Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Το πρόγραμμα προβολών στα Options Cinemas στη Βέσο Μάρε από 8 έως 14 Φεβρουαρίου 2024

Το πρόγραμμα προβολών στα Options Cinema...

Τέσσερις είναι οι νέες ταινίες αυτήν την εβδομάδα, ανάμεσα τους το πολυαναμενόμενο φιλμ "Priscilla" της Σοφίας Κόπολα και η ρομαντική κομεντί "Λατρεύω να σε μισώ" που άρεσε στο εξωτερικό

Το πρόγραμμα προβολών στις αίθουσες των Options Cinemas στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα από την Πέμπτη 8 έως και την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 έχει ως εξής:

Αίθουσα 5 στις 17.40 μόνο το σαββατοκύριακο, και στις 19.50 και στις 22.00 καθημερινά,

Αίθουσα 7 στις 23.00 καθημερινά

"Λατρεύω να σε Μισώ - Anyone but You"

Αισθηματική ταινία Αμερικανικής παραγωγής 2023

Διάρκεια: 103 λεπτά.

Σκηνοθεσία: Γουίλ Γκλακ

Πρωταγωνιστούν οι: Σίντνεϊ Σουίνι, Γκλεν Πάουελ, Nτέρμοτ Μαλρόνεϊ.

ΣΥΝΟΨΗ

Η Μπέα και ο Μπεν μοιάζουν να είναι το ιδανικό ζευγάρι, αλλά μετά από ένα απογοητευτικό πρώτο ραντεβού κάτι συμβαίνει και η καυτή μεταξύ τους έλξη τους παγώνει. Συμπτωματικά, βρίσκονται και οι δύο καλεσμένοι σε ένα γάμο στη μακρινή Αυστραλία και αποφασίζουν να υποδυθούν το ζευγάρι.

Η κομεντί «Λατρεύω να σε μισώ - Anyone But You, με τον γοητευτικό Glen Powell που τον είδαμε στο «Top Gun Maverick» πλάι στον Τομ Κρουζ, με μικρό σχετικά κόστος παραγωγής, γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και σε περίπου 7 εβδομάδες προβολής έχει ξεπεράσει παγκοσμίως τα 152 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις. Η ταινία μοιάζει μία ιδανική επιλογή ενόψει και της γιορτής των ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου.

Διανομή από την Feelgood.

Αίθουσα 8 στις 19.20 καθημερινά

"Priscilla"

Η νέα ταινία της 52χρονης Σοφία Κόπολα διακρίθηκε στο 80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ενώ η πρωταγωνίστρια Cailee Spaeny προτάθηκε και για τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου α' γυναικείου ρόλου.

«Ένα ταξίδι στην σκοτεινή πλευρά της διασημότητας, η Σοφία Κόπολα στα καλύτερα της», ήταν μία από τις κριτικές. Οι έως τώρα εισπράξεις παγκοσμίως έχουν φτάσει τα 30 εκατ. δολάρια.

Σκηνοθεσία: Sofia Coppola

Σενάριο: Priscilla Presley, Sandra Harmon & Sofia Coppola

Παίζουν οι Cailee Spaeny, Jacob Elordi, Ari Cohen, Dagmara Dominczyk, Lynne Griffin.

Διάρκεια: 113 λεπτά

Χρονολογία παραγωγής: 2023

Είδος ταινίας: Δράμα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Όταν η έφηβη Priscilla Beaulieu συναντά τον Elvis Presley σε ένα πάρτι, ο άντρας που είναι ήδη ένας σούπερ σταρ του ροκ εν ρολ γίνεται κάποιος εντελώς απροσδόκητος σε ιδιωτικές στιγμές: ένας συναρπαστικός σύντροφος, ένας σύμμαχος στη μοναξιά, ένας ευάλωτος καλύτερος φίλος.

Μέσα από τα μάτια της Priscilla, η Sofia Coppola αφηγείται την αθέατη πλευρά ενός μεγάλου αμερικανικού μύθου, με την μεγάλη αγάπη αλλά και έναν ταραχώδη γάμο ανάμεσα στον Elvis & και την Πρισίλα (78 ετών σήμερα), από την εποχή που υπηρετούσε στο στρατό μέχρι το ονειρεμένο κτήμα του, την Graceland, σε αυτό το πορτρέτο της αγάπης, φαντασίας και φήμης.

Διανομή από την Σπέντζος.

 

Αίθουσα 1 στις 19.40 και στις 22.30 καθημερινά

"Σιδερένια Γροθιά - The Iron Claw"

Το “Iron Claw” είναι μια βιογραφική αθλητική δραματική ταινία του 2023, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Sean Durkin που παρουσιάζει μία αληθινή ιστορία. Στις ΗΠΑ έκανε πρεμιέρα στις 22 Δεκεμβρίου 2023 και μέχρι σήμερα οι εισπράξεις της ταινίας παγκοσμίως είναι στα 36 εκατ. δολάρια.

Σενάριο και σκηνοθεσία: Σον Ντέρκιν

Προϋπολογισμός: 15,9 εκατομμύρια δολάρια.

Σύνθεση μουσικής: Ρίτσαρντ Ριντ Πάρι

Παραγωγοί: Σον Ντέρκιν, Τέσα Ρος, Ζυλιέτ Χάουελ, Άνγκους Λαμόντ, Ντέρριν Σλέσινγκερ.

Παίζουν ο Ζακ Έφρον, ο Jeremy Allen White, και οι Holt McCallany, Maura Tierney, Harris Dickinson.

Διάρκεια: 132 λεπτά.

Διανομή από την Τanweer.

Kαταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η αληθινή ιστορία των αχώριστων αδελφών φον Έριχ, που έγραψαν ιστορία στον απίθανα ανταγωνιστικό κόσμο της επαγγελματικής πάλης στις αρχές της δεκαετίας του '80. Μέσα από τραγωδίες και θριάμβους, κάτω από τη σκιά του επιβλητικού πατέρα και προπονητή τους, τα αδέλφια επιδιώκουν με κάθε κόστος να αφήσουν το ανεξίτηλο σημάδι τους στα πιο διάσημα ρινγκ.

 

Αίθουσα 7 στις 16.30 μόνο το σαββατοκύριακο, και στις 18.20 καθημερινά (μεταγλωττισμένο)

"Mάγια η Μέλισσα: Η Χρυσή Σφαίρα - Maya the Bee 3: The Golden Orb"

Ταινία ανιμέισον συμπαραγωγής Γερμανίας και Αυστραλίας 2021.

Σκηνοθεσία: Noel Cleary

Σενάριο: Adrian Bickenbach, Noel Cleary & Fin Edquist

Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια δανείζουν τις φωνές τους οι: Εύρος Βασιλείου, Ανδρέας Τσέλεπος, Μάριαν Κυπριανού, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Σαββίνα Γεωργίου, Άρης Κυπριανού.

Διάρκεια: 88 λεπτά.

Διανομή από την Tanweer.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Όταν η Μάγια έχει βαρεθεί να είναι κλεισμένη λόγω του χειμώνα, το σκάει νωρίς με τον φίλο της Γουίλι και αναλαμβάνουν μία άκρως μυστική αποστολή! Τους έχει ανατεθεί η προστασία του ιερού «σπόρου», και οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους παλιόφιλους τους, Άρνι και Μπάρνι, για να παραδώσουν τον σπόρο στη νέα του κατοικία, στην κορυφή του μυστηριώδους βουνού Μπονζάι. Αλλά όταν ο «σπόρος» εκκολάπτεται, η Μάγια και ο Γουίλι έρχονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη ευθύνη της ζωής τους, μία μικροσκοπική και εύθραυστη πριγκίπισσα που ακούει στο όνομα Σμους!

Αυτή η περιπέτεια είναι πολύ πιο σοβαρή από αυτό που διαπραγματεύτηκαν αρχικά, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με κυνηγούς κεφαλών, κακοποιούς και ατρόμητους εχθρούς, για να οδηγήσουν τη χαμένη πριγκίπισσα στην ορεινή της αποικία, η οποία απειλείται από έναν πόλεμο και κάποια αδίστακτα αρπακτικά. Ο Γουίλι ανασύρει μία πλευρά του εαυτού του που δεν περίμενε, καθώς προστατεύει τη μικροσκοπική πριγκίπισσα. Για να σωθεί η πριγκίπισσα και η αποικία της, η Μάγια πρέπει να μάθει ότι η εμπιστοσύνη δεν είναι απλώς μία έννοια, αλλά και κάτι που πρέπει να κατακτηθεί!

Αίθουσα 4 στις 18.10 και στις 21.30 καθημερινά

"Poor Things"

Iδιαίτερη και τολμηρή ρομαντική κομεντί σε σκηνοθεσία του διεθνώς καταξιωμένου και βραβευμένου δημιουργού Γιώργου Λάνθιμου - Yorgos Lanthimos.

Σενάριο: Tony McNamara & Alasdair Gray

Παίζουν οι ηθοποιοί: Emma Stone, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Willem Dafoe, Κάθριν Χάντερ, κ.α.

Διάρκεια: 141 λεπτά.

Η ταινία γνωρίζει μεγάλη εμπορική επιτυχία πέρα από την καλλιτεχνική & μέχρι στιγμής έχει κόψει πανελλαδικά σε 6 εβδομάδες προβολής 360.453 εισιτήρια σύμφωνα με τον πίνακα του flix.gr.

Οι έως τώρα παγκόσμιες εισπράξεις της ταινίας είναι στα 68,8 εκατ. δολάρια.

Χρονολογία παραγωγής: 2023

Χώρα παραγωγής: ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ & ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Από τον δημιουργό Γιώργο Λάνθιμο του «Κυνόδοντα», του «Αστακού» και της Οσκαρικής «Ευνοούμενης» και σε παραγωγή της ηθοποιού Emma Stone, έρχεται η απίστευτη ιστορία και η φανταστική εξέλιξη της Bella Baxter (στο ρόλο η βραβευμένη με Όσκαρ για το "La la land", Emma Stone), μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με χαλαρή ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Διανομή από την Feelgood.

Η ταινία είναι υποψήφια για 11 βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα τους και για καλύτερη ταινία & σκηνοθεσία για τον Γ. Λάνθιμο. Κέρδισε & 2 Χρυσές Σφαίρες, καλύτερης ταινίας στην κατηγορία κωμωδία - μιούζικαλ και καλύτερης α' γυναικείας ερμηνείας για την Έμμα Στόουν στην ίδια κατηγορία, η οποία κατέκτησε & το βραβείο Critics Choice.

Αίθουσα 3 στις 22.15 καθημερινά πλην Δευτέρας

"Αργκάιλ - Argylle"

Διασκεδαστική κατασκοπική περιπέτεια συμπαραγωγής ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου σε σκηνοθεσία Μάθιου Βον που έπιασε κορυφή στο Αμερικάνικο box office το τριήμερο 2-4 Φεβρουαρίου 2024. Οι παγκόσμιες εισπράξεις μέχρι στιγμής είναι στα 35,4 εκατ. δολάρια ενώ στη χώρα μας στην πρεμιέρα της η ταινία έκοψε σε 72 αίθουσες πανελλαδικά, 9.415 εισιτήρια.

Πρωταγωνιστούν οι: Χένρι Καβίλ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Σαμ Ρόκγουελ, Αριάνα Ντε Μπόουζ, Bryan Cranston, Catherine O'Hara, Σοφία Μπουτέλα, John Cena, Samuel L. Jackson, κ.α.

Διάρκεια: 135 λεπτά.

Διανομή από την Tanweer.

Η Έλι (στο ρόλο η συμπαθής ηθοποιός Μπράις Ντάλας Χάουαρντ) είναι μια φιλήσυχη συγγραφέας η οποία αγαπά να περνά το χρόνο της στο σπίτι, παρέα με το γάτο και τον υπολογιστή της. Τα βιβλία που γράφει, ωστόσο, τοποθετούνται σε ένα βίαιο κόσμο και έχουν πρωταγωνιστή το μυστικό πράκτορα Άργκαϊλ (Χένρι Καβίλ), ο οποίος έχει ως αποστολή την εξάρθρωση ενός παγκόσμιου δικτύου κατασκόπων. Όλα βαίνουν καλώς στη ζωή της Έλι, μέχρις ότου συνειδητοποιεί πως όσα συμβαίνουν στις σελίδες των βιβλίων της αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα. Τότε θα πρέπει να εγκαταλείψει τη σπιτική θαλπωρή και να συνεργαστεί με έναν αληθινό κατάσκοπο (ο βραβευμένος με Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου, Σαμ Ρόκγουελ) για να σώσουν τον κόσμο.

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο Μάθιου Βον ("Kick-Ass", "X-Men: Η Πρώτη Γενιά", "Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία").

Η ταινία βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες από το στούντιο της Universal Pictures & την Apple Original Films.

Αίθουσα 3 στις 19.30 καθημερινά πλην Δευτέρας

"Τα Παιδιά του Χειμώνα - The Holdovers"

Υπέροχη, γλυκόπικρη και κάπως μελαγχολική ταινία του Ελληνοαμερικανού με καταγωγή από το Αίγιο, σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, ο οποίος είχε ξεκινήσει την πορεία του το 1996 από το Φεστιβάλ του Σάντανς με την ταινία «Πολίτης Ρουθ».

Τα Χριστούγεννα του 1970, ένας δύστροπος καθηγητής φιλολογίας ενός πρωτοκλασάτου κολεγίου (στο ρόλο ο Πολ Τζιαμάτι) είναι αναγκασμένος να περάσει τις γιορτές στο έρημο σχολείο, παρέα με την Αφροαμερικάνα μαγείρισσά του και έναν ατίθασο έφηβο.

Πέντε Οσκαρικές υποψηφιότητες, ανάμεσα τους και για καλύτερη ταινία και δύο Χρυσές Σφαίρες ερμηνείας για μια συνταγογραφημένη, αλλά υποδειγματικά εκτελεσμένη δραμεντί, με συγκινητικό άρωμα ανεξάρτητου σινεμά των 70s, όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα.

Κατά την άποψη μας, ίσως είναι και η καλύτερη ταινία του Αλεξάντερ Πέιν μέχρι σήμερα.

Παίζουν οι Πολ Τζιαμάτι, Ντόμινικ Σέσα και η επίσης θαυμάσια Ντα'Βάιν Τζόι Ράντολφ.

Διανομή από Tanweer.

Διάρκεια: 133 λεπτά.

Στη χώρα μας η όμορφη αυτή ταινία έχει κόψει σε 2 εβδομάδες προβολής κοντά στα 40.000 εισιτήρια. Οι παγκόσμιες εισπράξεις είναι στα 35 εκατ. δολάρια.

Αίθουσα 6 στις 20.00 και στις 22.50 καθημερινά

"Ferrari"

Σε σκηνοθεσία του Μάικλ Μαν.

Η ταινία είναι βασισμένη στη βιογραφία του 1991, «Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races, the Machine», του Μπροκ Γέιτς.

Το 1957 και ένα χρόνο μετά το θάνατο του γιου του, ο Έντζο Φεράρι βρίσκεται μπροστά σε οικογενειακό και επαγγελματικό αδιέξοδο. Απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τη γυναίκα του, δυσκολεύεται να κρατήσει το μεγάλο μυστικό που γνωρίζει μόνον η ερωμένη του και η αγωνιστική ομάδα της εταιρείας του πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε το απαιτητικό ράλι των Χιλίων Μιλίων.

Παίζουν οι Άνταμ Ντράιβερ, Σάιλιν Γούντλι και η βραβευμένη με Όσκαρ, Πενέλοπε Κρουζ.

Ταινία που ενθουσιάζει όπως γράφτηκε, ιδίως τους φαν της Formula 1.

Η ταινία «Ferrari», σε 2 εβδομάδες προβολής έχει κόψει στη χώρα μας 28.140 εισιτήρια. Οι έως τώρα παγκόσμιες εισπράξεις είναι στα 37,7 εκατ. δολάρια.

Διανομή από την The Film Group.

Διάρκεια: 130 λεπτά.

Αίθουσα 7 στις 20.10 καθημερινά

"Το Αγόρι και ο Ερωδιός"

Ταινία ανιμέισον Ιαπωνικής παραγωγής 2023 σε σκηνοθεσία: Χαγιάο Μιγιαζάκι.

Διάρκεια: 124 λεπτά.

 

Ένα νεαρό αγόρι, ο Μάχιτο, που του λείπει αφόρητα η νεκρή μητέρα του, επιχειρεί να διεισδύσει σε έναν κόσμο όπου ζωντανοί και νεκροί μοιάζει να συνυπάρχουν. Σε εκείνον τον κόσμο ο θάνατος τελειώνει και η ζωή βρίσκει μια νέα αρχή.

Animation δημιουργία του σπουδαίου Ιάπωνα σκηνοθέτη Χαγιάο Μιγιαζάκι βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα που είναι υποψήφιο & για το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων. Η καινούρια δημιουργία του αγαπημένου των σινεφίλ, Χαγιάο Μιγιαζάκι ("Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων", "Το Κινούμενο Κάστρο") αποτελεί μία ακόμα εξαιρετική προσθήκη στη φιλμογραφία του. Η δράση περιστρέφεται γύρω από ένα αγόρι που αναζητά τη μητέρα του σε έναν κόσμο όπου συνυπάρχουν νεκρά και ζωντανά όντα. Εκεί η έννοια της ύπαρξης αποκτά νέα σημασία και ο ήρωας ετοιμάζει να βιώσει μια πρωτόγνωρη περιπέτεια.

Διανομή από την Feelgood.

Η ταινία έχει γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία στο εξωτερικό με τις διεθνείς εισπράξεις ήδη να φτάνουν τα 165,2 εκατ. δολάρια.

Στη χώρα μας στην πρεμιέρα του, το φιλμ έκοψε σε 35 αίθουσες πανελλαδικά, 7.513 εισιτήρια.

Αίθουσα 8 στις 21.45 καθημερινά

"Μια Ζωή - One Life"

Συγκινητική κοινωνικοδραματική ταινία Βρετανικής παραγωγής 2023 σε σκηνοθεσία Τζέιμς Χόους.

Διάρκεια: 110 λεπτά.

Διανομή από την Σπέντζος.

Πρωταγωνιστούν ο 2 φορές βραβευμένος με Όσκαρ ερμηνείας Άντονι Χόπκινς, και οι Έλενα Μπόναμ-Κάρτερ, Τζόνι Φλιν, Ρομόλα Γκαράι και η θαυμάσια Σουηδή ηθοποιός Λένα Όλιν ("Havana").

Η αληθινή ιστορία του Sir Nicholas ‘Nicky’ Winton, ενός νεαρού μεσίτη από το Λονδίνο, ο οποίος, τους μήνες πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έσωσε 669 παιδιά Εβραϊκής καταγωγής στην Τσεχία, από τους Ναζί.

Η ταινία ξεχωρίζει για τη γεμάτη ανθρωπιά, ερμηνεία του πάντα αξιόπιστου Άντονι Χόπκινς, σύμφωνα με το Αθηνόραμα.

Αίθουσα 2 στις 20.20 και στις 22.40 καθημερινά

"Ο Μελισσοκόμος - The Beekeeper"

Περιπέτεια δράσης παραγωγής ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου 2024.

Διάρκεια: 105 λεπτά.

Σκηνοθεσία: David Ayer.

Πρωταγωνιστούν οι: Τζέισον Στέιθαμ, Μίνι Ντράιβερ, Τζέρεμι Άιρονς.

Η βίαιη εκστρατεία εκδίκησης ενός άνδρα αποκτά εθνικές διαστάσεις όταν αποκαλύπτεται ότι είναι πρώην πράκτορας μίας πανίσχυρης και μυστικής οργάνωσης, γνωστής ως «Οι Μελισσοκόμοι».

Διανομή από την The Film Group.

Το φιλμ σε 4 εβδομάδες προβολής στις Ελληνικές αίθουσες έχει κόψει 76.000 εισιτήρια. Οι παγκόσμιες εισπράξεις είναι στα 123 εκατ. δολάρια.

Αίθουσα 1 στις 17.15 μόνο το σαββατοκύριακο

"Φόνισσα"

Η εμβληματική ιστορία του Σκιαθίτη διηγηματογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη μεγάλη οθόνη. Η πολύπειρη ενδυματολόγος και σκηνογράφος Εύα Νάθενα σκηνοθετεί για πρώτη φορά, με την Κατερίνα Μπέη να υπογράφει το σενάριο ("Ευτυχία", "Θηλυκή Εταιρία").

Η ταινία τοποθετείται σε ένα δυστοπικό τοπίο, σε ένα απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, όπου η χήρα Φραγκογιαννού έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της μετέδωσε η μητέρα της – μια σκυτάλη αβάσταχτη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την περιφρόνηση στο φύλο της.

Μέσα της όμως, η Χαδούλα αντιστέκεται και, τελικά, επαναστατεί έμπρακτα. Αντιτίθεται στον ηθικό νόμο της τοπικής κοινωνίας και αποφασίζει να "λυτρώσει"  όσα περισσότερα κορίτσια μπορεί.

Πρωταγωνιστεί στον κεντρικό ρόλο της Φραγκογιαννούς, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Παίζουν επίσης η Μαρία Πρωτόπαππα, η Πηνελόπη Τσιλίκα, ο Γιάννης Τσορτέκης, η Γεωργιάννα Νταλάρα, η Νίκη Παπανδρέου, ο Χρήστος Στέργιογλου, ο Στάθης Σταμουλακάτος, ο Δημήτρης Ήμελλος, ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, η Μάνια Παπαδημητρίου, κ.α.

Η μουσική είναι του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Διανομή από την Tanweer.

Διάρκεια: 97 λεπτά.

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν γίνει σε Αθήνα, Λακωνική Μάνη, Κρήτη και Σκιάθο, τόπο καταγωγής του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα.

Η ταινία έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και έχει κόψει γύρω στα 420.000 εισιτήρια.

Αίθουσα 6 στις 16.10 μόνο το σαββατοκύριακο, και στις 18.00 καθημερινά (μεταγλωττισμένο)

"Γάτες στο Μουσείο - Cats in the Museum"

Φιλμ ανιμέισον Ρωσικής παραγωγής  2023.

Διάρκεια: 83 λεπτά.

Ο γάτος Βίνσεντ και ο ποντικός φίλος του Μορίς βρίσκουν καταφύγιο στο μουσείο Ερμιτάζ. Ο πρώτος γίνεται μέλος της εκλεκτής γατο-ομάδας που προστατεύει τα έργα τέχνης, αλλά ο δεύτερος είναι αποφασισμένος να δοκιμάσει πόσο… νόστιμη είναι η κλασική ζωγραφική.

Σκηνοθεσία: Βασίλι Ροβένσκι

Η ταινία σε 2 εβδομάδες προβολής έχει κόψει πανελλαδικά, 19.000 εισιτήρια.

Διανομή από Rosebud21.

 

Αίθουσα 8 στις 17.00 μόνο το σαββατοκύριακο (μεταγλωττισμένο)

"Γουόνκα"

Ο 27χρονος σταρ Τιμοτέ Σαλαμέ πρωταγωνιστεί στο μιούζικαλ φαντασίας σε σκηνοθεσία Πολ Κινγκ, ο οποίος & συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τον Simon Farnaby.

Ο φαντασμαγορικός κόσμος του δημοφιλούς βιβλίου "Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας" του Ρόαλντ Νταλ που είχαμε χαρεί στη μεγάλη οθόνη με τον Τζόνι Ντεπ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, επιστρέφει για να γνωρίσει το κοινό, αυτήν τη φορά, το μύθο πίσω από τον παθιασμένο εφευρέτη, μάγο και ιδιόρρυθμο σοκολατοποιό Γουίλι Γουόνκα. Τον κεντρικό ρόλο κρατά ο σταρ Τιμοτέ Σαλαμέ (Να με Φωνάζεις με τ’ όνομα σου), ο οποίος ενσαρκώνει το νεαρό Γουόνκα καθώς προσπαθεί να τα καταφέρει στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας.

Παρά το γεγονός πως έχει στην τσέπη του μονάχα λίγα κέρματα, το καπέλο του είναι γεμάτο όνειρα, όπως εκείνο να ανοίξει μια μέρα το δικό του μαγαζί με σοκολάτες. Για να τα καταφέρει περπατά ένα δύσβατο μονοπάτι γεμάτο εμπόδια, όπως ο εξαναγκασμός του να εργαστεί σα σκλάβος σε πλυσταριό, με τον Γουόνκα ωστόσο να παραμένει απτόητος και αποφασισμένος να τα καταφέρει.

Τη σκηνοθεσία κρατά ο έμπειρος Πολ Κινγκ ("Πάντινγκτον"), ενώ πλάι στον Σαλαμέ παίζουν οι Ολίβια Κόλμαν, Χιού Γκραντ και Σάλι Χόκινς.

Διάρκεια: 113 λεπτά.

Διανομή από την Tanweer.

H ταινία παγκοσμίως έχει κάνει εισπράξεις 572,7 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με το boxofficemojo.

Αίθουσα 4 στις 16.15 μόνο το σαββατοκύριακο (μεταγλωττισμένο)

«Τρεις Κλέφτες και Ένα Λιοντάρι - Three Robbers and a Lion»

Σε σκηνοθεσία του Ράσμους Α. Σίβερτσεν

Νορβηγικό animation φιλμ για όλη την οικογένεια.

Σενάριο: Thorbjørn Egner, Karsten Fullu & Ingrid Haukelidsæter.

Στη μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια δανείζουν τις φωνές τους οι ηθοποιοί: Δανάη Τσούμου, Πέτρος Δαμουλής, Κωνσταντίνος Λάγκος, Αλεξάνδρα Λέρτα, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Κωνσταντίνος Νάνος, Τάνια Παλαιολόγου, Τίμος Παπαευθυμίου, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Βασίλης Παπαστάθης, Χρήστος Θάνος, Άγγελος Λιάγκος, Θάνος Λέκκας

Διάρκεια: 80 λεπτά.

Χρονολογία παραγωγής: 2022

Διανομή από την Τanweer.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Όλοι θα ζούσαν ειρηνικά στο ειδυλλιακό Κάρδαμο αν δεν υπήρχαν οι τρεις ταραξίες, Κάσπερ, Τζέσπερ και Τζόναθαν που όλο κόβουν βόλτες. Το χάος κυβερνάει τις ζωές τους και το σπίτι τους. Συγκατοικούν με ένα λιοντάρι και χρειάζονται άμεσα μία οικονόμο, οπότε καταστρώνουν ένα σχέδιο απαγωγής της κυρίας Σοφίας που φημίζεται για τη νοικοκυροσύνη της. Όμως, οι διοικητικές της δεξιότητες είναι ακόμα πιο σπουδαίες από τις οικοκυρικές της: Διαφεντεύει τους κλέφτες και τους βάζει να κάνουν τις δουλειές οι ίδιοι. Σιγά σιγά, οι τρεις τους αντιλαμβάνονται ότι έχουν πέσει στην παγίδα της. Η μόνη λύση είναι να ξεφορτωθούν την κυρία Σοφία επιστρέφοντας της πίσω στην πόλη. Μετά από μία έφοδο, καταλήγουν στη φυλακή, αλλά όταν η πόλη κινδυνεύει, οι ληστές έχουν μία ακόμα ευκαιρία να αποδείξουν ότι η γενναιότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά!

*H ταινία είναι βασισμένη σε δημοφιλές νορβηγικό παιδικό βιβλίο & χαρακτηρίζεται ως μία αισιόδοξη και διασκεδαστική ιστορία για τη μεταμορφωτική δύναμη της καλοσύνης και της αγάπης.

 

Αίθουσα 3 στις 17.30 μόνο το σαββατοκύριακο (μεταγλωττισμένο)

"Ευχή - Wish"

Το φιλμ «Ευχή» είναι η νέα animation δημιουργία της Disney. Στην καινούρια ταινία κινουμένων σχεδίων του θρυλικού στούντιο, πρωταγωνιστούν η 17χρονη Άσα και η κατσίκα της, οι οποίες βρίσκουν μια κοσμική μπάλα που διαθέτει απεριόριστη ενέργεια. Έτσι, με μια ευχή της, η Άσα καταφέρνει να βρεθεί στον πλανήτη Γη. Εκεί, όμως, την περιμένει ο επικίνδυνος αντίπαλος βασιλιάς Μαγκνίφικο, ο οποίος απειλεί την κοινότητα της νεαρής ηρωίδας.

Σκηνοθεσία: Chris Buck, Fawn Veerasunthorn

Σενάριο: Jennifer Lee, Allison Moore & Chris Buck

Διάρκεια: 95 λεπτά.

Διανομή από την Feelgood.

Η ταινία στη χώρα μας σε 11 εβδομάδες προβολής έχει φτάσει τα 93.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Οι παγκόσμιες εισπράξεις είναι στα 244 εκατ. δολάρια έως τώρα σύμφωνα με το boxofficemojo.

Με τις φωνές των: Αριάνα ΝτεΜπόουζ, Κρις Πάιν, Αλαν Τάντικ ενώ στη μεταγλωττισμένη κόπια στα ελληνικά ακούγονται οι: Ερασμία Μαρκίδη, Χρήστος Θάνου, Ανδρέας Ευαγγελάτος.

Αίσθηση πάντως έκανε το γεγονός πως το συγκεκριμένο φιλμ της Ντίσνει δεν κατάφερε να λάβει κάποια υποψηφιότητα στα φετινά βραβεία Όσκαρ!

 

Αίθουσα 2 στις 16.20 μόνο το σαββατοκύριακο και στις 18.30 καθημερινά (μεταγλωττισμένο)

"Migration - Ένα Ταξίδι για πάπιες"

Σκηνοθεσία: Μπενζαμέν Ρενέρ.

H Illumination, το στούντιο που μας χάρισε παγκόσμιες επιτυχίες όπως τα «Εγώ, ο Απαισιότατος», «Minions», «Τραγούδα!» και «Μπάτε σκύλοι αλέστε», μας προσκαλεί τώρα να πετάξουμε στο άγνωστο και να απολαύσουμε ένα ξεκαρδιστικό και γεμάτο περιπέτεια «Ένα Ταξίδι για Πάπιες». Μία οικογένεια από πρασινοκέφαλες πάπιες έχει βαλτώσει και ενώ ο μπαμπάς Μακ χαίρεται που έχει την οικογένεια του ασφαλή και κολλημένη για πάντα σε μία λίμνη της Νέας Αγγλίας, η μαμά Παμ λαχταράει να ταράξει τα νερά και να δείξει στα παιδιά της – τον έφηβο γιο Νταξ και τη μικρότερη κόρη Γκουέν- τον κόσμο ολόκληρο.

Όταν μία οικογένεια από αποδημητικές πάπιες αποβιβάζεται στη λίμνη τους με συναρπαστικές ιστορίες από μέρη μακρινά, η Παμ πείθει τον Μακ να φύγουν για ένα οικογενειακό ταξίδι με προορισμό την τροπική Τζαμάικα και ενδιάμεση στάση τη Νέα Υόρκη. Καθώς η οικογένεια φτάνει στον Νότο για τον χειμώνα, τα σχέδια τους ανατρέπονται. Η εμπειρία θα τους εμπνεύσει να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να ανοιχτούν σε νέες φιλίες, να καταφέρουν πολλά περισσότερα από αυτά που φαντάζονταν και να μάθουν απρόσμενα πράγματα ο ένας για τον άλλον και για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Φοίβος Ριμένας, Στεφανία Φιλιάδη, Μάριος Χρυσομάλλης, Δανάη Νικολάτου, Χάρης Γρηγορόπουλος, Άγγελος Λιάγκος, Λίλα Μουτσοπούλου, Βίνα Παπαδοπούλου, Πέγκυ Μανωλά, Θάνος Λέκκας, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Κωνσταντίνος Ρεπάνης.

Διάρκεια: 82 λεπτά.

Διανομή από την Tanweer.

Παγκοσμίως η ταινία έχει κάνει εισπράξεις 222,7 εκατ. δολαρίων ενώ στη χώρα μας πλησιάζει τα 62.000 εισιτήρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil