Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Δείτε στιγμιότυπα από τον Ετήσιο Χορό του «Φάρου Ποντίων»

Δείτε στιγμιότυπα από τον Ετήσιο Χορό το...

Στο «Αρχοντικό της Ευτυχίας»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Σωματείου «ΦΑΡΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ» Πατρών στο «Αρχοντικό της Ευτυχίας». Καλή εντύπωση άφησαν οι μουσικοί Παναγιώτης Παπαδόπουλος (αγγείο – λύρα), Νίκος Κοκκινίδης (λύρα), Τάσος Παρχαρίδης (τραγούδι), Νίκος Φιλιππίδης (νταούλι) και Γιάννης Φιλιππίδης (τραγούδι) που ταξίδεψαν από τον Τετράλοφο Κοζάνης για να μας μεταφέρουν με τον ήχο τους στις αλησμόνητες πατρίδες,  δίνοντας τον αυθεντικό παραδοσιακό ήχο της αιώνιας πατρίδας μας.

Το θερμό χειροκρότημα κέρδισαν τα μέλη του χορευτικού του συλλόγου Βασίλης Αδαμόπουλος, Βάνα Στεφανίδη, Ηλιάνα Λεβαντίδη, Παντελής Λιάσος, Γωγώ Γαλάνη, Μαρία Κωτσαλίδου, Θανάσης Παπασπυρόπουλος, Κέλλυ Παγούνη, Συμέλα Λαζαρίδη, Σπύρος Κοτσαλίδης, Γιώτα Αλευρή, Γιάννα Τσιτσάρα, Αλέξανδρος Φραγκούλης, Σοφία Λιακοπούλου, Δημήτρης Βούλγαρης, Βάσω Πανουτσακοπούλου, Μαρία Βούλγαρη και Αριάδνη Στεφανίδη που με την καθοδήγηση του καταξιωμένου χοροδιδάσκαλου Κωνσταντίνου Παυλίδη  παρουσίασαν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς.

Το «παρών» όχι μόνο στην εκδήλωση αλλά και στην πίστα έδωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Παναγιώτης Βαφέας με την ποντιακής καταγωγής σύζυγό του. Ο τυχερός της βραδιάς ήταν το μέλος του σωματείου κ. Γιάννης Λαζαρίδης που κέρδισε ένα χρυσό αντίγραφο ποντιακής λύρας (σε μικρογραφία).

Το κέφι ήταν ατελείωτο και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με  την παρουσία πολλών μελών και φίλων του σωματείου, στηρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από το Σωματείο να παραμείνει ζωντανή η παράδοση και ο Ποντιακός Ελληνισμός, που δοκιμάζεται τον τελευταίο καιρό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View