Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο συνεδριακός τουρισμός και τα Airbnb- Τι λέει ο Ηλίας Μεντζελόπουλος

Πάτρα: Ο συνεδριακός τουρισμός και τα Ai...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ο ρόλος της πανδημίας, τα κρουαζιερόπλοια και τα μεγάλα νησιά

Ένα «δυνατό χαρτί» για κάθε περιοχή, είναι ο συνεδριακός τουρισμός και η Πάτρα μπορεί να είναι μέσα σε αυτές.

Η πόλη αυτή τη στιγμή διαθέτει πέντε αίθουσες σε ξενοδοχεία που μπορούν να καλύψουν συνέδρια μέχρι 300 άτομα αλλά το μεγάλο ατού είναι το συνεδριακό κέντρο διεθνών προδιαγραφών με δυνατότητες εξυπηρέτησης/κάλυψης ιδιαιτέρως απαιτητικών εκδηλώσεων, του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Πάτρα που δεν κατατάσσεται μεταξύ των δημοφιλών ελληνικών τουριστικών προορισμών, έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί στον συνεδριακό τουρισμό.

Μιλώντας, στο thebest.gr ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάτρας Ηλίας Μεντζελόπουλος, δηλώνει: «Ο συνεδριακός τουρισμός στην πόλη μας, έχει συρρικνωθεί γιατί πλέον έχει μεταφερθεί στα κρουαζιερόπλοια και στα μεγάλα νησιά. Όταν λέμε να γίνει ένα μεγάλο πανελλήνιο συνέδριο, μόνο το Πανεπιστήμιο μπορεί να το καλύψει. Από ‘κει και πέρα, πιο μικρά συνέδρια της τάξης των 300, 200 ή 100 ατόμων καλύπτονται από κάποια ξενοδοχεία της πόλης, που δεν ξεπερνούν τα πέντε». «Βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι μετά την πανδημία, τα συνέδρια πλέον γίνονται διαδικτυακά. Δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό. Αυτό παρέμεινε».

Ο βαθμός προσβασιμότητας στην Πάτρα, μπορεί να έχει βελτιωθεί την τελευταία 20ετια με την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, την Ολυμπία οδό και την Ιόνια οδό αλλά «με αυτούς τους άξονες πρόσβασης, η πόλη κάτι έχει χάσει και κάτι έχει κερδίσει. Τι εννοώ; Ότι έχουν χαθεί κάποιες διανυκτερεύσεις γιατί κάποιος επαγγελματίας μπορεί να έρθει αυθημερόν και στο αντίποδα, επειδή οι δρόμοι αυτοί είναι πιο ασφαλής υπάρχει ο επισκέπτης του σαββατοκύριακου».

Η πληγή των Airbnb

«Το κράτος μέχρι στιγμής κωφεύει» επισημαίνει ο κ. Μεντζελόπουλος. «Φωνάζουμε εδώ και 15 χρόνια για τα Airbnb, που είναι πολύ μεγάλη πληγή για τους επαγγελματίες καταλυμάτων σε όλες τις περιοχές και πλέον και στην πόλη της Πάτρας και μιλάμε για όλα τα είδη τουρισμού και του συνεδριακού και όσο περνούν τα χρόνια, το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις