Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πατρινό Καρναβάλι: Εξαντλούνται τα Airbn...

Πατρινό Καρναβάλι: Εξαντλούνται τα Airbnb, «φουλάρουν» και τα ξενοδοχεία της Αιγιάλειας- 1.668 ευρώ το τριήμερο το ακριβότερο Airbnb

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι ενδεικτικές τιμές στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Ελαττώνονται, ώρα με την ώρα, τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Πάτρα, ενόψει του τελευταίου τριημέρου της Αποκριάς.

Σύμφωνα, με την τελευταία αναζήτηση που κάναμε, στην πλατφόρμα του Airbnb, μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι, ελάχιστα είναι τα καταλύματα που είναι διαθέσιμα.

Ο αριθμός τους, είναι μόλις 10 διαθέσιμα προς μίσθωση, με το ακριβότερο για τις τρεις διανυκτερεύσεις να είναι στα 1.668 ευρώ κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, ενώ το φθηνότερο στην περιοχή του Ψαθοπύργου στα 336 ευρώ. Επίσης, ελεύθερα καταλύματα υπάρχουν στο Ρίο με τιμή 212 ευρώ το ένα βράδυ, στον Άγιο Βασίλειο με 259 ευρώ, στο Προάστιο με 412 ευρώ η διανυκτέρευση, στην Αγυιά με 235 ευρώ, κοντά στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με τιμή 238 ευρώ, 229 ευρώ στην Παραλία Πατρών και δυο καταλύματα κοντά στην λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου με 117 ευρώ και 226 την βραδιά.

Η έλλειψη καταλυμάτων είναι η αιτία που επισκέπτες του τριημέρου επιλέγουν περιοχές του νομού σε χιλιομετρική απόσταση 20-25 λεπτών από την πρωτεύουσα του Καρναβαλιού που διαθέτουν οικονομικές επιλογές τόσο για οικογένειες όσο και για νέους, περιοχές όπως ο Λόγγος, τα Αραχωβίτικα και το Αίγιο.

Ωστόσο και εκεί ο αριθμός των διαθέσιμων καταλύματα, είναι πάρα πολύ λίγα.

«Φουλάρουν» τα ξενοδοχεία της Αιγιάλειας

Πάνω από 80% είναι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αιγιάλειας για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, με τη ζήτηση να έχει μια αυξητική τάση και να αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα.

«Είναι λίγα τα ξενοδοχεία, περίπου στα 8 που είναι ανοιχτά στην περιοχή της Αιγιάλειας, γιατί τα περισσότερα είναι εποχικά. Αυτά που είναι πέριξ του Αιγίου, δηλαδή στον Λόγγο, σε Σελιανίτικα αλλά και μέσα στην πόλη του Αιγίου, έχουν καλές πληρότητες, που ξεπερνούν το 80%. Τα πιο μακρινά, δεν φτάνουν τόσο ψηλά» λέει στο thebest.gr o αντιπρόεδρος των ξενοδόχων Αχαΐας Χρήστος Κανελλής. «Πιστεύω ότι όσο, γεμίζουν τα πιο κοντινά ξενοδοχεία στην Πάτρα και επειδή συνήθως οι εκδρομείς του καρναβαλιού είναι της τελευταίας στιγμής, θα αυξηθεί κι άλλο η πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία της περιοχή μας δηλαδή μέχρι την Παρασκευή θα έχει φτάσει το 100%. Είναι σημαντικό να πω ότι, αυτή τη στιγμή είναι λίγα ακόμα τα δωμάτια, που είναι ελεύθερα». 

Η απόσταση του Αιγίου από την Πάτρα, είναι ελάχιστη και ο χρόνος του ταξιδιού λιγότερο από είκοσι λεπτά, γεγονός που «σπρώχνει» του επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού και στις γύρω περιοχές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr