Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Βόμβα» για την εστίαση τα τέλη για τους κοινόχρηστους χώρους- «Μπαίνει αύξηση έως 300%»

Πάτρα: «Βόμβα» για την εστίαση τα τέλη γ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Δε θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τέτοια εξωφρενικά ποσά»

Μουδιασμένος είναι ο κόσμος της εστίασης στην Πάτρα λόγω της μεγάλης αύξησης των τελών για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων.

Όπως εξηγούν οι επιχειρηματίες της εστίασης αυτή τη φορά ο Δήμος Πατρέων που ορίζει τα τέλη για τους κοινόχρηστους χώρους στο κέντρο της πόλης αλλά και σε αιγιαλούς κοντά σε αυτήν προχώρησε αιφνιδιαστικά σε τεράστιες αυξήσεις με αποτέλεσμα τα ποσά που θα πρέπει να καταβάλουν σε κοινόχρηστους χώρους προκειμένου να βάλουν τραπεζοκαθίσματα να είναι εξωφρενικά.

Όπως αναφέρει ο κ. Ματθαιόπουλος, γενικός γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ, «ήταν κάτι που έγινε ξαφνικά. Ο Δήμος μας έχει συνηθίσει να διαβουλεύεται και να συζητάει μαζί μας τα θέματα που μας αφορούν. Αυτή τη φορά μας ξάφνιασε κάνοντας αυξήσεις που δεν περιμέναμε. Σκεφτόμασταν θα γίνουν αυξήσεις μέχρι και 30% και λόγω του πληθωρισμού όμως η αύξηση είναι 100% και  αγγίζει και το 300%. Τα νούμερα είναι εξωφρενικά μεγάλα.  Τα 35 ευρώ ανά τ.μ. έγιναν 70 ευρώ και τα 13 ευρώ έγιναν 35 ευρώ».

Όπως εξηγεί, «είναι χαρακτηριστικό πώς ένα μαγαζί που θέλει να χρησιμοποιήσει ένα κοινόχρηστο χώρο 50 τ.μ. θα πρέπει να καταβάλει 3.500 ευρώ. Για ένα χώρο 100.τ.μ ο επιχειρηματίας  που στο παρελθόν έπρεπε να πληρώσει 3.500 ευρώ τώρα θα πρέπει να καταβάλει 7.500 ευρώ ενώ για 500 τ.μ. θα πρέπει να πληρώσει 17.000 ευρώ».

Πλέον οι επιχειρηματίες ελπίζουν να αλλάξει κάτι μετά από συνάντηση που έχουν ζητήσει.

«Έχουμε ζητήσει μία συνάντηση με τον Δήμαρχο και ελπίζουμε να αλλάξει κάτι. Τα τέλη θα πρέπει να πληρωθούν άμεσα και αν τα δεδομένα μείνουν ίδια, δεν θα μπορέσουμε να τα πληρώσουμε» λέει ο κ. Ματθαιόπουλος.

Να σημειώσουμε ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης αναμένουν να μάθουν τι ακριβώς ορίζει και το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες για τις αποστάσεις μεταξύ των μαγαζιών αλλά και τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων από τις παραλίες.

«Είχαμε ζητήσει τα 4 μέτρα που πρέπει να έχουν απόσταση τα τραπεζοκαθίσματα από την παραλία να γίνουν 3 μέτρα και τα 6 μέτρα μεταξύ των καταστημάτων να γίνουν 4 μέτρα. Αυτά ήταν δύο βασικά μας προβλήματα, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμα αν κάποιο αίτημά μας έγινε δεκτό. Αναμένουμε να ενημερωθούμε, ωστόσο φαίνεται ότι ο κλάδος μας έχει να αντιμετωπίσει άλλη μία δύσκολη σαιζόν με πολλά εμπόδια»  καταλήγει ο κ. Ματθαιόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις