Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πατρινό Καρναβάλι: Να μην γίνει αφαίρεση...

Πατρινό Καρναβάλι: Να μην γίνει αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων στο κέντρο την Παρασκευή ζητάει η Εστίαση- Έκκληση για τα μεγάλα ηχεία

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Εν αναμονή των αποφάσεων

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Εν αναμονή αποφάσεων σε σχέση με τα τραπεζοκαθίσματα είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης, στο κέντρο της Πάτρας, λίγες μέρες πριν την κορύφωση του Καρναβαλιού.

Και φέτος ο Δήμος σχεδιάζει να αφαιρεθούν από τους κεντρικούς δρόμους και πεζόδρομους της πόλης καρέκλες και τραπέζια, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή. Ωστόσο οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες. Στόχος είναι να διευκολύνεται η κίνηση των πεζών και να αποφεύγεται  το να είναι ο «ένας πάνω στο άλλον», πράγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Ωστόσο οι επιχειρηματίες έχουν ζητήσει από το Δήμο να μην ισχύσει το μέτρο την Παρασκευή αλλά μόνο το Σαββατοκύριακο.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ, Τάκης Ματθαιόπουλος, «πρόκειται γι ένα μέτρο που σίγουρα δεν μας αρέσει. Το καρναβάλι είναι μία οικονομική ανάσα και όταν αφαιρούμε τραπέζια και καρέκλες, χάνουμε πελάτες. Πρόκειται λοιπόν για μία οικονομική θυσία. Μπροστά στο δημόσιο συμφέρον και την υγεία, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Ωστόσο ζητάμε να μην ισχύσει το μέτρο την Παρασκευή. Έτσι κι αλλιώς πάντα εκείνη την ημέρα παραδοσιακά η κίνηση είναι περιορισμένη. Επιπλέον είναι άδικο μέσα από  ην δική μας θυσία να βρίσκουν ευκαιρία να κερδίζουν οι μικροπωλητές και οι πλανόδιοι».

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί την εστίαση είναι τα μεγάλα ηχεία που τοποθετούνται έξω από μικρά μαγαζιά. «Προτρέπουμε τους συναδέλφους να μη δημιουργηθεί μία κατάσταση όπου κάτω από μεγάλα ηχεία θα στήνονται υπαίθρια πάρτι έξω από μικρά μαγαζιά» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ματθαιόπουλος τονίζοντας ότι αυτό που δεν πρέπει να παραιτηθεί είναι ακραία φαινόμενα.

«Φυσικά δεν  μιλάμε για τις περιπτώσεις που ένα μαγαζί έχει μουσική έξω από το χώρο του μόνο αλλά για τις περιπτώσεις που στήνονται τεράστια ηχεία- «πύργοι». Εξακολουθούμε να φωνάζουμε ότι πρέπει να προστατεύσουμε τη στεγασμένη εστίαση αλλά και το κοινό από αμφιβόλου ποιότητας παράνομους μικροπωλητές» επισημαίνει ο κ. Ματθαιόπουλος.   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr