Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Simon Porte Jacquemus: Ιππότης της Γαλλικής Δημοκρατίας, τον παρασημοφόρησε η Αννα Γουίντουρ

Simon Porte Jacquemus: Ιππότης της Γαλλι...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

H σιδηρά κυρία της Vogue τίμησε τον ταλαντούχο σχεδιαστή με αναφορά στις μικροσκοπικές του τσάντες

Μια ύψιστη τιμή  κατέκτησε ο διάσημος πλέον σχεδιαστής Simon Porte Jacquemus παραλαμβάνοντας το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Μάλιστα τον παρασημοφόρησε η σιδηρά κυρία της Vogue, Αννα Γουίντουρ που αστειεύτηκε ως εξής: «Ξέρουμε τώρα γιατί δημιούργησε τις μικρότερες τσάντες: ήταν για να αποθηκεύσει το μετάλλιό του».

Ο ίδιος, που είναι ο νεότερος ανάμεσα στις προσωπικότητες που έχουν χριστεί ιππότες αναφέρθηκε πάντως στην μητέρα του. «Απόψε οι σκέψεις μου είναι με τη Βαλερί. Εχασα τη μητέρα μου σε ηλικία 18 ετών. Πόσες φορές έχω επαναλάβει αυτή τη φράση στον Τύπο, στην τηλεόραση και στις ομάδες μου; Μετά το σχολείο, αποφάσισες ότι δεν πάει άλλο. Μου είπες: «Δεν μπορείς να δεις ότι είσαι διαφορετικός, αυτή είναι η δύναμή σου». Είχες δίκιο» ανέφερε.

Ετσι, Ο 34χρονος designer συγκαταλέγεται επισήμως στα ονόματα που με το δημιουργικό τους έργο στον καλλιτεχνικό ή λογοτεχνικό τομέα συμβάλλουν στην ανάδειξη των Τεχνών και των Γραμμάτων στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα σε εκείνους που τον χειροκρότησαν στο Παρίσι ήταν τα μοντέλα Λετίσια Κάστα και Ντέβα Κασέλ. 

Είναι το δεύτερο βραβείο που του απονέμεται αυτές τις μέρες, καθώς ανακηρύχθηκε και νικητής του βραβείου Neiman Marcus το 2024, για την «Καινοτομία στη Μόδα».  

Με αφετηρία το 2009,  ξεσήκωσε αρχικά το ενδιαφέρον με το μοντέλο της μικροσκοπικής τσάντας «Le Chiquito» και τα πελώρια, διπλωτά ψάθινα καπέλα του. Στη συνέχεια επένδυσε στο style της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Νότιας Γαλλίας επηρεάζοντας με τις γραμμές των ρούχων του το παγκόσμιο fashion στερέωμα. Είναι γνωστό μάλιστα πως θέλει να μείνει ανεξάρτητος δηλαδή να μην ενσωματωθεί σε όμιλο- ομπρέλα. «Θα ήθελες να δουλέψεις σε έναν μεγάλο οίκο;» τον είχε ρωτήσει η Γουίντουρ. Ηταν αποστομωτική η απάντηση από μέρους του. «Μα, είμαι σε έναν μεγάλο οίκο, τον λένε Jacquemus».
 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View