Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Chanel No5: Ταινία με Παρίσι, φεγγάρι και νέα ambassador τη Μαριόν Κοτιγιάρ

Chanel No5: Ταινία με Παρίσι, φεγγάρι κα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το άρωμα που δημιούργησε πριν 100 χρόνια η Coco είναι το πιο αναγνωρίσιμο στον κόσμο, διαβάστε την ιστορία του και το σκεπτικό της καινούριας καμπάνιας

Στο Παρίσι τη νύχτα. Πάνω σε γέφυρα με  ολόγιομο φεγγάρι. Εκείνη με μακριά, μαύρη κάπα και από μέσα τουαλέτα Chanel από χρυσή δαντέλα συνδυασμένη με δίχρωμα γοβάκια με μπαρέτα.  Χορεύει εμφανώς ερωτευμένη και χαρούμενη με τον εραστή της, καθώς το πάθος τους ανεβάζει στα ουράνια όπου το άρωμά της αφήνει το ίχνος του…

 Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια του, το πιο διάσημο και εμβληματικό άρωμα στον κόσμο, το Chanel No 5, αποκτάει νέα, διάσημη πρέσβειρα, την αισθαντική γαλλίδα ηθοποιό Ματιόν Κοτιγιάρ. Γνήσια εκπρόσωπος της περίφημης γαλλικής φινέτσας και βραβευμένη με Οσκαρ, το θεωρεί – όπως η ίδια δήλωσε-  «περισσότερο από ένα άρωμα, ένα έργο τέχνης». Μετά τις Μέρλιν Μονρόε, Κατρίν Ντενέβ, Καρόλ Μπουκέ, Νικόλ Κίντμαν, Ζιζέλ Μπούντχεν, Λίλι Ρόουζ Ντεπ η 45χρονη Κοτιγιάρ «ήταν η προφανής επιλογή για το νέο διαφημιστικό φιλμ» εξηγεί ο Thomas du Pré de Saint Maur, Chanel Head of Global Creative Resources Fragrance and Beauty. «Επιστροφή σε μια Γαλλίδα ηθοποιό σήμαινε να επιστρέψει σε μια υποσυνείδητη εικόνα της γαλλικής θηλυκότητας που είναι πολύ κοντά με το πνεύμα του οίκου» εξήγησε.

Πέρα από την ομορφιά και το ελεύθερο πνεύμα της όμως, η ηθοποιός ενσαρκώνει το αόριστο je ne sais quoi της γαλλικής κομψότητας.

Στο νέο κεφάλαιο του Chanel Νο 5, το φεγγάρι είναι από μόνο του ένας χαρακτήρας, όπως αποφάσισε ο σκηνοθέτης Johan Renck. Συνδέεται με τη θηλυκότητα, το ουράνιο σώμα που είναι και συμβολίζει την ανανέωση. Η έμπνευση για αυτήν την καμπάνια ήταν μια ισχυρή ερωτευμένη γυναίκα.

Το τραγούδι Team by Lorde που αποτελεί το soundrack του φιλμ είναι μια ωδή στη σύγχρονη αγάπη, όπου δύο όντα μιλούν ως ίσα. Ο χορογράφος Ryan Heffington εφηύρε ένα μοναδικό χορό, ειδικά για την  Μαριόν και τον partner της Étoile Jérémie Bélingard. Οι εραστές περιστρέφονται με έντονο τρόπο ο οποίος "προτείνει μια πραγματική συνενοχή μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Επιλεγμένο από την Virginie Viard, creative director του οίκου Chanel, το χρυσό κεντητό φόρεμα, που ολοκληρώθηκε ύστερα από 900 ώρες δουλειάς, συνοδεύει κάθε κίνηση της ηθοποιού στη χορογραφία της σαν ένα πολυτελές δεύτερο δέρμα. «Ήθελα η Marion να εμφανιστεί σε ένα φόρεμα που ήταν εντελώς Chanel, παρελθόν, παρόν και μέλλον» επισημαίνει εξηγεί η Viard.

 

Θυμίζουμε ότι η Κοτιγιάρ καθήλωσε ολόκληρο τον κόσμο με την ερμηνεία της ως Édith Piaf, κερδίζοντας το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, τη Χρυσή Σφαίρα της Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε μιούζικαλ ή κωμωδία και το βραβείο BAFTA Α' Γυναικείου Ρόλου. 

 

ΠΩΣ «ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ» ΤΟ CHANEL No5

 

Το καλοκαίρι του 1920, η Coco Chanel (που ήταν ήδη επιτυχημένη επιχειρηματίας σε καπέλα και ρούχα αλλά και ιδιοκτήτρια μπουτίκ στο Παρίσι και σε γαλλικά θέρετρα) έκανε διακοπές στην Κυανή Ακτή, με τον τότε εραστή της, τον Μεγάλο Δούκα Ντμίτρι Πάβλοβιτς. Εκεί άκουσε για έναν εκκεντρικό αρωματοποιό, τον Έρνεστ Μπω, που εργαζόταν για την βασιλική οικογένεια της Ρωσίας. Του ζήτησε να δημιουργήσει ένα προιόν φρέσκο, με νότες σαπουνιού και μακρά διάρκεια. Εμπνευσή της η φρεσκοπλυμένη μυρωδιά των κοριτσιών στο ορφανοτροφείο που μεγάλωσε. Εκείνος, εξαιτίας λάθους έβαλε σε ένα δείγμα μια ποσότητα αλδεΰδης, που δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά στη βιομηχανία αρωμάτων.

Η Σανέλ έλεγε μετέπειτα στις συνεντεύξεις της: «Ήταν αυτό που περίμενα. Ένα άρωμα που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο. Ένα γυναικείο άρωμα που μύριζε γυναίκα».. Το μπουκάλι που επέλεξε ήταν πρωτοποριακό για την εποχή: έμοιαζε με μπουκάλι ουίσκι κι όχι αρώματος.

Το 1954 όταν είχαν ρωτήσει τη Μέριλιν Μονρόε τι φορούσε στο κρεβάτι, εκείνη είχε απαντήσει «μόνον το Chanel No5». Και αυτό απογείωσε το status του παριζιάνικου perfume για πάντα!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View