Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Η ομάδα του Ωρίωνα παρατήρησε την διάβαση του πλανήτη Αφροδίτη

Η ομάδα του Ωρίωνα παρατήρησε την διάβασ...

Διαθέτοντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας τα μέλη της αστρονομικής εταιρείας βρέθηκαν στην παραλία του Διακοπτού στις 6 το πρωί

 

Η ομάδα της αστρονομικής εταιρείας Πάτρας του Ωρίωνα ήταν από πριν τα ξημερώματα σήμερα στο Διακοπτό για να παρατηρήσει το σπάνιο φαινόμενο της διάβασης του πλανήτη της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο. Ήταν η τελευταία ευκαιρία για κάτι τέτοιο, μιας και η επόμενη διάβαση σύμφωνα με τους επιστήμονες θα γίνει το έτος 2117.

Ο εξοπλισμός είχε στηθεί από τις 5:15 πμ και ήταν έτοιμος στις 6:07 το πρωί που ανέτειλε ο ήλιος. Η παρατήρηση ήταν δημόσια και την απόλαυσαν άνθρωποι όλων των ηλικιών από την Πάτρα αλλά και την περιοχή του Διακοπτού με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Στη διάρκεια της παρατήρησης μέλη του Ωρίωνα αντάλλασαν εμπειρίες και τηλεσκόπια. Οι ειδικοί του Ωρίωνα που ήταν επανδρωμένοι με ειδικά γυαλιά και εξοπλισμό τεχνολογίας έδειχναν, παρατηρούσαν, κατέγραφαν και μελετούσαν ότι είναι δυνατόν. Άνθρωποι όλων των επαγγελμάτων και κατηγοριών, απόλαυσαν το μοναδικό θέαμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Ωρίωνα που εξόρμησε από την Πάτρα θα βρίσκεται αυτήν την Παρασκευή 8 Ιουνίου το βράδυ μετά τις 10μμ στο Θεατράκι της Μαρίνας όπου θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο ετήσιο αστροπάρτι της.

Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View