Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πάτρα: Στο 70% οι κρατήσεις στα ξενοδοχε...

Πάτρα: Στο 70% οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία για το Καρναβάλι- Από 150 έως 5.500 το τριήμερο στα airbnb

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Το "στοίχημα" της πόλης, το τριήμερο της Αποκριάς

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Ανέκαθεν ένα από τα μεγαλύτερα «στοιχήματα» της Πάτρας, την περίοδο του Καρναβαλιού, είναι η πληρότητα των ξενοδοχείων της και… εσχάτως των airnnb.

Μπορεί χρονικά το τριήμερο της Αποκριάς να αργεί ακόμα, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που από τώρα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επισκεφθούν την Πάτρα και αυτό γίνεται γιατί γνωρίζουν καλά ότι αν περιμένουν την τελευταία στιγμή, θα μείνουν χωρίς κατάλυμα.

«Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το 100% της πληρότητας για το τελευταίο τριήμερο θα ισχύσει και φέτος για τα ξενοδοχεία της πόλης. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Είμαστε αισιόδοξοι. Ο κόσμος ρωτάει, ενδιαφέρεται για τις τιμές και γίνονται και κρατήσεις» επεσήμανε στο thebest.gr ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάτρας Ηλίας Μεντζελόπουλος. «Υπάρχει ένα ζωηρό ενδιαφέρον των επισκεπτών, για την περίοδο του καρναβαλιού. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία έχει φτάσει ήδη το 70% και σύντομα, αναμένουμε να αγγίξει το 100%. Υπάρχουν κρατήσεις από όλη την επικράτεια, όπως κάθε χρόνο, από Αθήνα και Βόρεια Ελλάδα μέχρι και από την Κύπρο, ενώ υπάρχουν και μεμονωμένες κρατήσεις αλλά και από οργανωμένες εκδρομές, απ’ όλη τη χώρα».

Σε ό, τι αφορά τις τιμές, ενδεικτικά κυμαίνονται από 100 έως 150 ευρώ το δίκλινο, ανάλογα το ξενοδοχείο, «οι τιμές εξαρτώνται πάντα από την κατηγορία του καταλύματος και τις υπηρεσίες που προσφέρει» τονίζει ο κ. Μεντζελόπουλος.

Σε ό,τι αφορά την βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων υπάρχει μία αύξηση στις καταχωρήσεις, τόσο στο κέντρο της Πάτρας, όσο και τις γύρω από αυτή περιοχές. Σύμφωνα με την πλατφόρμα Airbnb και ευρισκόμενοι ενάμιση μήνα πριν το τελευταίο τριήμερο του Καρναβαλιού, υπάρχουν διαθέσιμοι 137 χώροι στους οποίους το κόστος μίσθωσης ξεκινά από 150 ευρώ/3 διανυκτερεύσεις κυρίως πέριξ της πόλης και φτάνουν σε κάποια luxury διαμερίσματα, εντός αυτής, μέχρι και 5.500 ευρώ/3 διανυκτερεύσεις. Ως είθισται, τα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης προτιμώνται από επισκέπτες μικρότερης ηλικίας αλλά και οικογένειες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr