Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλεξία Παππά: Από την Πάτρα… στο Νεπάλ, την Ιορδανία, το Βιετνάμ, την Κένυα- «Λατρεύω το γεγονός ότι μπορεί ανά 15 μέρες να βρίσκομαι σε άλλη χώρα, σε άλλη ήπειρο»

Αλεξία Παππά: Από την Πάτρα… στο Νεπάλ, ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Μέχρι τώρα έχει κάνει 120 ταξίδια ενώ πλέον συνεργάζεται επαγγελματικά με ένα ταξιδιωτικό γραφείο

Από τότε που θυμάται τον εαυτό της η Αλεξία Παππά ονειρευόταν να ταξιδεύει. Σχεδίαζε ποιους προορισμούς θα επισκεφθεί και πώς θα εξερευνήσει τον κόσμο.

Μέχρι τώρα έχει κάνει 120 ταξίδια ενώ πλέον συνεργάζεται επαγγελματικά με ένα ταξιδιωτικό γραφείο ταξιδεύοντας σε Νεπάλ, Ιορδανία, Βιετνάμ, Κένυα. Τις εμπειρίες και τις μαγικές εικόνες από τα ταξίδια της μάλιστα τις μοιράζεται στο Instagram και στο tik tok (δείτε εδώ και εδώ)!

«Λατρεύω το γεγονός ότι μπορεί ανά 15 μέρες να βρίσκομαι σε άλλη χώρα, σε άλλη ήπειρο. Αυτή η αίσθηση ελευθερίας με κρατάει συνέχεια σε εγρήγορση και σε μια ανάγκη για συνεχή εξέλιξη» λέει στο thebest.gr.

 

Μέσα από τα προφίλ μου στα social media ανέβασα το ταξίδι και έτσι προέκυψε η πρόταση συνεργασίας. Αφού ολοκλήρωσα την απαραίτητη εκπαίδευση ξεκίνησε αυτό το όμορφο ταξίδι...

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιείς ταξίδια συνεργαζόμενη με ταξιδιωτικό γραφείο. Πώς προέκυψε αυτή η απόφαση;

Πριν από ένα χρόνο περίπου πραγματοποίησα ένα ταξίδι με το ταξιδιωτικό γραφείο που συνεργάζομαι τώρα, ως πελάτισσα. Σχεδόν παράλληλα είχα ξεκινήσει ένα καινούργιο ταξιδιωτικό προφίλ στο Instagram και στο TikTok. Μέσα από τα προφίλ μου στα social media ανέβασα το ταξίδι και έτσι προέκυψε η πρόταση συνεργασίας. Αφού ολοκλήρωσα την απαραίτητη εκπαίδευση ξεκίνησε αυτό το όμορφο ταξίδι.

Σου άρεσε πάντα να ταξιδεύεις;

Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα ονειρευόμουνα και σχεδίαζα πού θα πάω και ποιος είναι ο επόμενος προορισμός μου.

Τι σήμαιναν για εσένα τα ταξίδια;

Είναι πηγή έμπνευσης, ζωντάνιας, εξέλιξης και αναγέννησης! Το ταξίδι είναι το μόνο πράγμα που χαλάς χρήματα αλλά γίνεσαι πιο πλούσιος, σε εμπειρίες, σε γνώσεις, σε συναισθήματα, σε εικόνες, σε όλα .

Ποιες εμπειρίες κυνηγούσες;

Έχω ισχυρό κίνητρο να εξερευνήσω τον κόσμο, την ιστορία, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, κυρίως όμως θέλω να γίνομαι ένας local στον κάθε τόπο που επισκέπτομαι. Μου αρέσει να μιλάω με τον κόσμο για την ζωή τους, την καθημερινότητα τους, τις δουλειές τους, να τρώω street food να δοκιμάζω τις αυθεντικές γεύσεις τους, να ξετρυπώνω όμορφα κρυφά σημεία που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν. Να μπαίνω για τα καλά στην φιλοσοφία τους. Να ζω σαν ταξιδιώτης και όχι σαν τουρίστας.

Ποια μέρη προτιμούσες να επισκεφθείς όταν έκανες τα πρώτα σου ταξίδια;

Στην αρχή ήθελα να γνωρίσω την Ευρώπη…

Παρόλη την αγάπη μου για όλο το κόσμο … θα πω σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει. Εδώ ο ουρανός είναι πάντα πιο γαλανός και ο ήλιος πιο φωτεινός

Έχεις μετρήσει τα ταξίδια που έχεις κάνει;

Έχω φτάσει σχεδόν τα 120 ταξίδια, κάποιες πόλεις τις έχω επισκεφτεί περισσότερες από μια φορά δυο φορές. Έχω ταξιδέψει σε 31 χώρες

Πλέον πού ταξιδεύεις;

Τους τελευταίους μήνες είμαι μεταξύ Νεπάλ - Ιορδανία - Βιετνάμ και Κένυα. 

Ποια μέρη ξεχωρίζεις και γιατί;

Όλοι οι προορισμοί έχουν να σου δώσουν κάτι μοναδικό και ξεχωριστό, ποιος δεν θέλει να γεμίσει με τα μοναδικά vibes και τη θετική ενεργεία που σου δίνει απλόχερα το Νεπάλ; Στη Σκωτία νιώθεις ότι μπαίνεις σε άλλη εποχή… στην εποχή των Ιπποτών, ζεις ένα παραμύθι.

Η Κένυα θα σε μαγεύει με την άγρια φύση και το ξεχωριστό ζωικό της βασίλειο, κάθε φορά που αντικρίζω το θησαυροφυλάκιο στη Πέτρα της Ιορδανίας η συγκίνηση και το δέος είναι πάντα το ίδιο, άλλωστε είναι ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου. Πως είναι δυνατόν να μην εντυπωσιαστείς από την μεγαλοπρέπεια της Νέας Υόρκης, να κολυμπήσεις στα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού Ωκεανού και πολλά πολλά ακόμη.

Υπάρχει κάποια άλλη χώρα στην οποία θα ήθελες να ζεις;

Παρόλη την αγάπη μου για όλο το κόσμο … θα πω  σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει. Εδώ ο ουρανός είναι πάντα πιο γαλανός και ο ήλιος πιο φωτεινός. Μπορώ να ζήσω όμως οπουδήποτε για ένα μεγάλο ή μικρό χρονικό διάστημα… αλλά πάντα η βάση μου θα είναι η Ελλάδα.

Τι χρειάζεται για να περάσει κάποιος όμορφα σε ένα ταξίδι;

Μόνο καλή διάθεση! Κύριο συστατικό! Όταν ταξιδεύεις είναι τόσοι οι εξωτερικοί παράγοντες που μπορούν να «χαλάσουν» για λίγο το πρόγραμμά σου αλλά όταν είσαι θετικός και έχεις αίσθηση του χιούμορ τότε όλα θα πάνε τέλεια! Απαγορεύεται η γκρίνια! Θετική σκέψη μόνο και χαμόγελα!

Απρόοπτα υπάρχουν σχεδόν πάντα … κύριο όπλο μου είναι η ψυχραιμία και η ευελιξία … απαραίτητα skills για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων

Υπάρχουν προορισμοί που είναι «παρεξηγημένοι»;

 Όχι βέβαια … αρκεί να γνωρίζεις που ακριβώς πας. Όλοι οι προορισμοί έχουν να σου δώσουν κάτι. Από όμορφες αναμνήσεις έως καινούργιες εμπειρίες. Πάντα να θυμάσαι πως θα έχεις πλέον άποψη για τον προορισμό που επισκέφθηκες … κάτι που είναι πολύ υποκειμενικό άλλωστε.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στο νέο σου ρόλο;

Λατρεύω το γεγονός ότι μπορεί ανά 15 μέρες να βρίσκομαι σε άλλη χώρα, σε άλλη ήπειρο. Αυτή η αίσθηση ελευθερίας με κρατάει συνέχεια σε εγρήγορση και σε μια ανάγκη για συνεχή εξέλιξη.

Ποιος είναι ο στόχος σου όταν είσαι σε μία μακρινή χώρα με ένα γκρουπ;

Εννοείται για αρχή γίνουμε όλοι μια παρέα που θα καταφέρω να τους μυήσω στα μυστικά του προορισμού. Σκοπός μου είναι να τους ξυπνήσω όλες τις αισθήσεις τους σε σχέση με τον προορισμό μας. Να δημιουργήσουμε αξέχαστες αναμνήσεις, μοναδικές εμπειρίες και αποχαιρετώντας την χώρα που έχουν επισκεφθεί να γνωρίζουν τα πάντα και να νιώθουν γεμάτοι από αυτή. Όπως είπα θέλω να νιώσουν ταξιδιώτες και όχι τουρίστες.

Ποιες είναι απαιτήσεις που έχει ο υπεύθυνος ενός γκρουπ που ταξιδεύει;

Είναι μια πανέμορφη δουλειά αλλά και μια δύσκολη ταυτόχρονα. Πρώτα από όλα, χρειάζονται γνώσεις, πολλές γνώσεις, γενικά πρέπει να είμαι έτοιμη για τα πάντα, όταν έχω υπ’ ευθύνη μου τόσα άτομα είναι απαραίτητη η όρεξη, η υπομονή, η ψυχραιμία και η ευελιξία …

Υπάρχει κάποια στιγμή που ανησύχησες πολύ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού;

Απρόοπτα υπάρχουν σχεδόν πάντα … κύριο όπλο μου είναι η ψυχραιμία και η ευελιξία … απαραίτητα skills για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. 

Με έχει συγκινήσει η άπλετη αγάπη που υπάρχει στους ανθρώπους, το φως που έχουν τα μάτια τους, ειδικά σε κάποιες χώρες όπως το Νεπάλ και τη Κένυα

Υπάρχει κάποιο περιστατικό που σε έχει συγκινήσει κατά την επαφή σου με άλλες χώρες και με τους ανθρώπους τους;

Με έχει συγκινήσει η άπλετη αγάπη που υπάρχει στους ανθρώπους, το φως που έχουν τα μάτια τους, ειδικά σε κάποιες χώρες όπως το Νεπάλ και τη Κένυα … λατρεύω αυτό που κάνω γιατί έχω φίλους παντού … που με αγαπάνε, με σκέφτονται και με φροντίζουν όταν βρίσκομαι κοντά τους.

Έχω ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά … μάλιστα με κάποια συγκεκριμένα παιδιά πολύ περισσότερο, έχουμε αναπτύξει τέτοιες σχέσεις που όταν με βλέπουν τρέχουν να με αγκαλιάσουν και η συγκίνηση είναι πάντα μεγάλη. Απλές μοναδικές στιγμές.

Τι σε έχουν διδάξει όλα αυτά τα ταξίδια που έχεις κάνει;

Κλισέ αλλά αλήθεια … να εκτιμάμε ότι έχουμε … να γελάμε περισσότερο, να αγαπάμε περισσότερο, να ζούμε περισσότερο, να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε και να κρίνουμε. Η ζωή είναι μικρή και πολύ όμορφη για να κάνουμε άσχημες σκέψεις. Όσο δίνουμε φως και αγάπη τόσο θα μας επιστρέφει πολλαπλασιασμένη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις