάσων -Νίκορέστης Χανιωτάκης

Τροφός -Γεράσιμος Σκαφίδας

Αντιγόνη -Άννα Φιλιππάκη

Ψαράς /Εξάγγελος -Άννα Κλάδη.

Διασκευή - Απόδοση στίχων - Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Πρωτότυπη μουσική: Monika (Η μουσική παίζεται ζωντανά από τους ηθοποιούς).

Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα

Βοηθός Σκηνογράφου: Έμιλυ Ονησιφόρου

Κοστούμια: Χριστίνα Πανοπούλου

Βοηθός ενδυματολόγου: Μαρία Φέξη

Χορογραφίες: ΑλεξίαΦάλλα και Ειρήνη Ερωφίλη Κλέπκο

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Παπασάββα

Διεύθυνση και οργάνωση παραγωγής: Αναστασία Γεωργοπούλου

Μουσική διδασκαλία, προσαρμογή και ζωντανή απόδοση μουσικών θεμάτων στο πιάνο: Γιάννης Μαθές

Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

Τιμές εισιτηρίων:

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ  14€

ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Γενική είσοδος 18€

Μαθητικό, Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ 14€

                Εισιτήρια προπωλούνται ηλεκτρονικά

-              https://www.viva.gr/tickets/theatre/periodeia/mideia-tou-mpost/

                Γωνιά του βιβλίου, Discover

-              Στο Ρωμαϊκό Ωδείο την ημέρα της εκδήλωσης, 2610223587 ώρες 18:30-22:00μμ,  (εφόσον μείνουν θέσεις από την ηλεκτρονική προπώληση)

-              Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6977347098

ΠΡΟΣΟΧΗ

Διευκρινίζουμε ότι οι κρατήσεις θέσεων θα ισχύσουν εφόσον απομείνουν εισιτήρια από την ηλεκτρονική προπώληση και θα διατίθενται την ημέρα της παράστασης από 7μμ κατά προτεραιότητα και μέχρι εξαντλήσεως

Οι θέσεις είναι από την 3η σειρά και άνω, υποχρεωτική χρήση μάσκας από την είσοδο μέχρι και την έξοδο από τον χώρο του Ωδείο, απαγορεύεται η παραμονή στον χώρο μετά το τέλος της παράστασης, υποχρεωτική τήρηση αποστάσεων τόσο κατά την είσοδο και την παραμονή στον χώρο όσο και κατά την έξοδο.

Το 40ο Φεστιβάλ Πάτρας τελεί υπό την αιγίδα και τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

ΧΟΡΗΓΟΣ DUR

ΧΟΡΗΓΟΣ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ PRINT+COPY.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture