Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Ηermes: Με το μαντήλι «Ελευθερία» το γαλλικό luxury label υμνεί την Ελληνική Επανάσταση

Ηermes: Με το μαντήλι «Ελευθερία» το γαλ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Το πεπρωμένο μας συνδέεται με το πεπρωμένο της Ελλάδας» δηλώνει ο art director του οίκου

Συνώνυμο της άφθαστης πολυτέλειας και εμβληματικός οίκος μόδας της Γαλλίας, η Hermes συντάσσεται με το οικουμενικό κύμα εορτασμού για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Τιμώντας τον αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία, έρχεται να αποδώσει τον δικό του φόρο τιμής  λανσάροντας το μεταξωτό μαντήλι «Ελευθερία» με ελληνική γραφή. Το συλλεκτικό αυτό φουλάρι θα κυκλοφορήσει την επομένη της 25ης Μαρτίου στο κατάστημα της Αθήνας, σε σχέδιο του Ηλία Καφούρου, με μοναδικούς χρωματισμούς και σε περιορισμένη έκδοση.

«Η ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσμια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωμένο μας συνδέεται με το πεπρωμένο της Ελλάδας», δηλώνει ο Pierre-Αlexis Dumas, καλλιτεχνικός διευθυντής της Hermès. «Βλέπω το μαντίλι σαν βιβλίο, σαν ντοκιμαντέρ, σαν μια ιστορία τυπωμένη σε μετάξι» προσθέτει.

Δομημένο πάνω στην ελληνική λέξη «Ελευθερία», το μοναδικό αυτό μαντήλι παραπέμπει με τον σχεδιασμό του σε σημαία, καθώς τα γράμματα της λέξης είναι τοποθετημένα μέσα σε χαρακτηριστικά τοπία από τις τρεις κύριες περιοχές της χώρας: την Ηπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου. Αποτυπώνονται σπίτια σκαρφαλωμένα σε βουνοπλαγιές, καμπαναριά, αρχαία περιστύλια, γέφυρες και ευωδιαστές βεράντες μέσα σε καταπράσινα τοπία, ενώ στο κέντρο το γράμμα «θήτα» δεσπόζει πάνω από μια λίμνη και παίρνει τη μορφή ενός γαλάζιου ματιού, το οποίο κατά την ελληνική παράδοση αποτρέπει την κακή τύχη. Συμβολίζει τον τρόπο που οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν ασπαστεί την πολιτιστική, την κοινωνική και την ανθρωπιστική κληρονομιά, με το βλέμμα τους σταθερά στραμμένο προς το μέλλον.

Όπως εξηγεί ο καλλιτέχνης Ηλίας Καφούρος, ο σχεδιασμός του λειτουργεί ως στοχασμός γύρω από την έννοια της ελευθερίας, την οποία συχνά θεωρούμε δεδομένη, καθώς και την πραγματική ουσία της ανεξαρτησίας στον σημερινό κόσμο.

Από τότε που δημιουργήθηκε το μεταξωτό μαντίλι Hermès το 1937, ο στοχασμός και η εξαιρετική τεχνογνωσία βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας των εικονογραφημένων συλλογών της από μετάξι.

 -Μέρος των εσόδων από κάθε πώληση προορίζονται για το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της Αθήνας «Η Σωτηρία».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View