Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Με 3 τελικά, αξιόλογες παραστάσεις το φετινό, 40ο Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος

Με 3 τελικά, αξιόλογες παραστάσεις το φε...

Θα παρουσιάσει στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο τις "Βάκχες", την "Μήδεια" του Μποστ και την "Αντιγόνη" με τον Θανάση Παπαγεωργίου ως Κρέοντα σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες πανδημίας και άλλων καταστροφικών γεγονότων όπως οι πυρκαγιές, το 40ο Φεστιβάλ Πάτρας 2021 - Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ανοίγει τις πύλες του από τον φυσικό του χώρο το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, στην οδό Γερμανού με τρεις (3) εκδηλώσεις, στις οποίες θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας λόγω Covid-19.

Οι θεατές θα κάθονται σειρά παρά σειρά αρχής γενομένης από την 5η και προς τα πάνω, θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα από την είσοδο τους στον χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου μέχρι και την αποχώρηση τους ενώ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος και η παραμονή στα παρασκήνια και τον χώρο πίσω από την σκηνή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Φεστιβάλ Πάτρας όπου επικεφαλής και πολιτιστικός σύμβουλος είναι ο γιος του ιδρυτή του, ο Ανδρέας Α Ανδριόπουλος.

Η αρχή θα γίνει με την παράσταση αρχαίου δράματος του Ευριπίδη «Βάκχες» την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 στις 21:30 στο Αρχαίο Ωδείο. Πρόκειται για μία παραγωγή της ARS AETERNA και του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη, η οποία χαρακτηρίζει το έργο ως «τελετουργία της συγκίνησης, του συναισθήματος, του μένους και του παραλόγου».

Ερμηνεύουν οι:

ΑΚΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ (Διόνυσος)

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (Πενθέας)

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ (Τειρεσίας)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΑΚΑΛΟΥ (Αγαύη)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Κάδμος)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ (Αγγελιοφόρος).

Χορός(αλφαβητικά)

ΙΟΥΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΘΑΛΕΙΑ ΓΡΙΒΑ, ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΚΚΙΝΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΛΕΡΑ, ΦΡΑΓΚΙΣΚΗ ΜΟΥΣΤΑΚΗ, ΕΛΕΝΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΙΚΑ.

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 20€

Μαθητικό, Φοιτητικό, Ανέργων, Πολύτεκνοι, Άνω των 65, ΑΜΕΑ 15€

Εισιτήρια προπωλούνται ηλεκτρονικά μέσω viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/theatre/periodeia/vakxes-evripidis/

 -             Στο Ρωμαϊκό Ωδείο την ημέρα της εκδήλωσης, 2610223587 ώρες 18:30-22:00μμ,  (εφόσον μείνουν θέσεις από την ηλεκτρονική προπώληση)

-              Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6977347098.

Θ’ ακολουθήσει στις 24 Αυγούστου 2021 στις 21.30 η παράσταση «Μήδεια» του Μποστ σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων παρουσιάζει  στο πλαίσιο του 40ου Φεστιβάλ Πάτρας 2021 και στον φυσικό του χώρο το Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών. από την Μυθωδία και την People Entertainment Group  την “Μήδεια”, μια «Μποστική» παρωδία που ανατρέπει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα.

Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Monika.

Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας δεν ενσαρκώνει γυναίκα, αλλά ο εξαίρετος και βραβευμένος ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου πλαισιωμένος από ένα θίασο που απαρτίζεται από υπέροχους ηθοποιούς, τους: Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, Γιάννη Καλατζόπουλο, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νίκορέστη Χανιωτάκη, Γιάννη Δρακόπουλο, Άννα Φιλιπάκη, Γεράσιμο Σκαφίδα, Άννα Κλάδη και τον Γιάννη Μαθέ στη μουσική διδασκαλία/ ζωντανή απόδοση μουσικών θεμάτων.

Η παράσταση φιλοδοξεί, με τη σύγχρονη ματιά που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του, να μεταδώσει τον σπουδαίο σατιρικό́ λόγο του Μποστ που ασχολήθηκε με τόσο χιούμορ και ευαισθησία με τα πάθη και τα λάθη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Τιμές εισιτηρίων:

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ  14€

ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Γενική είσοδος: 18€

Μαθητικό, Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ: 14€

Εισιτήρια προπωλούνται ηλεκτρονικά μέσω VIVA

https://www.viva.gr/tickets/theatre/periodeia/mideia-tou-mpost/

 -             Στο Ρωμαϊκό Ωδείο την ημέρα της εκδήλωσης, 2610223587 ώρες 18:30-22:00μμ,  (εφόσον μείνουν θέσεις από την ηλεκτρονική προπώληση)

-              Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6977347098.

Διευκρίνιση: Οι κρατήσεις θέσεων θα ισχύσουν εφόσον απομείνουν εισιτήρια από την ηλεκτρονική προπώληση και θα διατίθενται την ημέρα της παράστασης από 7μμ κατά προτεραιότητα και μέχρι εξαντλήσεως

Οι θέσεις είναι από την 5η σειρά και άνω.

Η 3η παράσταση του φετινού 40ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος είναι η αρχαία τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη. Θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 στις 21.00 στο Αρχαίο Ωδείο από την Εταιρεία τέχνης “Αrs Aeterna” . Η συγκεκριμένη παράσταση θα σηματοδοτήσει και την επίσημη πρεμιέρα του 40ου Φεστιβάλ. Η «Αντιγόνη» επαναλαμβάνεται το καλοκαίρι του 2021. Θεωρείται ως έργο, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Με επικεφαλής τον Θανάση Παπαγεωργίου, έναν από τους κορυφαίους έλληνες ηθοποιούς, στο ρόλο του Κρέοντα και την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς, στο ρόλο της Αντιγόνης, η παράσταση έρχεται τελικά στην Αχαική πρωτεύουσα στο πλαίσιο του 40ου Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ. Την σκηνοθεσία και την νέα επεξεργασία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, παλιός γνώριμος στο εδώ κοινό από τη θητεία του ως καλλιτεχνικός διευθυντής παλιότερα στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, σε συνεργασία του Μάνου Καρατζογιάννη, ο οποίος επίσης παίζει στην παράσταση.

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 18€

Μαθητικό, Φοιτητικό, Ανέργων, Πολύτεκνοι, Άνω των 65, ΑΜΕΑ 15€

Εισιτήρια προπωλούνται ηλεκτρονικά μέσω VIVA

https://www.viva.gr/tickets/theatre/periodeia/antigoni-tou-sofokli-2h-xronia/

 -             Στο Ρωμαϊκό Ωδείο την ημέρα της εκδήλωσης, 2610223587 ώρες 18:30-22:00μμ,  (εφόσον μείνουν θέσεις από την ηλεκτρονική προπώληση)

-              Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6977347098.

*Το 40ο Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος τελεί υπό την αιγίδα και την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

ΧΟΡΗΓΟΣ: DUR

ΧΟΡΗΓΟΣ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: PRINT+COPY.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture