Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

150 χρόνια «Μεγάλη Βρετανία»: 3.500 θεατές στο οπτικοακουστικό αφιέρωμα του iconic ξενοδοχείου

 150 χρόνια «Μεγάλη Βρετανία»: 3.500 θεα...

Το Grand Ballroom φιλοξένησε την διαδραστική έκθεση «Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience» για μια εβδομάδα

Μια επετειακή γιορτή με πρωτοποριακή διάσταση αναμφίβολα.

H έκθεση «Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience» που ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 18 Φεβρουαρίου, εγκαινίασε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τους Always Grand εορτασμούς για την 150η επέτειο αδιάλειπτης λειτουργίας του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία της Αθήνας. Η αναδρομή στην ιστορία αυτού του στολιδιού της πλατείας Συντάγματος παρέσυρε 3.500 επισκέπτες.

Από την πρώτη στιγμή, το κοινό αγκάλιασε θερμά την έκθεση, με τις θέσεις να εξαντλούνται λίγες μόνο ημέρες μετά από την έναρξη διάθεσης των εισιτηρίων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο ειδικών προβολών, πλήθος εκπροσώπων της επιχειρηματικής, πολιτικής, κοινωνικής και δημοσιογραφικής ζωής της χώρας, αλλά και επαγγελματίες του κλάδου της φιλοξενίας, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη διαδραστική αυτή εμπειρία, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αξιοποιώντας την τεχνική του projection mapping σε πολλαπλές επιφάνειες, η έκθεση μεταμόρφωσε το θρυλικό Grand Ballroom της Μεγάλης Βρεταννίας σε ένα πολύχρωμο, πολυδιάστατο και εντυπωσιακό σκηνικό, συνδυάζοντας εικόνες, ήχους και διηγήσεις.

Με αφετηρία το 1874, έτος ίδρυσης του ξενοδοχείου, και μέσα από σπάνια ντοκουμέντα και ξεχωριστά πρωτοσέλιδα εποχής, αναδείχθηκε βήμα-βήμα η εντυπωσιακή πορεία της Μεγάλης Βρετανίας, παράλληλα με σημαντικές στιγμές της ιστορικής εξέλιξης της χώρας.

Από την πρωταγωνιστική θέση του ξενοδοχείου στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, τη δυναμική του συμβολή στην ανάπτυξη του κλάδου της φιλοξενίας στη χώρα, την κομβική του σχέση με τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τη συγκρότηση της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στον 5ο όροφο το 1974, τις περίφημες χοροεσπερίδες και πολλές άλλες στιγμές-ορόσημα για την πολιτική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας, η έκθεση αφηγήθηκε όλα εκείνα που καθιστούν τη Μεγάλη Βρετανία τη ναυαρχίδα της ελληνικής φιλοξενίας, αλλά και ένα σύμβολο της αστικής ζωής της χώρας.

 

Ανάμεσα στο κοινό που επισκέφθηκε την έκθεση ο πρώην ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Απόστολος Δοξιάδης, η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, πρέσβεις ξένων κρατών, ο ιστορικός Δρ. Άγγελος Φ. Βλάχος, η τέως βασίλισσα Άννα Μαρία και ο  γιος της Νικόλαος, o Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος (ΤΕΜΕΣ Α.Ε.), η  Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου (Phāea Resorts και T.E.MEΣ. Α.Ε.), ο  Ευάγγελος Χρόνης (Lamda Development),  η Δήμητρα Κολοτούρα (Zeus+Δione), ο Γιάννης Μόσχος (Εθνικό Θέατρο), η  Ειρήνη Γερουλάνου (Μουσείο Μπενάκη), ο Τάκης Μαυρωτάς (Ίδρυμα Θεοχαράκη), η  Ελένη Διδασκάλου  κ.α.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ, ΧΟΜ ΠΑΡΒΙΖ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ, ΧΟΜ ΠΑΡΒΙΖ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

ΜΙΜΙΚΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΑ, ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ ΣΜΠΩΚΟΥ ΚΩΝΣ...

ΜΙΜΙΚΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΑ, ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ ΣΜΠΩΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΑΛΑΟΥΝΗ, ΤΙΜΟΣ ΤΖΑΝΝΕΣ- ΤΑΚΗ...

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΑΛΑΟΥΝΗ, ΤΙΜΟΣ ΤΖΑΝΝΕΣ- ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΖΑΜΠΑΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ, ΕΛΕΝΑ...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ, ΕΛΕΝΑ ΔΕΔΟΥΣΗ, ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΟΥΣΤΟΥΔΗΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View