Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Μάγεψε η παράσταση «Momix Remix»-Δειτε φωτο

Μάγεψε η παράσταση «Momix Remix»-Δειτε φωτο

Σε πολιτιστικό  γεγονός τεράστιας καλλιτεχνικής  αξίας, που αιχμαλώτισε τα βλέμματα και προκάλεσε το χειμαρρώδες  χειροκρότημα του κοινού, το οποίο  γέμισε ασφυκτικά το Αρχαίο Ωδείο, αναδείχτηκε η παράσταση «Momix Remix» της διασημότερης ομάδας ακροβατικού χορού στον κόσμο, των Momix, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2011, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων. Ήταν  ένα ανεπανάληπτο χορευτικό υπερθέαμα, όπου ο χορός μέσα από τη συνομιλία του με το τσίρκο, τον αθλητισμό, τα ακροβατικά, το θέατρο σκιών, την παντομίμα, την εξαιρετική χρήση της τεχνολογίας, αναδείχτηκε σε μια από τις πιο συναρπαστικές και σύγχρονες φανερώσεις του.

Στη χορταστική παράσταση, που ξετυλίχτηκε σε δυο μέρη καθηλώνοντας το κοινό, οι Momix έκαναν δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας μυώντας το θεατή στην τέχνη της σκηνικής αποπλάνησης, υπερβαίνοντας τους φυσικούς νόμους, δημιουργώντας μαγικές εστίες ψευδαίσθησης και οφθαλμαπάτης και τα ξιδεύοντάς τον σε ένα ονειρικό σύμπαν όπου όλα μπορούν να συμβούν. Μια πραγματική γιορτή των μεταμορφώσεων, των διαθέσεων, των συναισθημάτων, ένα εκρηκτικό μείγμα ενέργειας, ζωντάνιας, δεξιοτεχνικής αρτιότητας, χιούμορ, σουρεαλισμού, ανατροπής, ενθουσιασμού, που κατάφερε να αποδείξει ότι όταν ο συνδυασμός υψηλής τέχνης και λαϊκής ψυχαγωγίας πλέκεται με τον σωστό τρόπο μπορεί να γίνει το εχέγγυο μιας τεράστιας επιτυχίας.

Καινοτόμοι, ευρηματικοί, δημιουργικοί, ερωτικοί, πνευματώδεις, με εκλεπτυσμένη αισθητική, υποδειγματική κίνηση και αιθέρια πνοή, οι Momix, προικισμένοι με μια ανεπανάληπτη επικοινωνιακή δύναμη, έδωσαν μαθήματα σύγχρονου χορού και ταυτόχρονα διατύπωσαν ένα δοκίμιο-ύμνο για τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος και τη χαρά της ζωής.

Το οπτικοακουστικό  θέαμα των Momix επεφύλαξε στο κοινό ένα πανόραμα των μεγάλων τους επιτυχιών, κάτι σαν «best of Momix» από τους συναρπαστικούς σταθμούς της θυελλώδους πορείας τους στο χώρο του χορού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσίασε ο τρόπος με τον οποίο δομήθηκε το πρόγραμμα συνδέοντας τις επιλεγμένες χορογραφίες, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να εκπνέει την αύρα μιας θεματικά άρτιας και ενιαίας παράστασης, με όλα εκείνα τα ακαταμάχητα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ιδιοσυγκρασιακή σφραγίδα των Momix. Ανάμεσα στις επιλεγμένες αυτές χορογραφίες, είχαν συμπεριληφθεί και αρκετές που παρουσιάζονταν στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Παράλληλα το καταξιωμένο παλαιότερο κομμάτι  των ιστορικών χορογραφιών τους εμπλουτίστηκε και από τρεις ολοκαίνουριες χορογραφίες, γεμάτες φρεσκάδα, που διευρύνουν και αναπτύσσουν δημιουργικά το σπουδαίο προφίλ και τους καλλιτεχνικούς τους ορίζοντες. Το σύνολο των χορογραφιών έφερε την υπογραφή του διάσημου καλλιτεχνικού διευθυντή της ομάδας, Moses Pendleton.

Όσο για  τη μουσική, που λειτούργησε ως το έναυσμα για το φαντασμαγορικό υπερθέαμα, «γλιστρούσε» με ευελιξία από χορογραφία σε χορογραφία στα ανοιχτά ενός ποικιλόμορφου  κόσμου: από την έθνικ στην ατμοσφαιρική ποπ, από την κλασική στη σύγχρονη ροκ κλπ όπως καταγράφηκαν σε κομμάτια των Nomad, Brent Lewis, TUU, Suphala, David and Steve Gordon, Dead Can Dance, Mashive Attack, Elliot Morgan Jones-Nick Woolfson, ZerO One, Deva Premal, Johann Sebastian Bach κ.α.

Το ηχηρό  χειροκρότημα του κοινού, που αποθέωσε τους εξαιρετικούς χορευτές φέρνοντάς τους κατά επανάληψη στη σκηνή, ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τους Momix σε ένα αυθεντικό ξέσπασμα του κόσμου, που έζησε μια πραγματικά απολαυστική όαση στην κατήφεια των ημερών.

Η παράσταση των Momix, ενός από τα πιο εντυπωσιακά διεθνή σχήματα στο χορό, αποτέλεσε αναμφισβήτητα μια κορυφαία στιγμή του φετινού πολιτιστικού καλοκαιριού στην πόλη μας και ο απόηχος της εμφάνισής τους, που πρόσφερε στους Πατρινούς ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, θα μας ακολουθεί για πολύ ακόμα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View