Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Masterclass υποκριτικής με τον Αμερικανό Ronald Rand με τίτλο «Art of Transformation»

Πάτρα: Masterclass υποκριτικής με τον Αμ...

Στο θέατρο Λιθογραφείον αυτή την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, από 12 το μεσημέρι έως τις 14.00

Το Θέατρο Λιθογραφείον στην Μαιζώνος 172β, στην Πάτρα έχει ετοιμάσει για τον μήνα Απρίλιο ένα πρόγραμμα μαθημάτων και των σεμιναρίων που θα φιλοξενηθούν στο χώρο του θεάτρου.

Γι’ αυτή την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 στις 12 το μεσημέρι, υπάρχει ένα Masterclass υποκριτικής με τον Αμερικανό καθηγητή, σκηνοθέτη & πρεσβευτή καλής θέλησης Ronald Rand με τίτλο «Art of Transformation».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το Θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει ένα μοναδικό Master Acting Workshop για την εξερεύνηση του οργάνου του μαθητή/ηθοποιού

Τηλ. επικοινωνίας: 2610 328394.

Το εργαστήριο "Art of Transformation" δεν μοιάζει με κανένα άλλο στον κόσμο.

Χρησιμοποιώντας το πρωτότυπο διάγραμμα υποκριτικής του Στανισλάφσκι, "Η μέθοδος των σωματικών ενεργειών", που έδωσε στη Στέλλα Άντλερ στο Παρίσι το 1934, το Εργαστήριο "Τέχνη του Μετασχηματισμού" επιτρέπει στον ηθοποιό να έχει πρόσβαση και στα 40 εργαλεία του διαγράμματος, εμπλουτίζοντας και επεκτείνοντας ολόκληρο το όργανο του ηθοποιού.

Η έμφαση δίνεται στην απελευθέρωση της φαντασίας του σπουδαστή/ηθοποιού, σε συνδυασμό με την επιθυμία να επικοινωνήσει την αλήθεια του θεατρικού συγγραφέα.  Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο μαθητής/ηθοποιός μαθαίνει πώς να αναπτύσσει τις φυσικές του δεξιότητες δημιουργίας "της στιγμής πριν", μια μεγαλύτερη χρήση της φαντασίας του, επιτρέποντας στις αυθεντικές του παρορμήσεις να αποκαλύψουν την ουσία του ανθρώπου που υποδύεται.

Μέσα από τη χρήση σωματικών ασκήσεων, εξερευνούμε μαζί, δουλεύοντας προς την απλότητα, τη χαλάρωση, την αλήθεια - αποκαλύπτοντας την αυθεντική φωνή του ηθοποιού. Κάθε ηθοποιός ενθαρρύνεται επίσης να φέρει τουλάχιστον έναν προετοιμασμένο μονόλογο.

Το Εργαστήριο αντλείται από τα πολλά χρόνια ερμηνείας και διδασκαλίας του κ. Ronald Rand, καθώς και από τα 5 1/2 χρόνια σπουδών του με τη Stella Adler, με τους Harold Clurman, Bobby Lewis, Joseph Chaikin και Jerzy Grotowski. 

Ως επίκουρος καθηγητής υποκριτικής και σκηνοθεσίας στο Πανεπιστήμιο Pace της Νέας Υόρκης, ο κ. Rand έχει διδάξει επί 20 χρόνια σε όλο τον κόσμο, σε πάνω από 75 πανεπιστήμια, κολέγια, φεστιβάλ, συνέδρια, θέατρα και σχολές υποκριτικής, μεταξύ των οποίων η Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Ζάγκρεμπ, το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Λευκορωσίας στο Μινσκ της Λευκορωσίας, το Πανεπιστήμιο Anadolu στο Εσκισεχίρ, το Espacio Blanco Leis Acting Studio στο Μπουένος Άιρες, το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το Πανεπιστήμιο του Βόρειου Ιλινόις, το Stella Adler Studio of Acting και πολλές άλλες σχολές σε όλη την Αμερική και σε όλο τον κόσμο.

*Θα ακολουθήσει το Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Απριλίου 2024 το Εργαστήρι Polyphonic Body με την Julianna Bloodwood & την Παρασκευή 19 Απριλίου ένα Φωνητικό Master class με την Tatyana Trifonova.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture