Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Μαμά είχες δίκιο: Ασύγκριτα αναπαυτική, η μπαμπού πολυθρόνα δεν ήταν ποτέ τόσο επίκαιρη

Μαμά είχες δίκιο: Ασύγκριτα αναπαυτική, ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Aπολαυστικό κάθισμα και διαχρονική γοητεία στον κήπο, τη βεράντα, την ταράτσα, δείτε πολλές φωτο

Ο εκσυγχρονισμός του classic style στη διακόσμηση μας ωθεί να επανεξετάσουμε έπιπλα που θεωρούσαμε ξεπερασμένα.

Οσο κι αν έχουμε σνομπάρει το παλιό και συνήθως ξεθωριασμένο μπαμπού σαλονάκι της μαμάς ή της γιαγιάς αλλά και την «φερφορζέ» τραπεζαρία, η μόδα κάνει κύκλους. Τουλάχιστον στην πρώτη περίπτωση, μιλάμε μάλιστα για θριαμβευτικό comeback!

Πολλοί design experts, από τους νεοκλασικιστές και τους λάτρεις του vintage μέχρι και τους μινιμαλιστές, βρίσκουν τον τρόπο να εντάξουν μπαμπού, ρατάν και άλλα καλαμωτά υλικά στο ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό σπίτι.

Επώνυμα labels αλλά και πολυκαταστήματα επαναφέρουν στο προσκήνιο της βεράντας, της ταράτσας, του κήπου, του αιθρίου, ειδικά την πολυθρόνα. Επίσης σε χώρους με μεγάλα παράθυρα και τζαμαρίες που αποζητούν θερινό mood. Την τοποθετούν σε καθιστικά με ενιαία, ή mix & much λογική, αλλά και ως καρέκλα για δείπνο. Προτείνεται δηλαδή σε ταιριαστό αλλά και σε «κόντρα» μοντέρνο περίγυρο. Στα ξένα περιοδικά το λεγόμενο «Bamboo Patio Furniture» είναι πλέον εξαιρετικά δημοφιλές.  Γοητεύει λάτρεις της timeless elegance τύπου Ralph Laurence Home, αλλά και κόσμο της απέριττης ιταλικής «σχολής». Φέτος αποδεικνύεται πως και οι προσιτές εταιρείες του σκανδιναβικού design υπέκυψαν κι αυτές.

Jusk

Jusk

Ikea

Ikea

Ikea

Ikea

La Redoute

La Redoute

Μετά το έντονο ρεύμα στα seventies, παρατηρούμε λοιπόν ότι η φιλοσοφία του easy living και της μεγάλης τάσης του eco friendly έχουν χρίσει το μπαμπού κάθισμα statement item. Αλλωστε, μιλάμε για έπιπλο απολαυστικά αναπαυτικό, άνετο και με χαλαρωτικές, εξωτικές καμπύλες.  Ανατομικό ξεκάθαρα. Πώς να συγκριθεί με άβολες γραμμικές φόρμες και τεχνολογικές επιφάνειες στις καρέκλες; Βουλιάζεις και χαίρεσαι.

 

 

Τα μπαμπού έπιπλα έχουν ασιατική καταγωγή (Κίνα, Ιαπωνία, Ινδονησία), αλλά και μεγάλη παράδοση σε Αυστραλία και Νότια Αμερική. Εφθασαν στην Ευρώπη από θαλασσοπόρους εξερευνητές και εμπόρους. Στην Αγγλία κόσμησαν βασιλικούς κήπους ενώ στη Γαλλία «έχτισαν» το διαχρονικό ύφος των μπιστρό.

Σας προτείνουμε να ευχαριστηθείτε την πρακτικότητα και την ευχάριστη αίσθησή τους, είτε αναπαλαιώνοντας και αγοράζοντας κλασικά κομμάτια, είτε επιλέγοντας σχέδια σε πιο νεωτεριστικό σχεδιασμό. Διαλέξτε τα σε όλη τη γήινη, φυσική γκάμα χρωμάτων αλλά και χρωματιστά. Στολίστε τα με όμορφα μαξιλάρια.  Για την τραπεζαρία, επισημαίνουμε ότι συνδυάζονται πολύ περισσότερο με ροτόντες ως trend. Αποτελούν αναμφίβολα επένδυση όχι κάτι που σε τρία- τέσσερα χρόνια θα βαρεθείτε!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View