Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Συγκίνηση: Όταν η Louis Vuitton στέκεται ακίνητη μπροστά στη Νίκη της Σαμοθράκης

Συγκίνηση: Όταν η Louis Vuitton στέκεται...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το φινάλε του πολυαναμενόμενου παριζιάνικου show στο Λούβρο τίμησε ένα από τα διασημότερα αρχαία ελληνικά αγάλματα

Μια έκπληξη μας επιφύλαξε το Louis Vuitton show στο Παρίσι: «Εκλεισε» με το τελευταίο μοντέλο της πασαρέλας στο Λούβρο να στέκεται με δέος μπροστά στη Νίκη της Σαμοθράκης. Η γαλλική αυτοκρατορία της luxury ένδυσης υποκλίθηκε σε ένα γλυπτό – έμβλημα της αρχαίας Ελλάδας, που δεσπόζει στο μουσείο από το 1884. Tην φετινή χρονιά, που η χώρα μας γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση εμπνέοντας πολλά διάσημα fashion brands, η κίνηση αυτή από τη Louis Vuitton φαντάζει συγκινητικά επίκαιρη.

Επιπλέον, ήταν μια από τις ωραιότερες επιδείξεις του γαλλικού label τα τελευταία χρόνια. «Ηθελα κάτι που μεταδίδει ελπίδα και χαρά για το τι έρχεται μετά» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των γυναικείων συλλογών Vuitton από το 2013, Nicolas Ghesquière.

Eίδαμε τουνίκ και φουσκωτά τζάκετ με υπέροχα κεντήματα και καταπληκτικά παραστατικά τυπώματα, τούλινες φούστες πάνω από παντελόνια, sixties φορέματα σε γραμμή «Α» αλλά και μπότες- γκέτες. Ξεχώρισαν τα αρχαικά μοτίβα του ιταλικού καλλιτεχνικού ατελιέ Fornasetti, που ιδρύθηκε το 1940. Οι εικόνες αυτές απογείωσαν πολλά εμπριμέ ρούχα και αξεσουάρ.

Το βίντεο του show που παρακολουθήσαμε σε πρώτη ζωντανή μετάδοση την Τετάρτη μας μετέφεραν στους διάδρομους του Λούβρου, όπου τα μοντέλα είχαν κοινό μόνο  τα ανεκτίμητα ελληνικά, ρωμαϊκά και ετρουσκικά αγάλματα. Ο Louis Vuitton, είναι άλλωστε επίσημος υποστηρικτής του γαλλικού μουσείου εδώ και 15 χρόνια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View