Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Φερεντσβάρος - Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαίος και ώρα για πρόκριση στον τελικό του European Cup

Eurokinissi

Eurokinissi

Ολοταχώς για τον 3ο φετινό ευρωτελικό του Συλλόγου

Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία ισοπαλία στην Ουγγαρία και η πόρτα για τον τελικό του EHF European Cup είναι ορθάνοιχτη.

Το ματς με την Φερεντσβάρος έληξε 28-28 και στη ρεβάνς στην Ηλιούπολη στις 27 Απριλίου έχει την ευκαιρία με νίκη να βρεθεί στον τελικό. Σε περίπτωση που το σκορ είναι ισόπαλο, τότε θα μετρήσουν τα εκτός έδρας γκολ.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι, χέρι και καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει για μεγάλο διάστημα. Οι Ούγγροι είχαν ένα μικρό προβάδισμα πριν από το φινάλε, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι έκαναν το comeback, όπως συνήθιζαν στο παιχνίδι.

Ο Σάββας Σάββας με οκτώ γκολ ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της αναμέτρησης, ενώ πρώτος σε γκολ για την Φερεντσβάρος ήταν ο Μπεντσέ Ιμρέ με επτά.

Πρόκειται για ιστορικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, καθώς είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στα ημιτελικά του EHF European Cup. Φυσικά, τώρα έχει την ευκαιρία και για το άλμα παραπάνω.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ιμρέ (7), Μπόγκναρ (4), Νάγκι (4), Μικίτα (4), Κόβακστιτς (4), Ντεμπρετζένι (2), Μπουιντόσο (1), Πόρνταν (1), Μπάλοχ, Φούλοπ, Γκιόρι, Μπορμπέλι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σάββας (8), Κάβτσιτς (7), Πασσιάς (4), Βίντα (3), Σλίσκοβιτς (2), Κανδύλας (2), Τζίρας (1), Παπαβασίλης (1), Σμόκοτ, Τζιμπούλας, Μεσσήνης, Σλαβούλιτσα, Καμπέγιο, Παπαντωνόπουλος, Σμόκοτ

 

ΟΙ 41 ΕΥΡΩΤΕΛΙΚΟΙ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 16-12 της Ματαρό και προκρίθηκε στον έκτο τελικό Champions League πόλο γυναικών της ιστορία του διεκδικώντας το τέταρτο τρόπαιό του.

Ακόμη μία ιστορική μέρα για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι έχουν φτάσει τους 41 ευρωπαϊκούς τελικούς σε όλα τα αθλήματα. Το πόλο γυναικών κρατάει τα "ηνία" με 13 τελικούς.

Ακολουθεί το μπάσκετ και πόλο ανδρών με εννέα τελικούς, το βόλεϊ ανδρών έχει οκτώ, ενώ το βόλεϊ γυναικών έχει παίξει σε δύο τελικούς.

Πόλο γυναικών: 13 τελικοί (οι 6 στο Champions League, οι 3 στο κύπελλο κυπελλούχων/LEN trophy και οι 4 στο Super cup Ευρώπης).
Μπάσκετ ανδρών: 9 ευρωπαϊκοί τελικοί (και οι 9 στο κύπελλο πρωταθλητριών/Euroleague).
Πόλο ανδρών: 9 ευρωπαϊκοί τελικοί( οι 5 στο Champions League, οι 2 στο κύπελλο κυπελλούχων και οι 2 στο Super cup Ευρώπης).
Βόλεϊ ανδρών: 8 ευρωπαϊκοί τελικοί(οι 2 στο κύπελλο πρωταθλητριών/Champions League, οι 4 στο CEV cup και οι 2 στο Challenge cup).
Βόλεϊ γυναικών: 2 ευρωπαϊκοί τελικοί (και οι 2 στο Challenge cup).
Σύνολο: 41 τελικοί ευρωπαϊκών

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

- Η ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού συνεχίζει στους «4» του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει την Άστον Βίλα στις 2 και στις 9 Μαΐου.
- Η ομάδα μπάσκετ Ανδρών του Ολυμπιακού βρίσκεται στους «8» της EuroLeague και διεκδικεί σε σειρά best of five απέναντι στην Μπαρτσελόνα την πρόκριση στο Final Four για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.
- Η Κ19 του Ολυμπιακού βρίσκεται στον τελικ του Youth League την Δευτέρα (22/4).
- Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού βρίσκεται στους «8» του LEN Champions League και διεκδικεί την πρόκριση στο Final Four όντας σε πλεονεκτική θέση.
- Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού βρίσκεται στους «4» του EHF European Cup και αντιμετωπίζει το Σάββατο (20/4, 15:00) τη Φερεντσβάρος.
- Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού βρίσκεται στον τελικό του Final Four του LEN Champions League.
- Σημειώνεται πως και η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού μετά από εξαιρετική πορεία στο φετινό CEV Champions League έφτασε και ως τους «8» του CEV Cup.

- Εκτός προημιτελικών, έφτασαν μέχρι τους "32" το γυναικείο μπάσκετ και τους «16» το γυναικείο βόλεϊ. Επτά ομάδες του ίδιου συλλόγου στα προημιτελικά -τουλάχιστον- της Ευρώπης σε μια σεζον δεν έχει προηγούμενο!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports