Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Από τα ερτζιανά, στην άνω πόλη και το Δασύλλιο το τελευταίο 3ήμερο του 59ου Παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Από τα ερτζιανά, στην άνω πόλη και το Δα...

Ο 59ος Κρυμμένος Θησαυρός έριξε αυλαία με την παράδοση σακούλας στο θέατρο Επίκεντρο την Κυριακή 11/3

Ένα γεμάτο καρναβαλικό 3ήμερο με γρίφους, νυχτερινή πλοήγηση και κυνήγι θησαυρού πέρασαν τα πληρώματα που μετείχαν στην κορύφωση του 59ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, το οποίο διοργάνωσε το πλήρωμα 17 με τη συνεργασία της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Τριάντα τρεις (33) γρίφοι σε δύο «πακέτα» με θέματα σακούλας μεταδόθηκαν μέσω της ΕΡΑ Πάτρας την Παρασκευή και το Σάββατο 10/3 το μεσημέρι.

Το Σάββατο το βράδυ, στην τελευταία νυχτερινή πλοήγηση για φέτος, τα πληρώματα έκαναν κυκλωτικές κινήσεις στην Άνω Πόλη με σημείο εκκίνησης την πλατεία του Παντοκράτορα. Υπήρχαν 4 ακόμα σταθερά σημεία (πίσω από το Ρωμαϊκό Ωδείο, στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, στη Δεξαμενή και σε παράδρομο των σκαλιών της Αγίου Νικολάου). Τα πληρώματα κλήθηκαν να βρουν από πού είναι φωτογραφίες από τη γύρω περιοχή που τους δίνονται, να μετρήσουν τα δέντρα στην Πλατεία Φιλικών, τα κουδούνια στην πλατεία Ομονοίας, τα φανάρια στην οδό Γούναρη, να φέρουν άτομα με άδεια ταξιτζή, έναν κοκκινομάλλη σγουρομάλλη, κ.α. Από εκεί, έπαιρναν μαγικά χαρτάκια για να μπορέσουν να απαντήσουν σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων και να μαζέψουν παραπάνω βαθμούς για το σακούλι τους.

Τέλος, τα πληρώματα κλήθηκαν σε… καρναβαλική γευσιγνωσία, με γεύσεις – προσφορά της πατρινής ποτοποιίας Camari, την οποία η οργανωτική ομάδα ευχαριστεί.

Την Κυριακή 11/3 η εύρεση του 59ου Κρυμμένου Θησαυρού ήταν εμπνευσμένη από τον Αρχιμήδη και το Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Τα πληρώματα πήραν τους δρόμους πλανητών, αρχαίων μαθηματικών κι αστρονόμων, μάζεψαν τα κομμάτια του χάρτη (οστομάχιον του Αρχιμήδη) κι αφού τα ένωσαν, οδηγήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δασυλλίου για να βρουν το θησαυρό. Ο θησαυρός ήταν ένα χαμένο κομμάτι του μηχανισμού των Αντικυθήρων (δημιουργία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου), καλά κρυμμένο σε μία σπηλιά στο Δασύλλιο. Για να επιτραπεί στα πληρώματα η είσοδος στη σπηλιά, έπρεπε πρώτα να λύσουν το «τετράγωνο του Πολύβιου» με τα κλάσματα, που βρισκόταν στην πίσω πλευρά του χάρτη.

*Ο 59ος Κρυμμένος Θησαυρός έριξε αυλαία με την παράδοση σακούλας στο θέατρο Επίκεντρο. Εκεί τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να μάθουν τις απαντήσεις των θεμάτων μετά μουσικής και κεράσματος. Η οργανωτική ομάδα του 59ου Κρυμμένου Θησαυρού (Πλήρωμα 17) ευχαριστεί την Achaia Clauss και τον κ. Περικλή Μπαλτά για την ευγενική χορηγία των κρασιών και το θέατρο Επίκεντρο για τη φιλοξενία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture