Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πάτρα: Πιάνουν «ταβάνι» οι πληρότητες γι...

Πάτρα: Πιάνουν «ταβάνι» οι πληρότητες για το Καρναβάλι-Μαζικές εγγραφές ακινήτων, για το τριήμερο, στο Airbnb

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Μεγάλη η ζήτηση στα καταλύματα από τα Καμίνια μέχρι και το Αίγιο

THE BEST CARNIVAL 2024
/

«Ταβάνι» πιάνουν σίγα σιγά οι πληρότητες στα ξενοδοχεία και στα Airbnb, πλησιάζοντας στο τελευταίο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στα ξενοδοχεία του κέντρου της Πάτρας, όπου χτυπά η «καρδιά» του Καρναβαλιού, η πληρότητα φθάνει το 90%, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Ηλία Μεντζελόπουλο, ενώ όπως τονίζει στο thebest.gr «τις επόμενες ημέρες θα έχουμε φουλάρει καθώς είναι  γνωστό ότι ο Έλληνας είναι της τελευταίας στιγμής. Υπάρχει αισιοδοξία και η μέχρι στιγμής πληρότητα είναι ικανοποιητική». Πόσο όμως κοστίζει ένα δίκλινο δωμάτιο, για το τριήμερο; «Οι τιμές στα δίκλινα κυμαίνονται από 130 ευρώ έως 150 ευρώ, ανάλογα με τα αστέρια του ξενοδοχείου και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πελάτες τους» επισημαίνει.

Σε ό, τι αφορά, τα καταλύματα γύρω από την Πάτρα, δηλαδή από τα Καμίνια μέχρι και το Αίγιο, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο κυρίως από τουριστικά γραφεία, απ’ όλη τη χώρα. Όπως, λέει στο thebest.gr o πρόεδρος των ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρης Διαμαντόπουλος «Υπάρχει ενδιαφέρον για τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στα 10 περίπου χιλιόμετρα από την Πάτρα αλλά να σημειώσουμε ότι σε αυτά συνήθως στρέφονται οι επισκέπτες όταν πια δεν μπορούν να βρουν δωμάτια στο κέντρο της Πάτρας, οπότε την τελευταία εβδομάδα αρχίζουν και αυτά να γεμίζουν. Επίσης, ενδιαφέρον υπάρχει και για την Αιγιάλεια, όπου υπάρχουν ξενοδοχεία ανοιχτά. Στον αντίποδα, η Δυτική Αχαΐα δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον, μιας και τα περισσότερα καταλύματα είναι εποχικά και θα παραμείνουν κλειστά».

Σε υψηλά επίπεδα και στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, η πληρότητα. Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από την πλατφόρμα Airbnb, φτάνει το 91% στον Δήμο της Πάτρας, και με μόλις 32 διαθέσιμα προς μίσθωση αυτοτελή ακίνητα. Ωστόσο, όπως εξηγεί στο thebest.gr o  Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates «η πληρότητα είναι μεγάλη. Τον μήνα Ιανουάριο, μιλούσαμε για 89% όμως το 91% που λέμε τώρα είναι μεγάλη διαφορά και αυτό διότι έχουμε και νέα ακίνητα που μπήκαν στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα. Υπάρχουν περίπου 40 νέα ακίνητα, που οι ιδιοκτήτες τους τα έγραψαν στην πλατφόρμα με στόχο το Καρναβάλι».

Σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν, στο Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, η Αχαϊκή πρωτεύουσα αριθμεί 465 εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τη δεδομένη χρονική στιγμή, αυξημένες κατά 15 ακίνητα εντός 20ημερών. Αναμενόμενο λόγω της υψηλής ζήτησης που καταγράφεται από τους ταξιδιώτες που θέλουν να συμμετέχουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα στη μεγάλη νυχτερινή παρέλαση.

Επίσης, πολλοί επισκέπτες του τριημέρου επιλέγουν περιοχές σε χιλιομετρική απόσταση 20-25 λεπτών από την Πάτρα που διαθέτουν οικονομικές επιλογές τόσο για οικογένειες όσο και για νέους, περιοχές όπως ο Λόγγος, τα Αραχωβίτικα και το Αίγιο. Ενώ, πολλοί σύμφωνα με τα δεδομένα που καταγράφηκαν τα τελευταία χρόνια, επιλέγουν τη περιοχή της Ναυπάκτου και του Αντιρρίου.

Το κόστος μίσθωσης κατοικίας κατάλληλα για 4μελή οικογένεια ή/και παρέα ξεκινά από 1.013€ για τρεις διανυκτερεύσεις στη Πάτρα, ενώ για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 400€ έως 450€. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr