Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

ΑΙΓΙΟ: Ο Κώστας Σταμούλης θριάμβευσε στο πρωτάθλημα των 10.000μ.- ΦΩΤΟ

Ο Κ. Σταμούλης - Eurokinissi

Ο Κ. Σταμούλης - Eurokinissi

Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Επιτυχής διοργάνωση του Αθηνόδωρου

Νέους πανελληνιονίκες σε άνδρες και γυναίκες ανέδειξε τοΠανελλήνιο πρωτάθλημα των 10.000 μέτρων που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και με ιδανικές καιρικές συνθήκες στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου.

Η Νάνσυ Κοκκορού (ΑΠΚ Νεάπολης) και ο Κώστας Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) κέρδισαν τις δύο κούρσες γυναικών και ανδρών αντίστοιχα, με την πρώτη να κερδίζει και την κατηγορία Κ23. Ο Νίκος Σταμούλης, αδερφός του νικητή Κώστα, αναδείχτηκε πρώτος στην κατηγορία Κ23 σε μια κούρσα που εξελίχθηκε σε οικογενειακή υπόθεση.

Συνδιοργανωτές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, ο Δήμος Αιγιαλείας και ο τοπικός σύλλογος Αθηνόδωρος Αιγίου, που, πριν από την έναρξη του προγράμματος, επιμελήθηκε και αγώνες μαθητών δημοτικού στη μνήμη του πρόωρα χαμένου πρώτου προέδρου του συλλόγου και πολιτευτή με το ΚΚΕ, Χρήστου Λαϊνά.

Δύο χρυσά μετάλλια για την Κοκκορού
Στον πρώτο, χρονικά, αγώνα, η 30χρονη Ειρήνη Τσουπάκη του ΓΣ Αμαρουσίου, δεύτερη στον αντίστοιχο περσινό αγώνα στο ίδιο στάδιο, μπήκε μπροστά στην αρχή, με την Κοκκορού να την ακολουθεί κατά πόδας. Σταδιακά τις έπιασε η Ελευθερία Πετρουλάκη (ΓΣ Σπαρτιατικός) και βρέθηκαν τρεις να διεκδικούν τη νίκη. Η Τσουπάκη δεν άντεξε και απέμειναν η Κοκκορού με την Πετρουλάκη, νικήτρια το 2019 να παλεύουν για το χρυσό μετάλλιο. Το εκπληκτικό τελευταίο 200άρι της Κοκκορού τής χάρισε την πρώτη θέση με μεγάλο ατομικό ρεκόρ 36.00.27.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Πετρουλάκη με 36.05.88, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Τσουπάκη με 36.35.04.

Στην κατηγορία Κ23, δεύτερη ήταν η Δέσποινα Γιωτοπούλου (ΝΓΣ Ηρακλής) με 37.45.91 και τρίτη η Αμαλία Κάπουλα (ΓΣ Αναγέννηση Λαμίας) με 37.47.86.

Οι αθλήτριες που κατέκτησαν τα μετάλλια στην κατηγορία Κ23 (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Μετά τον αγώνα η Κοκκορού δήλωσε: «Η χρονιά έχει ξεκινήσει πολύ καλά για μένα. Έχω δουλέψει πολύ και τα αποτελέσματα φαίνονται, καθώς ήρθε και ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ. Τώρα θέλω κι ένα χρόνο κοντά στα 10.00 στα 3.000 μ. στιπλ, που είναι και το βασικό αγώνισμά μου, και να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε ένα διεθνές πρωτάθλημα».

Η Νάνσυ Κοκκoρού πρόσφατα ήταν καλύτερη της κατηγορίας της στον Ημιμαραθώνιο και νικήτρια στα 5 χλμ σε ανώμαλο έδαφος. Έφτασε, έτσι, τις τρεις νίκες στην ηλικία Κ23 στα ισάριθμα πρώτα πρωταθλήματα της χρονιάς.

Ο Κώστας Σταμούλης διέκοψε το σερί του Αναγνώστου
Ο τελικός των 10.000 ανδρών δεν είχε την ίδια κατάληξη με τις προηγούμενες τέσσερις διοργανώσεις. Το σερί του Μάριου Αναγνώστου διακόπηκε με εμφατικό τρόπο από τον Κώστα Σταμούλη, ο οποίος με έναν εκπληκτικό αγώνα και τρέχοντας μόνος του σχεδόν τη μισή απόσταση, έκοψε πρώτος το νήμα με νέο ατομικό ρεκόρ 29.20.97.

Δεύτερος και πρώτος στην κατηγορία Κ23 ήταν ο αδερφός του Νίκος με 29.33.17

Οι δύο αθλητές του ΓΑΣ Αγρινίου που προπονούνται υπό τις οδηγίες του Μπάμπη Ποσονίδη, άφησαν στην τρίτη θέση τον Μάριο Αναγνώστου (ΓΣ Αναγέννησης Λαμίας) που τερμάτισε σε 29.58.66.

Στις κατηγορία Κ23, το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Παναγιώτης Γιαννάτης (ΝΓΣ Ηρακλής)  με 30.50.79 και το χάλκινο ο Γιώργος Κύρτσης (ΓΑΣ Αγρινίου) με χρόνο 31.39.75.

«Είχαμε σχεδιάσει να πάμε μαζί για όσο αντέξουμε» είπε μετά τον αγώνα ο Νίκος Σταμούλης και συμπλήρωσε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από το πώς εξελίσσεται η χρόνια. Ο αδερφός του Κώστας και θριαμβευτής του αγώνα συμπλήρωσε:

«Είχα προετοιμαστεί για να τρέξω γρήγορα σε αυτόν τον αγώνα, κάτω από το ρεκόρ μου. Βοήθησαν πολύ και οι ιδανικές καιρικές συνθήκες. Είναι εφικτή μια επίδοση κάτω από τα 29 λεπτά σε κούρσα με συναγωνισμό» δήλωσε ο νικητής του αγώνα.

Στο στάδιο βρέθηκε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ενώ οργανωτική εκπρόσωπος του πρωταθλήματος ήταν η Α’ Ειδική Γραμματέας του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, Βούλα Παχατουρίδου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παρακολούθησε και ο αντιπρόεδρος της Balkan Athletics και ολυμπιονίκης του ύψους Λάμπρος Παπακώστας ο οποίος έκανε απονομές στους μικρούς μαθητές και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

ΟΙ ΑΧΑΙΟΙ

16η ΣΟΓΙΑ ΕΛΕΝΑ ΜΑΡΙΑ 1992 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ με 40.57.55

19η ΚΕΠΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ 2003 ΠΕΛΟΨ ΚΑΙ 5η στο ΝΕΩΝ με 45.05.26.

Εγκατέλειψε η ΣΑΠΙΟΥ ΒΗΘΛΕΕΜ 1981 ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ.

 
9ος ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1998  ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ με 31.45.92

* Εγκατέλειψε ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2004 ΑΡΙΩΝ

* Εγκατέλειψε ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 1996

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports